Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?
A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.
Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...
Az a helyes, ha nem viszed, mert ez a keresuk.
Voltam pontosan ugyanilyen helyzetben. Minden gyereket kizartak a teljes eskuvorol (lagzi mnden). Nem ertettem vele egyet, de megertettem. Felfogtam, hogy nekik ez igy megfelelo, igy kepzelik el.
Megjegyzem a szertartas pont az a resze, ami irtozatosan el tud romlani (a par szemszogebol.nezve), ha belevisit egy gyerek a boldogito igenbe.
Azt hiszed ismered a lanyod, de sose tudhatod, hogy epp nem fog pont kkor kerdezni vlamit, amikor mindenki mas siri csondben uldogel es nem fog-e hangosabbra sikerulni a kerdese, mint azt tervezte.
Egy barati parnal a mennyasszony teljesen kiakadt, ugynis az eskuvoi videot visszanezve kiderult a legjobb baratnoje 4 eves kislanya epp belebeszelt az igenbe...es hat eleg zavaroan. (Nem a szerzartast zavarta, de a videon nem hallan az igent.)
Emiatt megsertodni nem erdemes, en csak elmondtam, unokatestverem szuleinek, hogy azert ez onzoseg, de elfogadom. Es elmentunk az eskuvore es a lagzira is. A gyerekunkre vigyazott az egyik nagymama.
Az a helyes, ha tiszteletben tartod a kérésüket.
Ha meg tényleg annyira kiakaszt ez az amúgy nagyon is érthető kérés, akkor megmondjátok, hogy ez nektek nem fér bele, ennyi - de akkor jó előre szóljatok!
Az volna a helyes, hogy tudomásul veszed a kérésüket, és nem viszed a lányodat.
Nyers leszek: ez a nap nem rólad szól, legfőképp nem a lányodról. Ez az unokatestvéred nagy napja, és joguk van megszabni, kiket látnak szívesen, kiket nem. Pont.
A saját esküvőjét úgy szervezi ahogy akarja, ha nem akar kis lurkókat maga körül akik hangosan nevetgélnek és rohangálnak, akkor nem akar.
Ha te úgy nem éreznéd jól magad, bűntudatot lenne mert otthon hagyod a gyereket, akkor ne menj, senki nem kötelez rá. Ők meg azt gondolnak amit akarnak. Ha ők megmondhatják hogy nem mehet a gyereketek, akkor neked meg jogod van nemet mondani a felhívására.
Ebben az esetben az a helyes, ha nem viszed a lányod. Arról neked kell dönteni, hogy te mész e.
Neki joga van eldönteni, hogy kit hív meg, a meghívottnak pedig joga van eldönteni, hogy megfelelnek e a feltételek. Ez ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!