Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/161 anonim ***** válasza:
24%
Ha csak egy kicsit is több eszed lenne, mint amennyi a hsz-eidből látszik, akkor lathatnad, hogy nagyjából egyszerre írtunk választ, szóval nem olyan bonyolult ám kitalálni, hogy NEM láttam a válaszodat, mikor elküldtem az enyémet. Nehéz volt, ugye...?:D Te is befognad végre.
2018. máj. 30. 15:50
 102/161 anonim ***** válasza:
81%
Sztem azért nem a menyasszony hibáztatása... csak éppen a "mindenki hibás, kivéve a lurkó és a szülei" burkolt megfogalmazása.
2018. máj. 30. 15:50
 103/161 anonim ***** válasza:
25%
Nem, én is azt gondolom hogy a gyerek volt a hibás, és a nem rájuk szóló szülők. :) De attól mert négyen is megpróbáljátok az eszembe vésni, hogy igenis a menyasszonyt hibáztatom, meg a személyzetet (miután leírtam hogy én bocs, vissza lehet nézni), még nem fogom azt gondolni. Szóval leírhatjátok még húszan, attól én nem leszek bölcsebb, és ti sem. :D
2018. máj. 30. 17:21
 104/161 anonim ***** válasza:
90%

Eszembe jutott két sztori, igaz, nem esküvőn esett meg, csak egy szimpla hétvégi éttermi ebéd, egy olyan étteremben, ahol a kerthelyiségben leghátul játszótér is van, illetve egy szilveszteri rendezvény.

Sajnos a legtöbb szülő úgy gondolja, hogy ilyen helyen (és az esküvő ugyanilyen, pláne ha a szülők többet isznak) nem kell fegyelmeznie a gyerekét, hiszen ő is és a szülők is most "lazulnak"...

Nos a sztorik pedig: a szilveszteri vacsorán a gyerekek nekiálltak leszaggatni a lufidekorációt, hogy legyen mivel játszani. Mire elkezdődött az egész, az egész terem romokban állt.

Az étteremben pedig az egyik cukicska a sokadik dobásával majdnem kidobta a szemem egy kővel. Mert ő a mellettem lévő kerti tavacskába dobált köveket. Amíg apu-anyu három asztallal odébb vígan csacsogott. Az asztalunkról repült minden, a szemüvegemről pattant vissza a kő. Fel kellett állnom és elóbégatni magam, hogy ugyan kihez tartozik ez a kis cukorfalat, legyen szíves fegyelmezni...

Mondom ezt anyukaként, úgy, hogy mindkét helyen a saját gyerekemmel voltam, akit, láss csodát, megneveltem, ezért rendezvény-kompatibilis.

Az a helyzet, hogy egy esküvő hiába a család ünnepe, hogyha a létszám kicsit nagyobb, már nincs garancia arra, hogy minden szülő normálisan viselkedik, és fegyelmezi a gyerekét.

Én az előbbi két esemény miatt teljesen megértem, ha valaki rossz tapasztalatok miatt úgy dönt, nem szeretne gyerekeket az esküvőjén.

2018. máj. 31. 09:20
 105/161 anonim ***** válasza:
87%

Saját tapasztalat, hogy a gyerekek teljesen tönkre tudnak tenni bármilyen rendezvényt. Én eddig 3 esküvőn voltam, 1 diplomaosztón. A 3 esküvőből csak 1 olyan volt, ahol egy darab gyerek sem volt, mondhatom felüdülés volt.

Teljesen mindegy, mennyire jól nevelt a TE gyereked, attól még másé lehet egy pokolfajzat! A másik két esküvő olyan volt, hogy mindig volt valami probléma a kölykökkel. Vagy üvöltöztek, vagy visítottak, vagy szaladgáltak, vagy sírtak. Olyan is volt, hogy az ifjú párnak kellett erélyesen megkérni a delikvens anyukát, hogy húzzon ki már a francba a gyerekkel, mert teljesen tönkreteszik az esküvőt.

Pincér ismerősöm is mesélte, hogy nem egyszer történt már meg a 10 évnyi munkája alatt, hogy a gyerekek miatt teljesen tönkrement az esküvői torta, hogy a menyasszony ruhájának a keményebb alja tönkrement, hogy nem tudtak az emberek szórakozni, mert gyerekeket kellett fegyelmezni, és így tovább.

Nővérem diplomaosztójára is elhozták okos anyukák a pár éves gyerekeket, akik végigordították az egészet meg hangoskodtak.

Igenis el kell fogadni, hogy vannak olyan alkalmak, ahova NEM VALÓ gyerek! Teljesen mindegy milyen jól nevelt egy gyerek, akkor is nekiállhat hisztizni vagy hangoskodni. Azok az anyukák meg szánalmasak, akik nem bírnak 1 napra leszakadni a gyerekről.

Egy esküvő a házasulandó párról szól, és nem arról, hogy XY anyuka megmutatja a rokonságnak, hogy a kölyke hogy tudja produkálni magát.

De tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=fQsC-WNJ9ak

Szerinted ez cuki? Szerintem inkább dühítő. A gyerekek hisztiznek, elegük van az egészből, nem is értik az egészet, a szülők meg csak röhögnek, meg nem is foglalkoznak azzal, mennyire elrontják az ifjú pár életének egyik legszebb napját.

Ezek után 100%-ig megértem azokat, akik gyerekmentes esküvőt akarnak. Egy átlag étteremben is visítoznak meg hisztiznek a gyerekek. Nem véletlen, hogy egyre több étterem nem enged be 14 év alattiakat.

2018. máj. 31. 20:04
 106/161 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk volt olyan aki komoly zenei koncertre hozta a pár hetes babát üvölteni,v épp szilveszterkor látom h okos anyuka meg apuka a kocsmába cipelte a polyást,mert nem birtak otthon megülni... A valodi hibás nem is a gyerek..
2018. máj. 31. 20:08
 107/161 anonim ***** válasza:
84%

Ha hiszed ha nem kérdező, de ilyenkor nem is igazán a gyerekekről szól az egész, hanem a gyerekeket nem nevelő szülőkről.

Igen. Képzeld el, hogy 10 anyukából 8 bizony nem akar és nem is fog rászólni a visító/rendetlenkedő/hisztiző/szaladgáló gyerekre. És pont ez az, amitől a házasulandók próbálják megóvni magukat. Elképesztő, hogy mennyire el vannak manapság a gyerekek engedve. Semmi fegyelem, semmi nevelés, semmi rászólás, aztán ha a gyereket már mindenki egy kanál vízben fojtaná meg vagy tényleges kárt/problémát csinál, akkor meg mindenki szemét gyerekutáló, csak a gyerek hibátlan.

A szülők meg azért nem szólnak rá a tomboló, másokat zavaró gyerekre, mert ők most ünnepelnek, vagy nem akarnak lemaradni a szertartásról, vagy sz@rnak az egészre. Ha pedig cikinek érzik már a gyerekük viselkedését, inkább lapítanak és másfelé néznek, remélve hogy a többi vendég egy varázsütésre hirtelen elfelejti, hogy a gyerek hozzájuk tartozik és az ő felelősségük lenne megzabolázni.

Ezek után nem kell csodálkozni, hogy egyre több helyen nemkívánatosak a mai gyerekek.

Egy példa:

Tőlünk nem messze van egy termálfürdő, ahol kb másfél éve bevezették, hogy 16 év alatt nem jöhet senki. Azóta a duplájára nőtt a vendégek száma, mert senki sem akar gyerekvisításban pihenni. Voltam én is ott párszor, régebben is, meg a szabály bevezetése után is. Teljesen másmilyen élmény volt, és egyszer sem kellett bosszankodni az idegesítő, neveletlen gyerekek miatt. Ettől még nem lesz az ember gyerekutáló.

2018. máj. 31. 20:30
 108/161 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem amit belinkeltél videó az amúgy tényleg tök cuki. Ciki is meg cuki is, de mondjuk én nem vagyok savanyú uborka. :D
2018. máj. 31. 20:58
 109/161 anonim ***** válasza:
83%

Ja szerintem is, milyen cuki már mikor visítva rohan be a gyerek, meg mikor eldobálja a gyűrűt meg fetreng a föld közepén. Nem is értem valakinek ez h nem tetszhet és hogy nem akar ilyen és ehhez hasonlóan “jól nevelt” kis cukibogyókat a saját esküvőjére, hogy azt is szétvisítsák...

Semmi keresnivalója egy kisgyereknek egy esküvőn, épp eleget dolgoztam és voltam részese esküvőknek, hogy tudjam nem kell oda gyerek, mert abból az esetek 95%-aban csak a baj van, és akkor meg lehet h még keveset mondtam...

2018. máj. 31. 23:37
 110/161 anonim ***** válasza:
26%
Őszintén megmondom, én nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Rengeteg esküvőn voltam már, mostanában főleg, és egy gyerekkel sem volt probléma. Gyerekre nem kell bízni a gyűrűt és a koszorúslánykodást, nem nekik való, és máris nincs ilyen probléma. És igen, a gyerekes párok a társaságban hozzák a gyereküket a baráti összejövetelekre, szilveszterkor is. Pont ezért, mert a gyerek a család része, attól még, hogy létezik, a pár programjai nem szűnnek meg létezni, nyugodtan vihetik magukkal, semmi rosszat nem csinálnak.
2018. jún. 1. 06:21
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!