Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/161 anonim ***** válasza:
21%
Gyereket nevelni kell,akkor nem probléma egy esküvő se a gyerekkel,mert tud vislkedni közösségben 3 5 akárhány évesen, nevelni luxus inkább kitiltjuk őket..
2018. máj. 29. 00:34
 22/161 anonim ***** válasza:
76%

Először is: Csak azért mert valaki nem akar hangoskodó gyerekeket a tulajdon esküvőjén, még nem jelenti hogy utálja őket. Ahogy azt sem, hogy nem fog szülni, DE ha így is lesz sincs hozza senkinek semmi köze az eg világon! Vagy talán kötelező szülni?! Elég nevetséges e kettő között párhuzamot vonni...!

Aki pedig behisztizik, amiért nem viheti el egy esküvőre a kölykét, azért nem is kár, ha szépen otthon marad. Egy alkalomról van szó, nehány óráról, ráadásul egy közeli rokon nagy napjáról, nem ebbe kéne belehalni..!

2018. máj. 29. 00:40
 23/161 anonim ***** válasza:
77%

Jesszus ne szívd már ennyire mellre 71%-os.! Most jó nagy baromságot írtál.. Igen sajnos van olyan, aki nem neveli meg rendesen a gyerekét és van aki azt hiszi normálisan fog viselkedni a gyereke, aztán a többi gyerek között ő is behülyül. Na bumm, ezért miért is az unokatesonak kéne szívnia a saját esküvőjén?? Talán az ő hibája, hogy vannak a meghívottak gyerekei között olyanok, akik nincsenek rendesen megnevelve és nem tudnának viselkedni az esküvőn, ezért inkább csak felnőttek hív? Nem, akkor meg? Akkor lett volna értelme ennek a “nevelni luxus, inkább nem jöhetnek gyerekeknek” mondatnak, ha a kérdező unokatesója maga se tudja megnevelni a gyerekét, de itt nem erről van szó.

Ja van olyan (ritka) esküvő, ahol nem rendeznek jelenetet a gyerekek, de a szóban forgó mennyaszonny ezt előre rohadtul nem tudhatja!! Most minek kockáztassák meg h ne elvezhessék a saját esküvőjuket azzal, hogy elhívják a kölyköket is, akik aztán mégis hangzavart csinálnak?! Egyszerűbb nem meghívni és kész.

2018. máj. 29. 00:51
 24/161 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem tudnád a kölyök szó ugyanazt jelenti, mint a gyerek, nem értem a problémádat, de nem is érdekel. Ja és nem nincs gyerekem, nem is lesz, de a legjobb 2 gyerekes barátnőm is a kölyök szót használja, igen a sajátjaira is, na és?? Kezdj el már az élő fába is belekötni.. Jó frusztrált lehetsz, de ezt nem itt kéne kielned.
2018. máj. 29. 00:57
 25/161 anonim ***** válasza:
26%

Ezt ne vedd személyes sértésnek. Ideális esetben egy esküvőn minden pont úgy történik, ahogy az ifjú pár elképzeli, mert róluk szól az egész. Ha gyerek nélkül képzelik, akkor úgy kell lennie. ha ezen te megsértődsz, akkor az ő szemükben az a hisztis rokon leszel, aki mindenbe beleszól, miközben egyértelmű, hogy itt miért az ő akaratuk a szent. A családnak meg el kell fogadni, vagy ha nagyon nem megy, akkor udvariasan visszautasíthatják a meghívást.

Személyes véleményem viszont az, hogy az esküvő kifejezetten család- és gyerekbarát esemény, családalapításról szól. Innen kitiltani a gyerekeket elég fura. De talán nem is akarnak gyereket. A mi családunkban az összes esküvőn ott vannak a gyerekek is, lagziban is sokáig táncolnak, játszanak stb. Énb egyedül a szertartásra nem engednék nagyon kicsiket, akikre bármikor rájöhet a sírás, mert az a boldogító igen alatt nem annyira boldogító.

2018. máj. 29. 01:36
 26/161 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki maga dönti el kit hiv meg az esküvőjére,az esküvő a párrol szól,tök mindegy ki a liberális v épp a demokrata..
2018. máj. 29. 01:46
 27/161 anonim ***** válasza:
37%

hisz ez az ő napja.😊

Igen, ma már arról szól, hogy imádni és csodálni kell a menyasszonyt. 22 éve, mikor a mi esküvőnk volt, még arról szólt, hogy vendégül lássuk azokat, akik szeretnénk, ha velünk örülnének. Voltak gyerekek, semmi gond nem volt. Most még olyan idegbeteg p.k mennek férjhez, hogy vérig sértődnek, ha köhögni mersz a nagy napjukon.

2018. máj. 29. 06:20
 28/161 anonim ***** válasza:
87%
Engem nem rázott meg ennyi idősen, hogy nem vittek egy esküvőre. A sütiből hoztak nekem, az a lényeg :) Mondjuk nem is úgy neveltek, hogy én vagyok az univerzum közepe, tudom, ez ma már szokatlan.
2018. máj. 29. 06:24
 29/161 anonim ***** válasza:
88%

"22 éve, mikor a mi esküvőnk volt, még arról szólt, hogy vendégül lássuk azokat, akik szeretnénk, ha velünk örülnének."

22 éve még szokás volt nevelni a gyerekeket, nem arra szoktatni, hogy nekik mindent szabad, mert csak gyerek.

2018. máj. 29. 06:26
 30/161 anonim ***** válasza:
75%

Ha normálisan volt megkérve, hogy figyeljetek már, úgy tervezzük, hogy gyerek nélküli buli lesz,ilyen és ilyen okokból, meg tudjátok oldani, hogy a gyerket nem hozzátok, meg tudjátok oldania felügyeletét és eltudtok-e jönni így, akkor azt mondnom oké.

De ha úgy van felvezetve hogy figyeljetek már, gyereke nélküli buli lesz, mert nem akarjuk, hogy össze vissza rohangáljanak és visítsanak a szertartás alatt a kis irritáló vakarcsok, akkor köszönöm szélen a meghívást és mondjuk a szertartáson tiszteletemet teszem és kész.

Minden a közlésmódon múlik.

Lehet ezt normális hangnemben előadni, hogy a szülő is megértse az ifjú pár indokait, de lehet olyan stílusban is, hogy a szülő azt mondja, hogy köszi, akkor ezt most kihagyom.

2018. máj. 29. 06:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!