Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?
A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.
Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...
Tragédiának, ismétlem TRAGÉDIÁNAK nevezni azt, hogy a gyerek nem mehet el egy esküvőre :'D
Nem tudom, miért dühöngsz ennyire azon, hogy így döntött az unokatestvéred. Ilyen a világon nincs, hogy az a kislány tragikusan fogná fel, de úgy adod elő, mintha alapjaiban rengetné meg a világát, és lelki törést szenvedne. Csak tudod, ha ezt így folytatod, el fogod érni, hogy tényleg így érezze, és akkor verheted a fejed a falba, amiért a saját sérelmeidet a gyerek háta mögül kiabáltad a világnak.
Szerintem a szertartásra sincs értelme elmenni. Minek? Ha Marika néni megkérdi, hol van Józsi és a kis Katika, azt feleled, hogy ők nem jöttek, a Katikát és a gyerekeket nem hívták, így Józsi otthon maradt vele, én is megyek a szertartás után?
Eleve felesleges volt behülyíteni a gyereket is hónapokkal előbb. Mi is voltunk jó pár esküvőn (3 gyerekem van), mi is kaptunk már úgy meghívót, hogy gyerek nélkül (volt csoporttársam, férjem üzlettársai), megoldottuk a felügyeletet, mondtuk, hogy csak minket hívtak meg, nem volt probléma belőle, megértették.
Ha olyan esküvőre mentünk, ahová őket is vittük, előtte pár héttel vagy 2 hónappal említettük nekik. Legutóbb 2 hónapja szóltunk nekik (3 hét múlva esküvő), akkor is azért, mert mentünk koszorúslány ruhákat próbálni.
59-ben a kérdező lezárta a problémát: "A szertartáson ott leszek, de a vacsorán már nem." - nagyon helyesen döntöttél, minden rendben lesz.
És most pedig mindenki nyugodjon le, jó éjszakát, szép álmokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!