Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/161 anonim ***** válasza:
90%
A te lányod okos, és értelmes gyerek, de nem mindegyik ilyen. Mi lenne ha a tiéd mehetne de a másé nem mert nem olyan "értelmes"? Akkor lenne csak sértődés. Amúgy meg ez az unikatesód esküvője, ha így szeretné akkor legyen meg az öröme, hisz ez az ő napja.😊
2018. máj. 28. 23:19
 2/161 anonim ***** válasza:
91%

Az a helyes, ha nem viszed, mert ez a keresuk.

Voltam pontosan ugyanilyen helyzetben. Minden gyereket kizartak a teljes eskuvorol (lagzi mnden). Nem ertettem vele egyet, de megertettem. Felfogtam, hogy nekik ez igy megfelelo, igy kepzelik el.

Megjegyzem a szertartas pont az a resze, ami irtozatosan el tud romlani (a par szemszogebol.nezve), ha belevisit egy gyerek a boldogito igenbe.

Azt hiszed ismered a lanyod, de sose tudhatod, hogy epp nem fog pont kkor kerdezni vlamit, amikor mindenki mas siri csondben uldogel es nem fog-e hangosabbra sikerulni a kerdese, mint azt tervezte.

Egy barati parnal a mennyasszony teljesen kiakadt, ugynis az eskuvoi videot visszanezve kiderult a legjobb baratnoje 4 eves kislanya epp belebeszelt az igenbe...es hat eleg zavaroan. (Nem a szerzartast zavarta, de a videon nem hallan az igent.)

Emiatt megsertodni nem erdemes, en csak elmondtam, unokatestverem szuleinek, hogy azert ez onzoseg, de elfogadom. Es elmentunk az eskuvore es a lagzira is. A gyerekunkre vigyazott az egyik nagymama.

2018. máj. 28. 23:23
 3/161 Metionin ***** válasza:
95%
Igazából a saját esküvőjén megszabhatja, hogy lehetnek-e gyerekek vagy sem. Ahogy neked is szíved joga eldönteni, hogy mész-e gyerek nélkül. Az is lehet, hogy nem a te gyerekeddel van baja, hanem valaki máséval a meghívottak közül és mivel azt nem teheti meg hogy a tied jöhet, az övék nem, kitiltja mindet. Vagy csak szimplán nem szereti a gyerekeket és nem akarja hogy esetlegesen zavarják az eseményt. Nem feltétlenül a tied, bárkié.
2018. máj. 28. 23:24
 4/161 anonim ***** válasza:
92%

Az a helyes, ha tiszteletben tartod a kérésüket.

Ha meg tényleg annyira kiakaszt ez az amúgy nagyon is érthető kérés, akkor megmondjátok, hogy ez nektek nem fér bele, ennyi - de akkor jó előre szóljatok!

2018. máj. 28. 23:26
 5/161 anonim ***** válasza:
94%
Ne a saját lányodra gondolj, hanem gondold végig hogy a rokonságban milyen gyerekek vannak. Könnyen lehet hogy nem miattatok lett ez a szabály, hanem valaki más miatt. Azt meg mégsem tehetik meg, hogy minden gyerek meg van hívva kivéve Józsika... Aztán az is kérdés, hogy összesen hány gyerek lenne. Pl engem nem zavarna egy-két gyerek az esküvőmön, de ha olyan a rokonság / a baráti társaság, hogy 50 felnőtt mellé hoznának vagy 20 gyereket, akkor szerintem megint érthető, hogy nem akarják hogy erről szóljon.
2018. máj. 28. 23:28
 6/161 anonim ***** válasza:
95%

Az volna a helyes, hogy tudomásul veszed a kérésüket, és nem viszed a lányodat.

Nyers leszek: ez a nap nem rólad szól, legfőképp nem a lányodról. Ez az unokatestvéred nagy napja, és joguk van megszabni, kiket látnak szívesen, kiket nem. Pont.

2018. máj. 28. 23:33
 7/161 anonim ***** válasza:
96%

A saját esküvőjét úgy szervezi ahogy akarja, ha nem akar kis lurkókat maga körül akik hangosan nevetgélnek és rohangálnak, akkor nem akar.

Ha te úgy nem éreznéd jól magad, bűntudatot lenne mert otthon hagyod a gyereket, akkor ne menj, senki nem kötelez rá. Ők meg azt gondolnak amit akarnak. Ha ők megmondhatják hogy nem mehet a gyereketek, akkor neked meg jogod van nemet mondani a felhívására.

2018. máj. 28. 23:36
 8/161 anonim ***** válasza:
89%

Ebben az esetben az a helyes, ha nem viszed a lányod. Arról neked kell dönteni, hogy te mész e.

Neki joga van eldönteni, hogy kit hív meg, a meghívottnak pedig joga van eldönteni, hogy megfelelnek e a feltételek. Ez ennyire egyszerű.

2018. máj. 28. 23:48
 9/161 A kérdező kommentje:
Nem könnyű ez a helyzet. Ő az unokatestvérem. Ha nem megyek el, szerintem soha többet nem beszél velem. Ha elmegyek a lányom nélkül, akkor el kell magyaráznom neki, hogy őt miért nem látják szívesen, holott gyakran találkozik a párral és nem csak ünnepekkor. Ha korábban tudom ezt, akkor legalább azt megtehettem volna, hogy minimálisra csökkentem az esküvős infókat a lányom előtt. Ezzel szemben sok minden nálunk történt. Tároltunk kellékeket, intéztünk dolgokat. A lányom mindezt látta, és nem csoda, hogy lelkes.
2018. máj. 28. 23:54
 10/161 anonim ***** válasza:
91%
Ha így döntöttek akkor el kell fogadnod. 5 éves, hamar el fogja felejteni. A tesómat és engem volt aki 10-12 éves korunkban nem hívott meg, mert ennyire nem hívtak gyerekeket és ezen akartak spórolni is. Elfogadtuk, a szüleimet abszolút nem érdekelte.
2018. máj. 28. 23:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!