Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?
A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.
Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...
100%-ig igaza van!
Én is utálom azokat az esküvőket, ahol a gyerek műsorozik, nyávog, rinyál, rohangál ész nélkül, neked megy, pincért löki fel stb.
Továbbá azt is utáltam, mikor a öcsém még kicsi volt, és azért kellett eljönnünk 10-kor, mert "ő álmos". Apa, az idősebb öcsém és én is maradtnk volna, de mostohaanyám kivágta a hisztit, hogy megyünk.
Az véletlen sem volt opció, hogy a kicsit lefektessük valami nyugis helyen, á, dehogyis.
És az, hogy a TE lányod épp nem ilyen, egy dolog, de másik 4 meg igen, és nem akar pfátlan lenni, hogy a tieddel kivételezik, másét meg nem hívja meg.
Nem kell ezen megsértődni, ha nem akarsz, ne menj.
Ha a lányod olyan okos ügyes és értelmes kislány, ahogyan azt állítod, akkor leülsz vele, megmagyarázod hogy miért nem megy, és meg fogja érteni.
Ez nem a te napod, hanem az ifjú páré, azt kell tenned, amit kérnek tőled.
Az esküvő elsődlegesen és magasan kiemelkedően az IFJÚ PÁRRÓL szól és nem arról, hogy XY gyereke is jól érezze magát, akár olyan áron, hogy ezzel a házaspár kedvét szegjék...! Ezen nem értem mi ilyen felfoghatatlan.... Simán benne van, hogy az ő családjukban is akad neveletlen, hisztis, rosszalkodó gyerek és mivel ez a nap róluk, a házaspárról kéne szóljon, így nem akarják, hogy el legyen rontva a napjuk az esetleges ordító gyerekekkel. Most hiába harciaskodik itt mindneki, hogy az ő gyerek milyen jó, egy hangja nincs, nem szaladgál össze-vissza és nem hangoskodik, attól még benne van a pakliban h akadni fog köztük olyan is, aki meg végighangoskodná és rohangalná az egészet! Teljesen jogos, hogy nem a veletlenekre bízzák ezt s meghatározó eseményt az életükben, hanem tutira mennek.
De az is tuti, hogyha az én rokonom közül bárki bevágná a hisztit és amiatt nem jon el, mert játssza a sértődött kis asszonyt, többé nem tartanék a társaságára igényt, semmilyen módon!
Több mint száz esküvőn voltam már, esküvőkön dolgozom, ezért tudom, hogy egy esküvőre nem való gyerek. Tudom, hogy az amerikai filmekben nagyon cuki, hogy behozzák a gyűrűt kis hercegnőnek meg kis hercegnek öltöztetve, de ez a valóságban 99%-ban úgy néz ki, hogy a gyerek az utolsó pillanatban mégsem akarja, aztán elkezd üvölteni, taknya-nyála egybefolyik, és végül anyuka hozza be egy szál pelenkában, hogy aztán odavághassa az asztalra a gyűrűt. Nem cuki.
Az anyatigrishadnak: céges bulira is elviszitek a gyerekeiteket? meg diszkóba? Ugyanaz van ott is. Részegek, hangos zene. ÉJFÉLIG? Normálisak vagytok? Éjfélkor réges-régen aludnia kell egy gyereknek. Elhiszem, hogy vannak emberek akiknek az élete egyetlen eredménye, hogy elvették Őket feleségül és csináltak nekik néhány gyereket, innentől pedig megszűntek egyénként létezni, mert semmi mást nem tudnak felmutatni csak a gyerekeket ezért ha a gyerek nincs ott, nincs mit csinálni, nincs mivel villogni, nincs mivel igazolni a létezésüket, de azért ne legyen már fekete lelkű gyerekutáló akinek a gyerekein kívül is van élete. Puszi!
"gyerek-rühellő átkozott fekete lelkű nők" :'DDDD a magyar ősanyáktól ments meg Urunk minket.....
Kérdező, ezt te komolyan gondolod, hogy az 5 éves lányodban egy világ omlana össze azért, mert nem menne el egy esküvőre?
1) Szerintem ez csak rólad szól, te vagy vérig sértődve, és a kislány háta mögé bújva kiáltod világgá a dühödet, nem csak a rokonaidnak, hanem a gyk-s idegeneknek is.
2) Úgy neveled a lányodat, hogy ilyen dolgok miatt összedőljön a világa. Ha ennyire meg akarod kímélni minden csalódástól, főleg ettől az esküvős dologtól, ami azért valljuk be, nem olyan nagy dolog, mi lesz vele később? Ha valaki nem akar majd vele barátkozni, vagy az első szerelme elhagyja, esetleg nem veszik fel álmai egyetemére vagy egyik napról a másikra megszűnik a munkahelye, akkor összezuhan vagy felvágja az ereit? Nem kellene ennyire burokban nevelni.
De szerintem itt inkább az 1) eset áll fent. Annyit mondok, hogy ha neked ez akkora sértés, akkor ne menj el, és szard le hogy mit gondolnak rólad ezentúl. Neked is megvan róluk a véleményed, kész.
60 választ kaptam eddig tőletek.
60 válaszból ketten reagáltak az első oldalon látható kommentemre. Tartok tőle, hogy kb. 58 válaszoló sem a kiegészítésemet, sem az őt megelőző válaszokat nem olvasta el. Akadt, aki fel is vállalta ezt.
A támadó hangnemű válaszok közelítik a 100%-os hasznosságot. Azok, akik csupán pozitív véleményt írtak le gyerekekkel kapcsolatban, le lettek pontozva.
Akadtak olyanok, akik kultúráltan próbáltak megértésre sarkkalni az unokatestvéremmel kapcsolatban.
És akkor most hadd zárjam le a kérdést:
Az unokatestvérem nehéz dolgot kíván. A mi esetünkben már nehéz lesz megértetni a lányommal, hogy mégsem jöhet. (Aki még nem tudja a szerencsétlen helyzet okát, és érdekli, az bepótolhatja az első oldalon)
Az indok, amiért későn szólt a gyerekek kitiltásáról, a következő: nem akart sok időt hagyni a családnak arra, hogy szidják emiatt. Viszont így nekünk, és másoknak, egy nehezen megoldható helyzetet teremtett. A megoldás a következő: amit megígértem segítségként azt végig csinálom. A szertartáson ott leszek, de a vacsorán már nem. A lányom pedig a férjemmel otthon. Addig is, ki fogunk találni valamit hogy hogyan mondjuk el neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!