Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/161 anonim ***** válasza:
83%
#71 Mégis hogy képzeled, hogy nem mászhat be az oroszlánok közé? Legutóbb egy szurikátát sikerült megölni, mit számít már egy oroszlán? :)))
2018. máj. 29. 16:37
 72/161 anonim ***** válasza:
81%
Pontosan utolso.. Aztán jön az ujabb szurikáta ügy,egy gyereknek igen is meglehet és meg is kell mondani h van amikor nem ő rola szol vmi,v vmit nem lehet,mert nem szabad,csak a ma szülő mindent hagy ráhagy,ezért dönt ugy sok menysszonh h nem kér gyereket az eskövőjére ronditani..,ok és okozat közt van ám összefüggés..
2018. máj. 29. 16:39
 73/161 anonim ***** válasza:
83%

Tragédiának, ismétlem TRAGÉDIÁNAK nevezni azt, hogy a gyerek nem mehet el egy esküvőre :'D

Nem tudom, miért dühöngsz ennyire azon, hogy így döntött az unokatestvéred. Ilyen a világon nincs, hogy az a kislány tragikusan fogná fel, de úgy adod elő, mintha alapjaiban rengetné meg a világát, és lelki törést szenvedne. Csak tudod, ha ezt így folytatod, el fogod érni, hogy tényleg így érezze, és akkor verheted a fejed a falba, amiért a saját sérelmeidet a gyerek háta mögül kiabáltad a világnak.

2018. máj. 29. 16:42
 74/161 anonim ***** válasza:
87%
Igaza van, mivel megint visszajöttél ezt elmondani.
2018. máj. 29. 17:42
 75/161 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a szertartásra sincs értelme elmenni. Minek? Ha Marika néni megkérdi, hol van Józsi és a kis Katika, azt feleled, hogy ők nem jöttek, a Katikát és a gyerekeket nem hívták, így Józsi otthon maradt vele, én is megyek a szertartás után?

Eleve felesleges volt behülyíteni a gyereket is hónapokkal előbb. Mi is voltunk jó pár esküvőn (3 gyerekem van), mi is kaptunk már úgy meghívót, hogy gyerek nélkül (volt csoporttársam, férjem üzlettársai), megoldottuk a felügyeletet, mondtuk, hogy csak minket hívtak meg, nem volt probléma belőle, megértették.

Ha olyan esküvőre mentünk, ahová őket is vittük, előtte pár héttel vagy 2 hónappal említettük nekik. Legutóbb 2 hónapja szóltunk nekik (3 hét múlva esküvő), akkor is azért, mert mentünk koszorúslány ruhákat próbálni.

2018. máj. 29. 19:33
 76/161 anonim ***** válasza:
22%
Ezek a kommentek nagyon durva hozzáállást mutatnak. Az az 1-3 ember aki állandóan ugyanazt szajkózza az egyszerűen hihetetlen. Egy vicc :’D Igaza van a kérdezőnek, aki kedves, aranyos, tapasztalattal teli véleményt irt az mind le lettek pontozva, viszont aki csak kötekedni, gonoszkodni, provokálni akar az mind fel van pontozva. (Biztos a család és a barátok ;) ) nagyon gratulálok, vicces volt ezeket nagyjából elolvasni viszont iszonyat hosszú, unalmas és értelmetlen volt :’D könnyű ugyanazt írni ráadásul többször. Akik azt írták hogy a gyereknek nem lehet mindent megadni és megálljt kell parancsolni azoknak biztos nincs gyerekük, mert ha lenne akkor még a csillagokat is lehoznád neki/nekik! Csak az ilyen 40+os, szingli, gyerek nélküliek vagy a 24 alattiak írhatták mert fogalmuk sincs milyen is ha van családod és gyereked :) szerezz be egyet és majd meglátod milyen ha anyának vagy apának szólítanak ;D
2018. máj. 29. 22:01
 77/161 anonim ***** válasza:
29%

59-ben a kérdező lezárta a problémát: "A szertartáson ott leszek, de a vacsorán már nem." - nagyon helyesen döntöttél, minden rendben lesz.

És most pedig mindenki nyugodjon le, jó éjszakát, szép álmokat!

2018. máj. 29. 22:05
 78/161 anonim ***** válasza:
74%
Van amikor a gyereknek igenis megájjt kell parancsolni,v előző ha a gyereked a kutba akar ugrani,stb,v benyulni vmihez az állatkertbe mert jo moka még segitesz is neki? Az ilyen szülőből lesz a szurikátás ugy..
2018. máj. 29. 22:06
 79/161 anonim ***** válasza:
32%
Azért kedves kommentelők az éremnek két oldala van. Igen, a párnak joga van eldönteni kit hív meg az esküvőjére, de azért a kérdezőnek is joga van eldönteni hogy ilyen feltétel mellett szeretne vagy sem részt venni. Ha ez a pár nagy napja, menjenek ketten el és esküdjenek meg, akkor tutira senki nem fog belezavarni. Csakhát akkor a menyasszony ki előtt villogjon, nemdebár? Mondjon ki mit akar, gáz így meghívni valakit egy elvileg családi eseményre. Mondom ezt úgy hogy voltam a gyerekem nélkül esküvőn de ez SAJÁT döntés volt. Kérdező a lányodnak ne mond el h aznap van az esküvő, tereld a figyelmét és el fogja felejteni.
2018. máj. 29. 22:15
 80/161 anonim ***** válasza:
22%
Az én esküvőm majdnem 20 éve volt, nem vagyok már túl fiatal, és őszintén szólva nem igazán tetszik, amivé ez az egész esküvői "ipar" vált. Az egyik hozzászóló nagyon jól leírta, hogy pár éve ez még a család ünnepe volt, együtt örült apraja-nagyja az ifjú pár örömének. Most meg egyre inkább azt látom, hogy ez is csak a külsőségekről szól. Egy vagyon megy el ruhára, díszítésre, gyűrűre (sokszor hitelből...) és rendezvényszervező gondoskodik a tökéletes napról, ahol mindennek sterilnek és forgatókönyvszerűnek kell lennie. Mire az ifjú pár az oltár elé esik, már tiszta idegbeteg mindenki, annyira stresszelnek, hogy minden tökély legyen. Az se baj, ha templomot utoljára osztály kiránduláson láttak belülről, de a templomi esküvő kell, mert az olyan szép. Gyerek se kell oda, mert bömböl meg visít, öreg se, mert nem mutat jól a fotókon,de azért a borítékot csak adja oda mindenki, hogy visszajöjjön az esküvő ára. Én valószínűleg elmennék kedves Kérdező a helyedben, de csak a szertartásra, és kizárólag udvariasságból, és nem csak azért, mert nem vihetem a gyerekeim. Most már nagyok, de amikor picik voltak, akkor is mentünk nélkülük szórakozni, megértették, hogy ők otthon maradnak a nagyival.Én őszintén szólva nem érezném jól magam egy olyan esküvőn, ahol egy díszlet vagyok, egy borítékkal megspékelve.
2018. máj. 29. 22:35
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!