A feleségem és a húgom úgy összekaptak lassan 1 hónappal ezelőtt, hogy azóta nem tudom normálisan tartani a kapcsolatot a húgommal. Mit tegyek velük?
Bocsánat kérdező, ha nem tudom megadni a várt választ, de a 89-es válaszadó tanácsát szerintem is érdemes megfogadnod.
83. Azt értsd meg kérlek, hogy nem a nőt/megcsalt félt hibáztatom, hanem ez a manipulatív, önkényes "megoldási stratégia" (felnőtt ember eltiltása a családtagjától) nem elfogadható számomra semmilyen körülmények között. A család részéről sem! Nem azért mert "a család az első", hanem mert ez igenis hatalommal való visszaélés. Nő vagyok, és utálom, ha a nőket hatalommal visszaélő, manipulatív lényekként ábrázolják, de itt nem erről van szó. Az ilyen viselkedési forma iszonyú mérgező, ártalmas, nem oké semmilyen szituációban sem. Sem férfitól, sem nőtől.
Ha a gyerekére veszélyesnek tart valakit az ember, azt természetes, hogy eltitlja tőle.
Ha a felnőtt embert, a felnőtt ember életét félti az adott családtagtól, akkor sem tehet többet annál, minthogy ezt megérteti a másikkal, vagy tényleges veszély esetén hívja a rendőrséget...
Ha jogosan bizalmatlan a férjjel, megcsalásra gyanakszik és ezért nem akarja, hogy találkozzon a húggal, akkor meg érdemes átgondolnia, hogy tényleg ezzel a pasassal akar maradni...
Gyerek miatt nem akar válni? Akkor sem tudok jobbat mondani.
Kérhet segítséget, a férje lelkére beszélhet, bojkottálhatja a családot, elválhat, elköltözhet, elhagyhatja a pasast akár gyerekkel együtt is, ha akkora a baj, de mi az, hogy kiterjeszti a hatalmát a másik helyett és ő dönti el, melyik családtaggal találkozhat...?
Nem lehet minden csatát megnyerni, ha az egyik fél fsz., a másik meg azért sem akarja otthagyni, nem az a megoldás a problémákra, hogy mindenféle viszonyrendszert a maga javára ütöget át, mint egy darab forró vasat. Ezt nem tudom másképp látni.
Kényelmes a fejed a homokban tartani.. Te magad is felelőse vagy a helyzetnek,megtiltja hogy elmenj a családodhoz,te meg oké cicám,és ennyi,nem is akarsz konfrontálódni szerintem,mert kényelmes másokra hárítani,jaj de össze vesztek Muciék,nem ,itt te vagy a fő probléma aki nem vagy képes évek óta kiállni magadért és beülsz a hintába..
70F
Úgy írok most, hogy csak a leírást és a kommentek első oldalát olvastam el, úgyhogy lehet lett írva egyéb infó amit nem tudok.
Nos, nekem az a véleményem, hogy a feleséged durván el van tévedve. Vállalta, hogy olyan pasihoz megy feleségül, akinek mástól már van gyereke. Ne haragudj, kérdező, de ha a helyedben lennék és a gyermekem kórházba kerülne, a párom pedig kijelenti, hogy egyrészt őt nem érdekli, másrészt a tudtodon kívül másnak azt mondja hogy téged sem érdekel, ott helyben vágnám ki minden cuccával. Nem tudom, le lett-e írva, hogy mi miatt került be a gyerkőc, de durva példát mondok: Ha mondjuk olyan súlyos dolog történt, hogy amputálni kellett valamijét, vagy kómába került, szerinted hogy jön le a húgodnak, majd a gyereknek és az anyjának, hogy titeket, de leginkább téged (mert te vagy a fontos), nem érdekel? Ezt a nőt sürgősen helyre kell tenni, mert ahogy telik majd az idő, ennél csak durvább lesz. Gondolom meg sem próbált jóba lenni a testvéreddel az ex miatt, hanem egyből ellenségként tekintett rá. Természetes dolog, ha valaki nem jön ki a párja családjával, hiszen minden ember különbözik és nem lehet mindenki jóba mindenkivel, az ismerőseim között is több ilyen van, de valahogy a többség képes rá, hogy cirkuszok nélkül meg legyenek egymással. A húgod itt nem ludas, ő pusztán egy üzenetet adott át, a feleséged az, aki miatt feszültség van. És ez nem "női" "hajbakapás", hanem egy hisztis pitsa vergődései, aki nem képes felfogni, hogy a férjének rajta kívül is vannak fontos emberek az életében.
Egyszerű: gyűlölködés van a családba. A lányod miért nem szereti vagy legalabb tiszteli a feleséged. Mert irtad hogy a lányod nem kedveli. Lehet innen alakult a probléma. Van amikor a gyerekek is szeretik kisajatítani szüleiket, szerintem nállatok ez volt. Ebből lett az hogy a feleséged is most már ugyanúgy nem kedveli őt.
AZ a hibás aki előbb utálta a másikat kűlső szemlélőként nézve és nem vagyok elfogult iránt. A feleségedbe miért alakult ki ez az érzés, mi okozta? Vki kezdte az egészet és ez már évek óta tart most lett a pont az i-n .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!