Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/161 anonim ***** válasza:
81%

Egy ötévesről beszélsz. Az azért nem azonos egy tízévessel, annak még nem kell lyukat beszélni a hasába.

Megint nyers leszek: ahogy én látom, te nem a kislány miatt durcizol, hanem magad miatt. Ha egy csepp szeretetet érzel az unokatestvéred iránt, akkor elmész az esküvőre a lányod nélkül, és végigasszisztálod a napot.

Ha most bevágod a durcit, akkor ők fognak jogosan sértődni.

2018. máj. 29. 00:02
 12/161 anonim ***** válasza:
85%
A kislányodnak elmondod, hogy csak felnőttek mehetnek. Gondolom megérti,hisz sok olyan esemény van ahová nem mehet el egy ilyen kicsi gyerek.
2018. máj. 29. 00:09
 13/161 anonim ***** válasza:
17%
Ha öt éves ha nem ez meg fog maradni neki hisz csalódni fog nem is kicsit.. mindenkinek vannak emlékei az lehet jó vagy rossz de akkor is megmarad. Én nekem is van és öt éves se voltam de nagyon megmaradt.. nem tudom hogy ilyenkor mi a helyes de az is lehet hogy berakod egy játszóház a viszont én ezek után nagyon rosszul érezném magam..😞 írj ha sikerült valami megoldást találnod
2018. máj. 29. 00:16
 14/161 anonim ***** válasza:
71%

De, igen is teljesen normális! Utóbbi időben voltunk 2 esküvőn is és egyszerűen botrány volt, amit a kölykök műveltek... Visítoztak, ordítoztak, futkaroztak, csomó dolgot levertek, nehány szülőt nem is érdekelte, nehány próbálta fegyelmezni a sajátját, de hát osszekerult másik 10 gyerekkel kb és hát így elég nehezen sikerült, mert a normálisan viselkedő gyerek is bedilizett a többitől. Voltak egesz kicsi gyerekek is, akik szinten végigsírtak az egesz szertartást. Úgy hogy teljes mértékben meg tudom érteni az unokatesódat, nincs ezzel semmi gond, ez az ő napja lesz.

Mi se engedtunk gyerekeket az esküvőnkre, az a mi nagy napink volt, eszem ágában sem volt egesz nap gyerek vinnyogást hallgatni. Amúgy sem akarunk gyereket, egyikunk sem csípi és nem vágyik rá kicsit sem, miért kellett volna épp az esküvőnkön elviselni kb 15 gyerek “műsorát”??

És sokkal inkább az a “tuskó lelkeletű”, aki ezt képtelen megérteni és elfogadni! Sokan nem szeretnének hisztizős, rosszalkodó kölyköket az esküvőjükön, ezt igazán nem nehéz elfogadni és tiszteletben tartani, lévén hogy ez egy nagyon fontos, nagy nap az életedben, hadd legyen már olyan, amilyennek az ember szeretné. Akinek nem tetszik, hogy ki kell bírjon egy rokonja/kedves ismerőse/barátja

2018. máj. 29. 00:17
 15/161 anonim ***** válasza:
76%

folyt*

barátja kedvéért nehány X órát a gyereke nélkül, annak nem kell elmenni, ennyire egyszerű.

2018. máj. 29. 00:19
 16/161 anonim ***** válasza:
69%
lányod majd megnézi videoról.
2018. máj. 29. 00:21
 17/161 anonim ***** válasza:
79%

#11-es valaszoloval ertek egyet.

Egyszeru amugy,ha nem szeretnel a gyerek nelkul menni hat koszond meg es mond le. Egy 5 eves gyereknek meg eleg ha annyit mondasz,hogy ez most csak egy felnotteknek szolo dolog sajnos o nem johet viszont cserebe bizd ra valaki olyanra,akivel nagyon jol erzi magat. Akarmilyen okos hidd el nem lesz neki maradando tores,hogy nem volt ott.

2018. máj. 29. 00:22
 18/161 anonim ***** válasza:
17%
Biztos h nem mennék el ha a gyerekem kitiltják.. Ez a hölgy sem fog szülni,azt boritékolom,a gyerek utálata nagyobb.. Érdekes nálunk ott voltak a gyerekek,semmi baj nem történt.
2018. máj. 29. 00:27
 19/161 anonim ***** válasza:
83%
#19 válaszoló, ez egyáltalán nem biztos, hogy nem fog szülni, számos esküvőn vezzem részt ahol nem volt gyerek, de a párnak később lett gyereke. Megjegyzem, ha nem akar szülni a magánügye, semmi köze hozzá másnak,ráadásul számos oka lehet. Az esküvő a párról szól, arról,
2018. máj. 29. 00:32
 20/161 anonim ***** válasza:
86%
Arról, hogy ők akarják összekötni hivatalosan is az életüket.
2018. máj. 29. 00:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!