Mit tegyek ilyen helyzetben? Sosem voltam még így, mi a helyes, vagy mi a szokás ilyenkor?
1 éve vagyok együtt párommal, fél éve lakom nála. Saját lakása, én költöztem oda. Elhatároztuk, hogy felújítjuk. Neki is van fél millió forintja és nekem is. Fürdőszobát szeretnénk felújítani, + beépített konyhabútor és akkor tényleg olyan lenne, mint amilyenre gondoltunk. Csak, hogy anyukám óva int ettől.Mi van ha szétmegyünk? Akkor nekem semmim, mehetek a semmiből sehova, mert ez az összes félretett pénzem. Mit tegyek? ÉN is ott lakom, a számlákat, ételt felesben vesszük/fizetjük, a többit mindenki magára költi vagy félreteszi.
MIt tegyek? Adjak bele pénzt? Ha nem mit mondjak, miért nem, nem venné ki magát furán a helyzet?
igen jogos a félelme , ha szakítotok soha nem látod azt a pénzt viszont. Várj még kicsit a pároddal ezt meg lehet beszélni szerintem a fél év az nem sok idő.
Vagy megbeszélitek hogy a konyhabútort te fizeted , elteszed a számlákat is róla. Ha esetleg arra kerül a sor akkor viszed magaddal mert az a tiéd.
De itt meg felvetődik a kérdés hogy az ő lakása ahol élsz amiért gondolom nem fizetsz egy fillért sem. Szóval mi az etikus? Veszel egy konyhabútort az ő lakásába a pénzedből , cserébe ingyen laksz nem fizetsz albérletet? Minden nézőpont és lelkiismeret kérdése.
Anyukádnak igaza van.
De ha ti együtt maradtok, akkor nem számít, hogy amúgy igaza van.
Ezt csak te döntheted el. Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotok szilárd, akkor jó felújítást! :)
Köszönöm szépen!
Nem a kefé.lésről van szó, nyilván nem azért vagyok vele. Szeretem őt, elmondtunk magunkról szerintem mindent, ő is, én is őszinte voltam. Azért is költöztünk össze, hogy kiderüljön a másikról minden jobban, hisz lakva ismerszik meg az ember. Nem volt nézeteltérés vagy vita köztünk, bár azt hozzá kell tenni, hogy én is és ő is este 6-7-ig dolgozunk, így egész nap nem vagyunk otthon, közös vacsora, fürdés és alvás. Szombaton én kitakarítom a lakást, ő elmegy sportolni, csak délután ér haza, délután együtt elmegyünk vásárolni. Vasárnap meg szabad, 10-ig elaszunk/pihenünk, és elmegyünk kirándulni, sétálni, biciklizni ha jó az idő, rossz időben meg filmet nézünk vagy hasonlók. Szóval úgy még nem volt, hogy vita adódjon. Kajából sem, hisz mindketten ebédelni a munkahelyünkön szoktunk, vacsora/reggeli rántotta, tükör tojás meg ehhez hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!