Ilyenkor mi a helyes, hogyan oldjuk meg ezt a kérdést?
Nem kell feltétlenül keresztanya és keresztapa is. Lehet csak keresztapa is. Ha együtt maradnak és összeházasodnak, akkor kvázi úgyis ő lesz a keresztanya, akkor is, ha nincs beleírva a keresztlevélbe.
Mivel nem házasok, nem is kell felkérni mindenképpen a kiválasztott keresztszülő párját is.
Mifelénk úgy szokás, hogy az egyik fél ismeretségéből jön az egyik, a másik féléből a másik szülő. Tehát ha párod testvére lesz a keresztapa, a te rokoni/baráti körödből választhatsz keresztanyát.
Szerintem ebben az esetben ez lenne a legjobb, így biztosan nem lesz sértődés.
Természetesen választható a lány is keresztanyának, vannak helyek, ahol így szokás, hogy egy pár a keresztszülők, de egyáltalán nem törvényszerű.
Akkor hogyan is lehet egyáltalán gondolni olyanokra akik a "bün mocsarában dagonyáznak" Na megint egy csak házasság után nyúlhatunk egymáshoz elavult szarságot hirdető...
Képzeld én elváltam,szerencsére gyerek nem volt védekeztem volt férjem melett erősen :P Évekig nem voltunk osszeházasodva uj férjemmel igy szulettek a zabigyerkeink a fertőbe. Nemrég volt esküvőn az öcsém volt a tanum aki meleg és boldog hét éve a párjával, és kizárólag polgári esküvőnk volt,a temloptol a vállastol és minden elavult marhaságátol irtózunk mindketten,az egész családom ,szüleim is szerencsére nem vallás pártiak. Istenben hiszunk nem a vállasban és elavult életellenes könyvben : D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!