Nem szeretnék ennyi pénzt adni a férjem keresztlányának. Velem van a baj?
A férjemnek vagy egy keresztlánya, akkorról mikor mi még nem voltunk együtt. Mikor megszületett csinált egy spórolást a lánynak, amire X összeget spórolunk havonta. Ez 18 éves korára kb 1,5 millió forint lesz.
Teszem hozzá én ezt nagyon nagyon túlzásnak érzem, mert kb a kapcsolat az 0 közöttük, csak akkor találkozunk ha szülinap/névnap van, akkor is kb fél-1 óra. Akkor is sokallnám ezt a pénzt ha egyébként jó kapcsolatot lenne közöttünk, de így meg pláne. Ezt a pénzt én inkább a gyermekeinknek a jövőjére tenném félre. Ne nézzétek egy pénz éhes nőnek, de csak szerintem túlzás ez így?
Hagyd már, valószínűleg a saját gyerekinek még többet is félrerak(na, nem tudom, hogy vannak-e már gyerekeitek). Sok családban a keresztszülőség csak divatból van, hogy legyen az is, máshol olyan barátok lesznek keresztszülők, akiket utána többévente lát csak a gyerek. Nálunk speciel fontos a vallásunk, ebből kiindulva olyan keresztszülőt választottunk (párom bátyjáékat), akik sajátjukként nevelnék a gyereküket, ha velünk történne valami. Mert egyébként szerintem erre hivatott egy keresztszülő.
Te ráadásul utólag ismerted meg a párodat, így nem tanácsolom, hogy megpróbáld lebeszélni, mert rosszabbul járhatsz, mind a párod, mind a család előtt, ha kitudódik, hogy a gyerek ellen próbálod fordítani. Egyébként ha van pénze félretenni a keresztlányának, akkor nem hinném, hogy hétről hétre kell élnetek, tehát valószínűleg neki is vannak tartalékai, meg ugyanígy gondoskodna a saját gyerekeiről is. Gondold magadat a keresztlánya helyébe. Másfél millió forint soknak tűnhet, de manapság már csak töredéke például egy lakás árának vagy egy egyetemi taníttatásnak. Szóval gondolj arra, hogy a lánynak milyen öröm lesz, hogy egy kicsit könnyebben indul majd az életben 18 évesen.
Nálunk is ez a szokás a családban, hogy kisebb összegekkel takarékszámlát nyitunk az újszülötteknek, és nyilván ha van három 18 év alatti gyerek a családban, 10-15.000 Ft szerecsére minket sem küld a padlóra havonta, amit félreteszünk nekik, cserébe viszont ők is megteszik ezt a mi gyerekünknek és amikor majd felnőnek és saját életet kezdenek, lesz egy kis plusz pénzük.
A fenébe is, mi nekünk van két gyerekünk, úton a harmadik, és 20.000 Ft-ot költünk a heti bevásárlásokkor. És még a harmadik meg sem született. Ez a 7.000 Ft a mai világban szinte semmire nem elég, vehetnél belőle minden hónapban mondjuk egy (leárazott) ruhát vagy egy nadrágot. Ennyi. Nem súlyos tízezreket tesz félre a férjed, de ha megtehetné, annyit is tehetne. Nem értem, ha annyira rosszul állnátok, akkor nem lenne időd ide írogatni, mert dolgoznod kéne, sőt, nem is lenne min internetezned, de szerintem a férjednek sem jutott volna soha az eszébe, hogy ennyi pénzt félretesz a keresztlányának.
Egyébként az írták fentebb, hogy akkor legyenek a keresztszülők a párod testévre és a felesége. Ha ti olyan sokszor adtok nekik pénzt meg ajándékokat, akkor elvileg nekik is viszonozni kéne ezt, még ha erről a spórolt pénzről nem is tudnak egyelőre, mert meglepetés lesz.
Mivel hamarabb kezdett el a keresztlányának félretenni, mint hogy ti megismerkedtetek, semmi közöd hozzá nincs, úgy aztán meg pláne nem, hogy te egy rohadt fillért nem teszel be a közös kasszába ezek szerint, legalábbis ha 4 év alatt már a második gyereket szülöd.. Azért nehogy sajnáld már egy 4 éves gyerektől azt a pénzt. Ha ennyit tud neki félretenni, akkor a saját gyerekeiteknek is tud, nem?
Ha viszont sokkallod a havi 7000Ft.-ot, akkor kár volt itt nektek nyulak módjára szaporodni.
Akik azon fröcsögnek, hogy a kérdező semmit nem tesz a családi kasszába, gondolkozzanak már el, hogy ők vajon mennyiért vállalnák el egy gyerek kihordását, megszülését és gondozását két évig 0-24-ben! Merthogy egy béranya díja még Ukrajnában is 10-15 Misi. És ez csak 9 hónap. A kérdező két gyereket vállalt.
Jó hogy el nem várják, hogy a szülés másnapján kösse a hátára a gyereket, aztán spuri kapálni. De keressen legalább annyit, mint az ura, mert ha nem, szintén semmi köze a családi kasszához, mármint az ilyen nagyokosok szerint. Röhej.
Ezt senki sem mondta, nem kell itt kiforgatni semmit.
Azt mondtuk, hogy ha ekkora gáz havi 7ezer forint, akkor oda nemhogy kettő, de egy gyerek se kéne. Gondolom érthető, hogy miért.
És annak mi értelme lenne, ha nem rakják félre, hanem elköltik magukra?
Tegyék csak szépen félre, majd 13 év múlva eldöntik, mi legyen a pénzzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!