Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
 141/161 anonim ***** válasza:
73%
Sajnos fekete a lelkem, ezért nem értem mit jelent szülőnek lenni. Ha majd lesz, végre a birtokomba kerül a mindenttudás és talán olyan sikeres lehetek mint Te is vagy. :)
2018. jún. 3. 10:29
 142/161 anonim ***** válasza:
87%

Akkor kérdező tessék, saját tapasztalat:

Én a párommal együtt voltam unokatestvérem esküvőjén, ahol semmilyen kikötés nem volt, értsd, jöhettek gyerekek. Sok volt a sírás, a kiabálás, a hangos kérdezgetés, nem egyszer kellett rájuk szólni, holott mindegyik anyuka szentül meg volt róla győződve, hogy az ő gyerekük meg se fog nyekkenni. Hát nem így lett. A házasulandó pár arcán is láttam, hogy eléggé frusztráltak meg idegesek, a pap is egyszer elhibázta emiatt a szöveget. Az utána lévő vacsorára és bulira is elhozták a gyerekeket. Igaz volt játszósarok, de ez egyáltalán nem volt elég, és a gyerekek kb 4-szer majdnem fellökték a pincért fogócskázás közben, pár kicsi meg folyamatosan sírt, mert álmosak meg nyűgösek voltak.

Őszintén, nem volt jó gyerekzsivajban ünnepelni, nem csak nekünk, a párnak sem, és a szülőknek sem volt valami kellemes.

A mi esküvőnkön, ami fél éve volt, kikötöttük, hogy mindenkit szívesen várunk, de csak felnőttekkel szeretnénk az eseményt és a vacsorát, bulit megosztani, így legyenek szívesek a gyerekeket ne hozzák, mert a játszósarok meg ezek sem biztosítottak. 2 rokon kivételével mindenki megértette és boldogan eljött. Az a 2 rokon, aki ezen kiakadt és el se jött, már ne haragudj, de tipikusan olyan anyukák voltak (ismerem jól mindkettőt), akik 0-24-ben a gyerek hátsójában lógnak, és semmi érdemlegeset sem tudnak felmutatni a gyerekükön kívül. Non-stop a gyerekről képesek csak beszélni, én pedig nem akartam, hogy pláne az ő gyerekük majd produkálja magát, anyuci meg tapsol hozzá, mert mindkét gyerek nagyon rosszul (vagyis inkább sehogy sem) nevelt.

Szívtelennek és gyerekutálónak tartott ez a két anyuka engem? Igen. Érdekelt? Egyáltalán nem. A mi esküvőnk mirólunk szólt, úgy volt, ahogy mi akartuk. Az a szülő, aki ezt a napot arra használja, hogy a rokonságnak mutogassa a magát épp produkáló gyerekét, mint valami bazári majmot, az egyszerűen nagyon önző. Bocs, de én ilyenekkel nem tudok rokonszenvezni.

Jah és nekem is van már gyerekem.

2018. jún. 3. 20:53
 143/161 anonim ***** válasza:
86%

A gyerek ezt nem fogná fel úgy hogy ki van zárva a családból, ha te nem úgy adnád elő.

Az meg hogy a gyerekek miket tudnak művelni látható egy két példa alapján. Én pl magamtól is más megoldást találnék a gyerek bizonyos kora alatt.

Szülőként sem lehet egy nagy élmény bizonyos helyzetben. Legalább is emlékszem amikor a szüleim váltásban ültek a kocsiban alvó öcsém mellett este 10 órától hajnalig és én is töltöttem vele némi időt, hogy a szüleim is tudjanak kicsit táncolni egymással.

Ugyanezen a lagzin volt, hogy a szülők megpróbálták ránk "nagyokra" tukmálni egy-két kicsinek a felügyeletét. Majd megsértődtek a 7-10 évesekre, amiért nem szórakoztattuk a kicsiket. Távoli rokonok voltak nem is ismertük őket, plusz egy kisiskolás nyűgnek éli meg egy idegen ovis pesztrálását. Jut eszembe egyet el is hagytunk, éjszaka a kivilágítatlan udvaron lévő bújócskázás közben.

Nyilván ez sem érinti a párt, de anyáméknak ki kellett állnia mellettünk amikor a szülő a saját inkompetenciája miatt verbálisan támadt ránk.

De ott vannak a szertartást végigüvöltő kicsik, normális szülő leül az utolsó sor szélére és az első mukkra kimegy a csemetével. Csak az a baj, hogy ők vannak kevesebben.

Így egyszerűbb a gyerekeket teljesen kizárni, mint kiválogatni azt, hogy ki hozhatja a gyereket és ki nem.

2018. jún. 3. 21:08
 144/161 anonim ***** válasza:
84%
+ Voltam olyan esküvőn is ahol a vacsora után a gyerekek az asztaldíszként szolgáló virágot frissen tartó golyókkal dobálták egymást.
2018. jún. 3. 21:22
 145/161 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként lehet, hogy nem tudom miről szól szülőnek lenni, de biztosan nem arról, hogy mindenhova magammal cipelem, oda is ahova nem hívják, sőt külön kérik, hogy ne.
2018. jún. 3. 23:09
 146/161 anonim ***** válasza:
89%
Én komolyzenei koncereten voltam vidéken polyás közelében,élvezetes volt,és még ösanya volt vérig sértve mikor többen kérték h vigye már ki az obogéto ,kb pár hos gyerekét,aki rém értékelte a fuvolát stb,nem a gyerek hibája ez az egész..
2018. jún. 3. 23:35
 147/161 anonim ***** válasza:
14%
Az mekkora szánalomhalmaz, aki pia nélkül "karótnyelt", és nem érzi magát jól.
2018. jún. 4. 00:29
 148/161 anonim ***** válasza:
79%
Az a szánalomhalmaz, amikor már alkoholt se engednek egy lagziba. Nem kell sárga földig inni magunkat, de egy jó pezsgővel koccintani vagy meginni egy pohár bort a vacsorához miért olyan borzalmas dolog? Az a számalmas ha valaki az alkoholt a részegséggel azonosítja, elképzelhetetlen, hogy valaki kulturáltan igyon? Ha meg van olyan rokon, aki rendszeresen részeg, annak nem kell többet adni vag nem kell meghívni.
2018. jún. 4. 00:40
 149/161 anonim ***** válasza:
94%

A piával egészen addig nincsen gond, amíg valaki nem agresszív-részeg típus.

Unokatesóm az, és a nővére esküvőjén konkrétan részegen üvöltözött, káromkodott, lesepert egy teljes terítéket és földhöz bxott két sütis tálat, aztán meg nekiesett a nevelőapjának, mikor az ki akarta vinni.

:D

2018. jún. 8. 17:27
 150/161 anonim ***** válasza:
85%

"Keressetek valamit az életben a gyerekeiteken kívül amire büszkék lehettek és akkor nem velük kell villogni társaságban és nem lesz ciki ha olyan helyre mentek ahova a gyereket nem vihetitek, hogy nincs semmi más amit elértetek az életben."

Ezt falvédőre hímezve osztogatnám az ősanyáknak :D

2018. jún. 9. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!