Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Unokatestvérem esküvőjére nem...

Unokatestvérem esküvőjére nem vihetem a lányom. Mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A lányom öt éves, okos gyerek. Óvodából nincs rá panasz, autó vagy busz utakat képes hiszti nélkül átvészelni. Orvosnál is csak akkor van sírás ha kilátásban a szuri. Rokon gyerek ballagását is gond nélkül végigcsináltuk.

Az unokatestvéremék kikötötték, hogy egy gyerek se legyen az esküvőjükön. A szertartáson sem! Ezen én nagyon meglepődtem. Maga a szertartás nem egy hosszú dolog, amit ne bírna ki egy egészséges gyerek. Ráadásul az öt éves lányom már nagyon is felfogja, hogy miről van szó. Azt is fel tudja fogni, ha őt kizárjuk egy családi eseményből, ugyanis hónapok óta hallja több helyről is, hogy megy a szervezés és mindenki boldog. Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem, de a szertartás plusz vacsora dologból nem értem miért vannak kitiltva. Mintha ők nem volnának részei a nagy családnak. Kicsit megsértődtem, ezért azt feleltem, hogy én sem akarok ott lenni, a férjemnek meg szinte mindegy. Erre azt válaszolták, hogy én vagyok maradni, mert ma már rengeteg esküvő zajlik gyerekek részvétele nélkül és hogy ez manapság teljesen normális. Ha még egy babáról volna szó, aki azt se tudja hol van és csak nyűg neki a sok ember, igazat adnék, de így...

2018. máj. 28. 23:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/161 anonim ***** válasza:
80%
Az ő dolga. Ő gyerek mentes esküvőt akar. Joga van hozzá. Neked meg ahhoz, hogy ne menj, ha neked ez nem tetszik. De egy napot azért csak ki lehet bírni a gyerek nelkul
2018. máj. 29. 06:43
 32/161 anonim ***** válasza:
35%

Ugyan, régen nem neveletlen volt az a gyerek, aki szaladgált az esküvőn, hanem szórakoztató. Ma még mindenki idegbeteg, még ezt se tudjuk elviselni.

A falusi lakodalmak mindig tele voltak gyerekekkel, és ezerszer jobb volt a hangulat, mint ma, amikor csak magában röhöghetsz az erőltetett, kínos nyitótáncon, vagy a percre megszervezett és gondosan betartandó szórakozáson. Mi most voltunk, illemből maradtunk éjfélig, pedig gyerek se volt, szörnyű volt.

2018. máj. 29. 06:45
 33/161 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy nem kell a gyereknek sokat magyarázni rajta: Katika, ezen az esküvőn csak felnőttek lesznek. Kész,mege, ennyi a történet
2018. máj. 29. 06:45
 34/161 anonim ***** válasza:
31%
Egyébként a helyes az volna, ha a kérdező nem nézne luxusfeleségeket... Lásd Vivike.
2018. máj. 29. 06:47
 35/161 anonim ***** válasza:
29%
Az ő esküvőjük, ő kérésük, muszáj alkalmazkodnod hozzájuk. De én nem mennék így, max a szertartásra, és mennék haza. Lehet, hogy divat, lehet, hogy elfogadott de szerintem baromi gáz, hogy manapság nem lehet gyereket vinni esküvőre, mintha nem is lennének a család részei. A következő az lesz, hogy 65 év felett sem jöhetnek mert macerás meg úgysem tudnak sokáig fent maradni. :) Szánalom. Múlt hétvégén voltam lagziban, tele volt babákkal, fél évestől kezdve. Nagyon jó volt, semmi rosszat nem csináltak, sőt adtak egy plusszt is, lehetett babázni, vigyázni rájuk, etetni. Nekem tetszett.
2018. máj. 29. 07:00
 36/161 anonim ***** válasza:
74%

Ne ugy add elo a lanyodnak hogy ki van tiltva meg nem kivanatos szemelyiseg hanem ide csak felnottek johetnek. De majd elmentek ketten valahova utana es lesz egy jo kis csajos peogramotok. Ennyi. Nem kell tulmagyarazni. Ez a gyereknek nem lesz akkora gond mint most neked. Ot nem fogja ennyire erdekelni hidd el. El fogja fogadni es kesz. Csak ne kelts benne rossz erzest a fenti kijelentesekkek.

Nekem ket gyerekem van. Abszolut megertenen ha valaki ezt kerne. Amig nem volt gyerekem addig en is a terhet meg a nyugot a visitast lattam a gyerekekbe igy megertem akiknek nincs azok igy vannak ezzel es nyugodtan akarja vegigvinni az eskuvot, esetleg veled is beszelgetne tobbet, de ha ott a lanyod/ gyerekek akkor mar a gyerekre kell figyelni.

2018. máj. 29. 07:10
 37/161 anonim ***** válasza:
71%

Nincs ezen semmi megsértődnivaló. Én is aggódnék, hogy a gyereksereg elkezd visítani a ceremónia közepén. A saját esküvője, úgy alakítja ahogy akarja. Csak most te magadra veszek mert a gyerek...a gyerek.... Ezt a gyerek-görcsöt kicsit engedjétek el, most nem lesz gyerek és pont.

Vagy ne menj el és ennyi. Szerintem un.tesód jogosan lesz megsértődve ha ennyit sem tudsz elfogadni.

Nem értem miért kell a gyerek-kártyával lesöpörni a másik ember akaratát az asztalról, ez kicsit már sok.

2018. máj. 29. 07:33
 38/161 anonim ***** válasza:
22%

"Visítoztak, ordítoztak, futkaroztak, csomó dolgot levertek"

-sííírok a röhögéstől! Rengeteg esküvőn voltam SOHA nem volt ez. A gyerekek megtisztelésnek veszik, hogy ott lehetnek egy ilyen ünnepen, a kislányok tündérruhában, a fiúk elegánsan. Az ügyes násznagy játékokat is kitalál, amelyben ők is részt vehetnek. A becsicsentett felnőttekkel szokott inkább egy kis probléma lenni.

Kérdező, ne menj el - nem baj, ha megsértődik, de nem is fog. A gyerekek, öregek részei a családnak, nem kell őket egy ilyen eseményről kizárni.

2018. máj. 29. 07:49
 39/161 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom ezen miért vagy kiakadva? De egyik szavaddal ütöd a másikat mert felháborodsz aztán azt írod hogy: " Azt megértem, hogy a bulin nincs helye gyereknek, ezt magam is így vélem". Miért ne lenne helye? Alap hogy nem táncikálnak egész éjszaka de szerintem éjfélig bírnák aztán összetoltok nekik 2 széket hogy aludni tudjanak. Istenem de nagy dolog. :D

Amúgy meg az ő esküvőjük...vagy tiszteletben tartod a kérésüket vagy el sem mész. Ennyi. Nyilván azt akarják hogy ti is jól érezzétek magatokat, ne a gyerekkel kelljen foglalkozni, még ha neked annyira roppant okos kislányod is van. :D

2018. máj. 29. 08:58
 40/161 anonim ***** válasza:
85%

Abban igazad van kérdező, hogy szólhattak volna időben, akkor nem pörög fel a lányod a dologtól, ha végig úgy van neki elmagyarázva, hogy ez a felnőttek dolga.

Abban viszont nincs igazad, hogy "legalább a szertartás", ugyanis pont azaz, amit igazán tönkre lehet tenni. A kicsik a sírással (biztos, hogy pont akkor történik valami, murphy), a nagyobbak, mint a tied is, a kíváncsiskodással. Én 8 évesen voltam először rokoni esküvőn, de tudom, hogy akkor is nehezen viseltem a templomi szertartást. Amit elmondtak, még nem érdekelt úgy, mint egy felnőttet. A lagzi pont, hogy sokkal izgibb volt, sok ember, sok játék, sok kaja. :)

Én a kislánynak elmagyaráznám most a helyedben, hogy ez ilyen felnőttes dolog, és nemcsak ő, hanem az összes kisgyerek otthon marad. Jobb lett volna előbb, de ha tudja, hogy nem "ellene" szól, meg fogja érteni.

Meg megígérném, hogy hozok majd egy csomó sütit. :) Esetleg valami apró ajándékot a dekorból, úgyis azt mondtad, hogy a szervezésre van rápörögve.

Illetve, ha ennyire benne vagytok a szervezésben (erről nem írtál konkrétat), hogy mondjuk ti lesztek ott teremdíszítésnél, akárhol, akkor megbeszélném, hogy oda viszem a lányomat, így ő is fontosnak érezheti magát, hogy a sok felnőtt ember az ő munkáját dicséri majd, mert mennyit segít nektek.

2018. máj. 29. 09:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!