Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
 131/161 anonim ***** válasza:
61%
Itt nem mondhatsz olyat, hogy alkohol nélkül, mert meglincselnek. Magyar felnőtt csak piával lazul. Bódító nélkül jókedv? Olyan nincs.
2018. jún. 1. 22:24
 132/161 anonim ***** válasza:
39%
Milyen magyar felnőtt? Egész Európában, Amerikában isznak esküvőkön. És tényleg ha már se gyerekek se alkohol nem lesz az esküvőkön akkor marad a csendes, gátlásos ücsörgés, de a tortának nehogy baja legyen. Olyan lesz mint egyes white tie események, semmi jókedv, csak visszafogottság és viselkedés.
2018. jún. 1. 22:36
 133/161 anonim ***** válasza:
87%
Az a legjobb ha a gyerekek isznak. A tíz év alattiak a legcukibbak beb4szva.
2018. jún. 2. 02:00
 134/161 anonim ***** válasza:
61%
Hát nem tudom, az én ismeretségi köröm siman megoldja a szórakozást alkohol nelkul. Persze ez nem fér bele a "16 vagyok és minden hétvégén bebaxok" trendbe, de tudod vannak normális emberek is a világon. Voltam már alkoholmentes esküvőn, szuper volt. Mindenki felfogta, hogy a par nem akar ittas vendegeket. Olyanon is voltam, ahol egy pohár pezsgő volt mindenkinek, ha valakintobbet vagy mást akart inni, a bárba kellett átmennie és fizetnie kellett érte. Nem volt egy részeg se es senki sem háborgott.
2018. jún. 2. 07:33
 135/161 anonim ***** válasza:
31%

Igen, már én is vártam, hogy előkerül-e, hogy részeg vendég is legalább úgy el tudja rontani az esküvőt.

Pl. hogy azok a felszolgálók, akik a gyerekekkel kapcsolatos rémtörténeteket leírták, esetleg azt is leírnák, hányszor és milyen kellemetlenséget okoztak részeg meghívottak. Biztos vagyok benne, hogy róluk is tudnának szépeket mesélni.

Én is jót nevetek azon, hogy akkor éljenek a gyerek- és alkoholmentes lakodalmak... :DDDD

2018. jún. 2. 10:48
 136/161 anonim ***** válasza:
82%
Az én ismerőseim többsége simán megoldja a szórakozást gyerek nélkül.
2018. jún. 2. 12:15
 137/161 anonim ***** válasza:
11%

utolsó, csak szegény gyereknek marad ki pár jó élmény.

Biztos lehet alkohol nélkül mulatni, de elég karótnyeltnek hangzik.

2018. jún. 2. 14:02
 138/161 anonim ***** válasza:
25%

Gondolom titeket se vittek semmilyen rendezvényre a szüleitek 10 éves korotok előtt. Mákom van hogy nekem rendes szüleim vannak.

Jó hogy már nem a menyasszonytól meg a szülőktől is megtiltjátok már az ivást, az én anyám anti alkoholista, apám is néha dugiban iszik a haverokkal ezt azt, de annyira durván van tolva otthon ez az anti alkoholizmus, hogy kitagadással vagyunk fenyegetve, még jó hogy már nem vagyok otthon.

Az isten sem tilthatja meg, hogy igyak az esküvőmön.

2018. jún. 2. 14:07
 139/161 anonim ***** válasza:
80%

Nyilvánvalóan lelki törést okoz ha nem

mehet esküvőre, valószínűleg bipoláris zavart okoz, vagy legalábbis ugyanolyan feketelelkű gyerekgyűlölő boszorka lesz belőle aki nem fog szülni és amilyen én is vagyok. Mondjuk én tényleg nem fogok szülni, de ez jobbára azért van mert férfi vagyok. Keressetek valamit az életben a gyerekeiteken kívül amire büszkék lehettek és akkor nem velük kell villogni társaságban és nem lesz ciki ha olyan helyre mentek ahova a gyereket nem vihetitek, hogy nincs semmi más amit elértetek az életben. Ja, de akkor min fogtok majd felháborodni?!

2018. jún. 2. 14:07
 140/161 anonim ***** válasza:
21%

#139: "Keressetek valamit az életben a gyerekeiteken kívül amire büszkék lehettek és akkor nem velük kell villogni társaságban és nem lesz ciki ha olyan helyre mentek ahova a gyereket nem vihetitek, hogy nincs semmi más amit elértetek az életben."

Te semmit nem értesz abból, mit jelent gyerekes apának/anyának lenni!

Dehogy akarok én vele villogni társaságban! Boldog gyerekkort akarok neki adni, sok szép és változatos élménnyel! Ha ő nem akarna menni efféle programra, akkor vagy megoldanánk a felügyeletét, vagy mi sem mennénk. Pont arról van szó, hogy a gyereknek is nagy élmény egy esküvő ill. lakodalom. Akkor is, ha ő csak egy a meghívott 50-100 vendégből, és szülein, legközelebbi rokonain kívül más úgysem fog vele foglalkozni.

Olvasd vissza a nyitókérdést, ill. a kérdező későbbi kommentjeit! Pont az a problémája, hogy a gyereke szívesen ment volna, hogy beleélte magát, hogy pontosan értené, hogy ő ki lenne zárva egy olyan eseményről, amire a szülei mennének. Ott sem arról van szó, hogy a kérdező akar villogni a kislányával!

A további rosszhiszemű megjegyzéseidet is visszautasítom.

Nem ciki olyan helyre mennem, ahová nem vihetem a gyerekemet. Rendszeresen tartok tanfolyami előadást vagy vizsgáztatok felnőtteket, ahová természetesen nem viszem óvodás kisfiamat. És elértem mást is az életben a gyerekemen kívül. Pl. vállalkozásomban annyi megkeresés érkezik, hogy fontolgatom, hogy főállásomat föl kéne mondanom, hogy győzzem mindegyik megrendelést teljesíteni. És egyik ügyfél hozza a másikat, úgyhogy valószínű a többség elégedett velem. Volt olyan fogorvos is, aki inkább egy hónappal elhalasztotta a fogászati röntgenje beszerzését, de mindenképp ragaszkodott hozzá, hogy én végezzem az engedélyezéshez hozzá szükséges szakértői munkát.

2018. jún. 3. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!