Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/161 anonim ***** válasza:
67%
Én azt csinálnám antialkoholista childfree egyénként, hogy kiküldeném a meghívókat, és megkérnék mindenkit, hogy jelezzen vissza. Hozhatják a gyerekeket, de akkor semmi alkohol nem lesz, vagy lesz alkohol, de akkor nem hozhatnak gyerekeket. Nincs kedvem részegekkel meg gyerekekkel is elrontani a kedvem az esküvőmön, szavazza meg a nép.
2018. máj. 29. 09:24
 42/161 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom miért kell ekkora tragédiát csinálni egy szimpla kérésből és miért kell minden szarnak lehordani azt, aki szeretné úgy szervezni az esküvőjét, ahogy az nekik megfelel. Nem bírtok egy nyamvadt napra leszakadni a gyereketekről...? De egyszerű, ha nem bírod ki a lányod nélkül ezt az egy napot, akkor nem kell elmenni, nem kötelező.

Én is voltam már jó pár esküvőn, szinte mindegyiken volt valami “harc” a gyerekek körül, állandóan ment a hiszti jobbra-balra, teljesen megértem ha valaki a nagy napján nem ezt akarja hallgatni! És nem értem miért lenne valaki azért gyerekgyűlölő, mert nem szeretne gyerekricsajt és rosszalkodast az esküvőjén. Meg mi olyan ördögtől való van abban, ha azt mondjak valaki hogy ordított, visitott, hisztizett a gyerek....? Ha egyszer azt csinálta, akkor minek kéne finomkodni? Igen meg kéne nevelni őket, hogy tudjak hogy kell viselkedni bizonyos alklmakon és helyeken. Csak sajnos ez sokaknak nem megy, abból aztán meg pláne óriási nagy vérigsertődes lenne, ha azt mondod hogy X és Y gyereke nem jöhet, a többi igen, mert ők meg vannak nevelve, míg a másik kettő nem. Hát azért ez sokkal cikibb lenne.

És nem mellesleg koránt sem mindnekinek tartozik bele a családalapításba a gyerek. Ezt olyan nehéz lenne felfogni?? Van, aki csak meghazasodik és boldogan élnek. Gyerek és miegymás nélkül. Na és..? Hadd döntse el mindenki maga, hogy hogyan szeretne szervezni az esküvőjét és hogy mi tartozik bele számára a családalapításba..!

2018. máj. 29. 10:14
 43/161 anonim ***** válasza:
20%

Nem olvastam végig a sok választ, gondolom pro és kontra is voltak vélemények. Egyedül a kérdező 9-es kommentjét.

Nos, én a helyedben nem mennék! Nálam ez elvi kérdés!

Ha jól értem, férjednek nem probléma, amúgy is a te rokonod.

Ja, és nem ijednék meg attól, hogy emiatt soha többé nem beszél velem az unokatestvérem. Igazából én se akarnék ővele...

Rengeteg esküvőn, lakodalmon voltam. Mindenhol voltak gyerekek. Nemhogy nem zavartak, de mindig mindenhol aranyosak voltak. Sokszor óvodás korú gyerekek még éjfélkor ott hancúroztak, úgyhogy én azt se értem, a buliban miért ne maradhatnának. Soha nem láttam sértődött, vagy rossz kedvű, vagy hisztis gyereket esküvőn. Inkább a vidám és ünnepélyes hangulat átragad rájuk és ilyenek lesznek ők is.

2018. máj. 29. 10:27
 44/161 anonim ***** válasza:
79%
Mert az k napjuk, Goldmund. Az esküvő nem a Juliska néni meg a Pistá bácsi vagy a cukker 5 éves Katika kedvéért van, hanem azért a két emberért, akik össze kotik az életüket. Ha ők ket tanus esküvőt akarnak, akkor az lesz, ha az esztergomi bazilikában akarnak összeházasodni és aztán a város legdrágább éttermében mulatni, akkor az lesz, ha kutyákat akarnak az esküvőn, akkor kutyák lesznek, ha nem akarnak oda gyereket akkor nem lesznek ott gyerekek. Olló tiszteletben tartani az ő akaratukat. Ők megtiszteltek a kérdezőt a meghívással, ő meg majd eldönti, higy velük ünnepel a gyerek nélkül, vagy bevágja a durcit és ezzel elveszít egy rokont.n
2018. máj. 29. 10:40
 45/161 anonim ***** válasza:
18%

Jézusom!!! Lehet én élek elmaradott világban, de én ilyenről még nem hallottam.

Én a saját esküvőmön a családommal szerettem volna lenni, ahova igen is bele tartoznak a gyerekek is. Sőt, csodák csodájára csakis gyerekek voltak a koszorúslanyok/fiúk.

Nem volt visongatas, semmi balhé. Szerintem a gyerekek olykor jobban tudnak viselkedni, mint egyes felnőttek.

Nekem még nincs gyerekem, de biztos hogy nem mennek így. Szegény kislány!

Az unokatestvered majd megbekel, ha lesz gyereke és felfogja, hogy mit kért.. Bár, ilyennek inkább ne legyen.

2018. máj. 29. 10:46
 46/161 anonim ***** válasza:
75%

50!

Szerinted csak azért nem akarja az unokatestvér, mert nekik még Nincs gyereke? Nekem van és megértem, miért nem akar agni ünnepére gyerekeket. 10 év alatt egyáltalán nem valoak az esküvőre. Az esküvő két felnőtt ünnepe, nem a gyerekeké. Nem kell a családdal jönni, mert ők ketten isnvsaladot fognak alkotni és lehet hogy a budos eletben nem akarnak gyereket. Esküvőjük jó esetben egy van az életben és annakmolyannak kell lennie, amilyennek ők akarják, a többiek véleménye nem számít.

2018. máj. 29. 11:12
 47/161 anonim ***** válasza:
88%
Azért ekkora drámát nem kell csinálni belőle, a gyerek is akkora jelentőséget fog tulajdonítani neki, amekkorát te. Bizonyára nem fog kiborulni egy lagzi miatt, ha szépen elmondod, hogy ez most felnőtt esemény és nem csak ő, hanem minden gyerek kimarad belőle. Ha mégis világvége, akkor ott már más probléma van. Amúgy meg lehet kompenzálni a gyereket, aznapra programot szervezni neki, ami számára éppen olyan izgalmas, sőt sokkalta jobb, mint egy unalmas lakodalom. Mondjuk egy állatkert az apai nagyikkal (agy aki majd vigyáz rá), utána egy jó kis kajálás valahol nagy adag fagyival, vagy bármi más érdekes program, ami a környéketeken elérhető. Itt a nyár, egy élményfürdőzés is mehet nyugodtan, szemrebbenés nélkül fog inkább arra készülni lelkesen a gyerek.
2018. máj. 29. 11:30
 48/161 anonim ***** válasza:
89%

Úúúúúristen, "ilyennek inkább ne legyen" gyereke :D ILYENNEK. Mintha akasztófára akarná küldeni a gyerekeket az a szerencsétlen, nem csak annyit kért volna, hogy ne legyen ott az esküvőjén. Az ilyen rossz kívánságok néha visszaütnek ám, és jó is lenne, mert akkor a korlátoltság meg a gyűlölködés nem öröklődne.

A kérdéshez a három unokatesóm esetét tudom felhozni. Három lány, a legidősebb 12 éve házasodott, azóta van négy gyereke (10, 9, 6, 6 évesek /utóbbiak ikrek/) és megint terhes. Amikor a húga (a középső lány) esküvőjén voltunk, a neveletlen gyerekei miatt bosszankodott szinte az egész rokonság. Hangosan dumáltak a templomban, aztán végig rosszalkodták az egész lagzit, mert unták magukat. Ja, és a rohangálás vége az lett, hogy egyikük neki ment a menyasszonynak és behorpasztotta a krinolinos ruhát. Ami nem sajátja volt, hanem kölcsönzői, nyilván nem volt olcsó rendezni a kárt.

A legkisebb lány idén augusztusban megy férjhez, és sem ő, sem a vőlegény családjából nem hívnak gyerekeket. A nővére (akinek tönkretették a ruháját) teljesen megérti, és bár azóta neki is van babája, mindenképp el fog menni a szertartásra, és addig az anyósáék vigyáznak a kicsire. De mikor beszélgettünk, azt mondta, ha nem lennének a nagyszülők, akkor is megoldaná a felügyeletet, mert nem hagyná ki a húga esküvőjét :)

Persze az idősebb nővér rendesen fel van háborodva, pedig az ő gyerekei miatt döntöttek így, és kijelentette, hogy akkor ő meg a férje se mennek el. Ráadásul még tüzelte is a kisgyerekes rokonokat, hogy ők se menjenek, de mindenki tudta, ki miatt van a párnak ez a kérése, és el fognak jönni - gyerek nélkül.

2018. máj. 29. 11:37
 49/161 anonim ***** válasza:
88%
Én életemben nem hallottam még olyat, hogy valaki személyes sértésnek vette, hogy olyan meghívót kapott, amilyet. Minden meghívásos alkalomra az megy el, akit meghívnak. Mi ezen a furcsa?
2018. máj. 29. 11:37
 50/161 anonim ***** válasza:
91%

Nincs ezzel semmi nagy gond, csak annyi hogy nehányan túldramatizaljak és melyen megsértve érzik magukat, ha valaki úgy meri szervezni a SAJÁT esküvőjét, ahogy neki megfelel. Tipikus bolhából elefánt...

Könnyen lehet a kérdező unokatesojanak is van rossz tapasztalata az esküvőre meghívott gyerekekkel kapcsolatban, mint ahogy itt jó néhányunknak és nem szeretné ezzel tönkretenni a sajátját. Akinek ekkora problémát okoz egy napra rábízni egy ismerősre a gyereket, hogy az unokatesoja esküvőjén ott legyen, azért nem is kár...

2018. máj. 29. 11:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!