Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?
A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.
Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...
Most jöttünk haza lagziból, 8 6 ebben aluli gyerek volt, és semmi gond...
Ősanya lenne, aki szerint a gyerek a családja része? Süllyedj el, előző.
Én örülök, hogy a barátaim és a családom nem csak úgy boldogok, ha villoghatnak menyasszörnykén
Mert a kocsma, a diszkó, meg a munkahely ugyanaz mint egy esküvő. Gratulálok kommentelők hogy idáig süllyedtek emiatt a hülye kérdés miatt. Remélem az ismerőseiteknek is boldogan újságoljátok hogy esküvőre vinni gyereket ugyanaz mint diszkóba, és ők még helyeselnek is veletek.
Ja, még ti legyetek felpontozva, az előttetek lévő meg azért le, mert azt merte mondani hogy nem volt baj a kis gyerekekkel az esküvőn, amin ő volt.
Lelki szegények. :(
Én komolyan képtelen vagyok megérteni az olyan anyákat, akik a pár éves, vagy akár csak pár hónapos gyereküket ilyen eseményekre elhozzák magukkal, akár esküvőre, akár ünnepségre, akár koncertre. De most komolyan, pár hónapos vagy 1-2 éves gyerek mégis mit kezdjen az esküvővel meg a szertartással, vagy a koncerttel? Hangos a zene, rengeteg felnőtt, megijed és elkezd hisztizni, haza akar menni, mert brutál rossz ez az egész a gyereknek, meg nem is érdekli az egész. Babát pedig alapba nem hoznék ilyen helyekre, ez mindenkinek csak szenvedés.
Ez az egész "ide és oda gyereket nem kéne/szabad hozni" dolog nem a gyerekekről szól, hanem az ostoba, a gyerekről leszakadni képtelen ősanyákról, akik a tetejébe még rá el sem csitítják a gyereket, vagy ki sem mennek vele. Velem is volt ilyen. Moziba okos anyuka elhozta a kb 4 hónapos gyerekét, aki már a film kezdete utáni percekben unta az egészet, hangos volt, sírt, stb. A biztonsági őrnek kellett kikísérni, mert őfelsége ki nem fáradt volna, pedig már vagy 5 ember rászólt.
Nem tudom, mit hisznek az ilyen anyukák....utána csodálkoznak, hogy sokan nem szeretik a gyerekeket, vagy a gyerekes ősanyákat. Mindennek oka van.
Ez semmi, ezek a vérmamik még Egyiptomba is elviszik a csecsemőket is :'D Abba az országba, amiről köztudott, hogy nagyon ritka az az európai ember, aki nem kapja el a "fáraó átkát" (hasmenés). Aztán meg panaszkodnak a facebookon hogy megy a gyerek hasa, hány és lázas. Hogyne, mikor az ökör barom állatja ilyen helyre viszi.
Igen tudom, Egyiptom nem egy esküvő, ez csak egy példa volt, mennyire felelőtlenek ezek a némberek, akik a világ legjobb anyukáinak tartják magukat.
"Mert a kocsma, a diszkó, meg a munkahely ugyanaz mint egy esküvő."
Most meg fogsz lepődni, de a legtöbb esküvőn az emberek isznak (mint a kocsmában), táncolnak (mint a dizsiben) és vannak a pincérek, zenészek, fotós stb., akiknek pedig a munkahelyük.
Divat lett mindenhová magukkal ráncigálni a gyereket, hadd tegye tönkre mások nagy napját. Nem csak esküvőre. Pont a minap láttam egy utazási iroda 5 napos városnézős programjánál az alábbi kommentet: "Mennénk a Párizsi utatokra.A gyermeknek( nincs 3 éves) mennyibe kerül?"
Még egy városnéző túrára, ahol abszolút semmi keresnivalója egy még pelenkás kölyöknek is elviszi, biztos nagyon élvezni fogja a gyerek, aki nemcsak hogy emlékezni nem fog rá, még unatkozni fog és az útitársait zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!