Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ma összekaptam Apámmal egy...

Ma összekaptam Apámmal egy beszélgetés során, melyikőnk látja át jobban a dolgokat?

Figyelt kérdés

Röviden arról van szó, hogy idővel szeretnék majd egy fiatalos házat, ezt tudja az utolsó élő nagyszülő, aki maga is abban lakik, és a család többi tagja is, ha annak idején jobban tudtak volna időzíteni anyagilag szüleim akkor épült volna egy ház nekünk is, csak féltek beleölni a pénzt, így maradt a panel, ami felújítva extrásan megcsinálva közel annyiba volt ezelőtt 20-on akárhány évvel, mint akkor egy közepes komfortos kis divatos ház. Jelenleg átlagban 70-80ezret tudok eltenni néha 90-et ha jó hónap volt, ezt csinálom már másfél éve, itthon nem fogadnak el pénzt tőlem. Apu ezidáig normálisan állt a tervemhez, de ma a családi beszélgetésnél nekem esett hogy ennyi pénzből ne legyen nagy igényem mert úgyis pofára esek, elégedjek meg azzal hogy lesz egy panel lakásom nekem is, ahogy annak idején nekik, csak azt nem rakta hozzá hogy 23-25 évesek voltak amikor én már úton voltam...

A másik dolog az hogy elmondtam neki már fiatalabb korban is, és a mai napig is hogy nem szeretném úgy tervezni az életem hogy család/gyerekekkel. Egyedül akarok élni, ahol nem tartozom senkinek beszámolóval, ha kések otthonról, tehát független életet képzelek el magamnak, ha megnézte azt a házat a képen, ami nekem tetszik, mindenre volt kifogása, az enyhén csavart lépcsős feljáron(ha öreg leszel hogy mész fel oda) vagy épp a tetőtér nélküli alacsony belterű amerika építésű megoldásra, amihez hozzátette később a gyerekeid hol fognak aludni?

Vagy a kerti munka, ház körüli munka, neki az jelenti a ház körüli teendőket, hogy kapálni ásózni reggeltől estig, gyomlálni, virágokat gondozni stb

Nekem nem kell veteményes, csak egy kis ásott tavacska, mondjuk 3-4 kis ráfordítású fával, ahol a kutya tud szaladgálni mondjuk.

Neki egy ház 30-50milliótól kezdődik, hol ott azok már nem is egyedülálló embernek vagy két fiatalnak megfelelő hisz nincs belakva, amiket én néztem 12-15milliós házak, szépen megcsinálva, akár költözhetőek is.

Ezzel ma nagyon megsértett, én nem tudom elképzelni hogy ha éveken keresztül elrakom azt a pénzt, amiből más 1 hónapig él, hogy ne tudnék valamire jutni később. Ezt én látom irreálisan, vagy Apám gondolja jól, hogy kispénzűként ne álmodozzak?

Különben ha találnék egy olyan lányt, aki mondjuk szereti a kalandot, és nem hajlik a gyerekvállalás felé, akkor már két megtakarításból még jobbat kilehetne hozni.

2015. ápr. 6. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ha nem a szüleiddel laknál, hanem egy albérletbe kéne fenntartanod magad, még ha egyedül is lennél, nem lennél képes annyi pénzt félretenni, hogy öregkorod előtt összehozz egy 15 milliós ház árát.:)

Könnyű így, hogy igazából ennyi pénzt félre tudsz tenni és nincs gondod albérletre vagy hitelre, közüzemi számlára, kajára, max. arra, amit ezen felül megkívánsz.

És honnan tudod, hogy 5 év múlva nem változtatnál azon az elhatározásodon, hogy nem akarsz családot?

2015. ápr. 6. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Amennyi pènzt sikerül félreraknod végül, annyiból fogsz házat venni.. mi itt a probléma?
2015. ápr. 6. 17:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tartom magam rátermettnek egy gyerek felneveléséhez, őszinte leszek nem vittem sokra, nem tudnék jó életet biztosítani már 1-2 gyereknek. Két fiatal pedig amit megkeres pénzt, kifizeti a számláit, aztán lehet autókázni, motorozni, kikapcsolódni.
2015. ápr. 6. 17:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor számoljunk egy kicsit. Vegyük úgy, hogy a körülmények változatlanok maradnak évekig (ingatlan piac, nem leszel munkanélküli és nem is csípsz meg egy tuti melót).

Most nem adsz be semmit a közösbe, rezsit, kaját szüleid fedezik. Amint sajátba költözöl, ezt neked kell fizetned, így az a pénz, amit most havonta félre tudsz tenni, nem is lesz elég, tehát a hitel, mint lehetőség ugrik.

Mondjuk szükséged lenne 10mio Ft-ra, havonta 90e Ft-ot teszel félre. Kicsit több, mint 9 év alatt jönne össze az ingatlan ára, ha semmi sem változna.

Munkád gondolom helyhez köt, nagyon messzire nem tudsz költözni. Mi marad, mint lehetőség? Végig gondolod, hogyan tudnál havonta többet félre tenni, akkor a szüleid segítségével belátható időn belül lesz saját kecód.

Amúgy pedig kár ekézni az ősöket, hogy miért nem vettek annó másik lakást, az ők vették, az ő saját igényeiknek megfelelően.

Sajnos olcsóbb házakat olyan helyeken lehet találni, ahol nincs semmi. Se munka, se orvos, se bolt, időnként internet sem (esetleg van egy szolgáltató, akinek a szolgáltatási színvonala a béka feneke alatt van, viszont havonta vagyonokat elkér a netezésért).

2015. ápr. 6. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kérdező, lehet, hogy neked most jobb a rálátásod a jelenlegi dolgokra, mint a szüleidnek, ők valszeg a saját tapasztalataik és szempontjaik szerint néznek mindent. Huszonpár évvel ezelőtt pl. nem lehetett kis tiptop családi házat venni bármilyen extra panel árából sem, vagy csak igen nagy szerencsével...Ettől függetlenül annyit te is megtehetsz, hogy nem dörgölöd az orruk alá, ha szerinted tévednek, és nem vágod be a durcit, mert más a véleményük. Felneveltek, eltartanak felnőtt, dolgozó emberként, hozzásegítenek, hogy te megvehesd álmaid kecóját, az a minimum, hogy tisztelettel bánsz velük.

Nem látom akadályát álmaid megvalósításának, néhány dolgon érdemes elgondolkoznod: az ingatlanárak (elvileg) nőnek, a hitelkamatok pedig most nagyon kedvezőek. A megtakarításodat érdemes olyan befektetésekben tartani, ami középtávon alacsony-közepes kockázatú és jól profitál, ha nincs lakáskasszád, érdemes kötni. Ami hosszútávú befektetés, az önmagad képzése: azt írod, nem vitted sokra az életben, nem tudom, milyen végzettséged van, én a te helyzetedben biztos, hogy áldoznék olyan képzésre, amit meló mellett lehet végezni, és keresett szakmát/plusz képzettséget ad.

A családalapítással kapcsolatban: ne igyál mérget arra, hogy sose akarsz majd gyereket, de ez a te döntésed, nem kell úton-útfélen hangoztatni, apádnak se. Ez tipikusan olyan téma, amin fölösleges veszekedni.

2015. ápr. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!