Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
 121/161 anonim ***** válasza:
96%

"szüleim esküvőjére még otthon sütötték a tortákat a rokonok, ha egy leesett, nem volt túl nagy kár"

Speciel sokkal nagyobb kár esik szerintem, mivel nemcsak a pénz és a rendelés megy tönkre (amit azért lehet korrigálni, manapság sok cukrászda vállal néhány órás kiszállítást), hanem a családtag beleölt munkája, ideje, és kvázi az a torta pótolhatatlan, mert anyuka nem fog a lagzi közepén nekiállni sütni...

Amúgy igaz, hogy én fiatalabb vagyok, de cirka 20 éve gyerekként (8-9 évesen) voltam esküvőn. És ha már tortával példálózunk: konkrétan be se mehettünk gyerekként abba a helyiségbe, ahol a tortákat tárolták, nehogy valami bajt csináljunk.

A különbség annyi, hogy akkoriban igenis szigorúan voltak fogva a gyerekek, ha valami nem, az nem. Nem is volt lehetőség oltári kárt csinálni, mert nem rángatták bele a gyereket a szervezésbe, mert cukker hercegnőcske akar lenni, és akkor neki KELL. A szülők nem hagytak rá mindent a gyerekre csak azért, mert ők bulizni akartak.

Manapság ez nem divat, a sok negatív élményt már leírták fentebb. De éppen ezért kár azzal példálózni, hogy mi volt 20-30 éve.

2018. jún. 1. 17:05
 122/161 anonim ***** válasza:
6%
Szeritned a házilag egy-két óra a latt sütött 18 szeletes torta többet ér a sokemeletes méregdrága menyasszonyi tortánál? Mert van benne "szeretet"?
2018. jún. 1. 17:22
 123/161 anonim ***** válasza:
20%

Én azon gondolkodom hogy ha az ifjú párnak lenne már gyereke, ő sem lenne ott?

Egy csomó olyan lagzirol hallottam már, hogy voltak animátorok vagy gyereksarok. Mindenkinek jobb volt. Egyébként meg normális nevelés mellett, nem okoznak kart semmiben.

Érdekes, hogy azt senki sem említi, hogy 1-2 vendég csatakosra issza magát. A mi lagzinkon egy részeg ember okozott gondot, nem gyerek. Ennyi erővel beleirhattam volna a meghivoba, hogy nem szabad inni. Egy lagzi pont az ilyen bakik miatt különbözik az összes többitől.

Nem tudom elképzelni, hogy vki ilyet kér, aki nem gyerekgyulolo. Egy ember, aki szereti a gyerekeket, szerintem nem várja ezt el.

2018. jún. 1. 18:10
 124/161 anonim ***** válasza:
26%
Tök vicces, hogy lepontozódnak azok, akik szerint nem feltétlenül kell kitiltani a gyerekeket az esküvőkről. Én végig hangsúlyoztam, hogy mindkét oldalt meg tudom érteni, a szélsőségeket kevésbé, alig kaptam 30%-nál többet. Éljen az arany középút vagy mi.
2018. jún. 1. 19:05
 125/161 anonim ***** válasza:
31%
124-es, én is az arany középutat választanám, de itt nem lehet, a gyakori már csak ilyen. Hiába értem meg mindkét oldalt, le leszek pontozva a fenébe, ha nem állok ki azon oldal mellett ahol többen vannak.
2018. jún. 1. 19:10
 126/161 anonim ***** válasza:
88%

123!

Ha a pár gyereke vágja galyra az esküvőt azt nyilván máshogy kezeli a pár, mintha a ritkan látott huszadik unokatestvér gyereke teszi ugyanezt.

Részeg ember sd szep látvány- nem kell alkoholt felszolgalnines mar meg is van oldva

2018. jún. 1. 19:11
 127/161 anonim ***** válasza:
33%

Ezt komolyan gondoltad, hogy nem kell alkoholt felszolgálni? :D

Éljenek a gyerek és italmentes esküvők! Sőt, adjunk mindenkire kényszerzubbonyt, nehogy bármi baj történjen.

Legjobb lesz, ha mindenki otthon marad.

Vicc..

2018. jún. 1. 19:15
 128/161 anonim ***** válasza:
76%
Nézd, nem feltétlenül kell inni ahhoz, higy az ember jól érezze magát.
2018. jún. 1. 19:19
 129/161 anonim ***** válasza:
88%

#122 Hanyagold a gúnyolódást, értelmezd, amit mondtam.

Egy olyan esküvőn, ahol anyu, nagyi, Terinéni meg az összes távoli rokon járul hozzá tortával, ott olyan a költségvetés is, nem az a lényeg, hogy "van benne szeretet". Egy olyan esküvőn, ahol drága étterem helyett (akik, mint szolgáltató, vállalják a felelősséget az esetleges balesetékért is, fel vannak rá készülve, vannak vészforgatókönyvek akkor is, ha a teljes svédasztal romba dőlne valamiért) a család főz, ott bizony sokkal nagyobb tragédia a baleset, mert nincs személyzet, aki ugrana és gondoskodna a pótlásról.

2018. jún. 1. 19:43
 130/161 anonim ***** válasza:
87%
#128, ezt mondd a pálinkának! :D
2018. jún. 1. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!