Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?
A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.
Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...
Én azt nem tudom megérteni, hogy egy felnőtt ember, aki ráadásul szülő is, miért nem tud legalább annyira mérlegelni, hogy megértse és felfogja, hogy ilyen rendezvényekre alapba nem kéne 10-12 évnél fiatalabb gyerekeket elhozni.
Egy gyerek nagyon könnyen megun valamit, még akkor is, ha érti, hogy miről van szó, vagy tudja, hogy mit nem szabad. Ezután meg már csak nyűg lesz mindenkinek, hogy a gyereknek személyi bohóc kell, hogy ne unatkozzon és ellegyen normálisan, míg a felnőttek teszik a dolgukat. A kisgyerekek meg alapba nem is értik az egészet, és nekiállnak sírni, hisztizni, stb. A belinkelt videó is ezt mutatja. A gyerekek sz@rnak arra, mennyire fontos ez az esemény a felnőtteknek, ha nekik (a gyerekeknek)kínjuk van, akkor elvárják, hogy ők legyenek az elsők. Ugyanez, amikor egyes gyerekek extra figyelmet követelnek, mert a felnőttek egymással beszélgetnek.
Aki normális, az megérti, hogy nem valóak gyerekek ilyen eseményekre, mert potenciális problémaforrások lehetnek. Nagyon dühítő és szánalmas látvány ilyen eseményeken, amikor a szülőknek van 2-3 gyerekük, és még egyel sem bírnak el, még közösen sem. És az ilyenek vannak felháborodva, ha valaki mondjuk gyerekmentes esküvőt akar.
Nem tudom miért veszik ezt a dolgot egyes frusztrált anyukák személyes sértésnek és támadásnak. Valaki megengedi a gyerekeket az esküvőn, valaki nem. Ennyi és nem több.
Attól még nem lesz senki sem gyerekutáló, szennyes lelkű, hogy el szeretné kerülni a felesleges sírást/hisztit/problémákat az esküvőn, amik egy gyerekkel járhatnak. Nyilván bunkóság lenne, ha azt mondanák, hogy X és Y gyerekei jöhetnek, Z és Q gyerekei meg nem, de itt inkább mindenkit megkértek, hogy a gyereket ne hozzák. Komolyan ekkora világtragédiát jelent ez egyeseknek? Én úgy lennék vele, hogy ha egy anyuka közli, hogy vagy a gyerekével együtt, vagy ő el se jön, akkor vállat rántva közölném, hogy akkor ő sem jön. Pont. Aki ennyire sem képes tiszteletben tartani a házasulandó pár kérését, az maradjon otthon. Az esküvő és az ünnepség a párról szól és nem a rokonokról, rokonok gyerekeiről. Nővérem is hivatalos volt egy esküvőre, ahol szintén szerepelt a meghívóban, hogy gyerekeket nem lehet hozni. Ő megértette, a nagyi vigyázott a 2 gyerekre, ők meg elmentek az esküvőre és jól érezték magukat. Én is megkérdeztem, hogy ez sértés-e vagy sem. Ő azt válaszolta, hogy ő ilyenen nem sértődik meg, mert teljesen megérti, ha valaki nem akar gyerekhangoskodást, kiabálást vagy sírást hallgatni. Ő is mondta, hogy az ember eleve a saját gyerekének a visítását nehezen viseli el, hát akkor még másét...
Mellesleg szerintem a gyerekek mellőzése azért is jó, mert az adott szülőnek ugyanúgy kínos és zavarba ejtő (normális esetben persze), ha a gyerekkel ki kell menni mindenki szeme láttára a templomból, mert a gyerek nem bír magával. Így csak az adott szülő is lemarad az egész szertartásról a gyerek miatt. Ennél már csak az az elszomorítóbb, amikor az ostoba szülő direkt hagyja a gyereket randalírozni, vagy még produkáltatja is, adja alá a lovat, mert mindenáron meg akarja mutatni, hogy az ő kis tündibündicsemetéje a világ legvirgoncabb és legcukibb gyereke, aki még egy esküvőn is fel-alá rohangál ordítva. Az ilyen szülőt a gyerekkel együtt személyesen dobnám ki a francba mindenki szeme láttára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!