Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem szeretnék ennyi pénzt...

Nem szeretnék ennyi pénzt adni a férjem keresztlányának. Velem van a baj?

Figyelt kérdés

A férjemnek vagy egy keresztlánya, akkorról mikor mi még nem voltunk együtt. Mikor megszületett csinált egy spórolást a lánynak, amire X összeget spórolunk havonta. Ez 18 éves korára kb 1,5 millió forint lesz.

Teszem hozzá én ezt nagyon nagyon túlzásnak érzem, mert kb a kapcsolat az 0 közöttük, csak akkor találkozunk ha szülinap/névnap van, akkor is kb fél-1 óra. Akkor is sokallnám ezt a pénzt ha egyébként jó kapcsolatot lenne közöttünk, de így meg pláne. Ezt a pénzt én inkább a gyermekeinknek a jövőjére tenném félre. Ne nézzétek egy pénz éhes nőnek, de csak szerintem túlzás ez így?

2020. máj. 14. 10:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó, ez nem fillérb.....szás kérdése egyáltalán. Van, akinek számít a havi 7 ezer Ft, nyilván a kérdezőnek is.

Másrészt meg, nem a pénz, hanem az elv számít, hogy a sajátjaiknak majd tudnak-e kb. ugyanennyit adni, amikor betöltik a 18-at.

Ezért hülyeség az, amikor valaki még gyermektelen, és ennyire elájul egy rokon gyerektől, és bevállal dolgokat. Arra is gondolnia kellene, hogy lesz(nek) sajátja(i) is valamikor. Ésszel kellene azért ezt csinálni.

2020. máj. 15. 14:23
 62/82 anonim ***** válasza:
66%
Amúgy meg, kérdező, ha a férjed nem ígérte meg a gyerek szüleinek ezt a megtakarítást, és nem is kötődnek egymáshoz a gyerekkel különösebben, akkor oké, tegye félre még 14 évig a 7 ezret havonta. Aztán majd döntsetek a végén róla, hogy mi legyen. Nem kell megszellőztetni, hogy ez az ő gyereküknek szánt megtakarítás, senkinek semmi köze hozzá.
2020. máj. 15. 14:25
 63/82 anonim ***** válasza:
36%
Aki lepontozott 0%-ra, az árulja már el, hogy egy 4 éves kislánynak minek pénzt ajándékozni? :D Nem is tudja, hogy működik. Nem érti a lényegét, nem tudja az értékét, nem is tudja mire elkölteni. Nagyon durván alacsony ennek a fórumnak az értelmi színvonala :D
2020. máj. 15. 18:00
 64/82 A kérdező kommentje:
Személy szerint mi azért adunk pénzt, mert kb ömlik ki a játék a szobájukból, és kb nem tudsz olyat venni, ami nincs nekik. Így azt vesznek/vetetnek maguknak amit akarnak, vagy amit a szülők jónak látnak.
2020. máj. 15. 18:25
 65/82 anonim ***** válasza:
29%
Nekem pl. havi 7 ezer ft sok lenne, sajnálom én ilyen csóró vagyok.Nekünk ugyan nincs gyerekünk,nem is lesz,de hogy a férjem a testvére gyerekére költse ezt az összeget,elképzelhetetlen és nevetséges volna.Pláne ha még gyerek is van...
2020. máj. 15. 18:34
 66/82 anonim ***** válasza:
35%
Akkor el kéne beszélgetni a szülőkkel, hogy ajándékozzák el rászorulóknak a nagy részét, továbbá ezentúl értelmes dolgokba tegyék a pénzüket, amivel megalapozzák a kislány életét. A leírásod alapján nemhogy nem felső tízezer az anyuka, hanem egyenesen újgazdag proli.
2020. máj. 15. 18:39
 67/82 A kérdező kommentje:
Azért írtam idézőjelben. Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy megmondjam neki, meg közöm sincs hozzá.
2020. máj. 15. 19:03
 68/82 anonim ***** válasza:
35%
A férjed csak meg tudja mondani a saját testvérének. Én ellene vagyok ennek a másfél milliós ajándéknak. Egy 18 éves fiatal 90%, hogy elverné hülyeségre. Nem beszélve arról, hogy addigra tényleg nem lesz egy hatalmas összeg (ahogy most sem eget rengető). Tegyétek félre, aztán majd lesz belőle valami. A megtakarítás mindig jó döntés.
2020. máj. 15. 19:07
 69/82 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, miért nem tesztek félre a sajátjaitoknak is? Gondolom ahol nem gond két gyereket vállalni ott ez a havi plusz 14 ezer se jelentene problémát.

És arra nem válaszoltál még mindig mennyit teszel te be abba a közös kasszába. Mert ha csak gyest és családit akkor bizony semmi jogod hisztizni.

2020. máj. 16. 16:10
 70/82 A kérdező kommentje:
Ha a férjemet nem érdekli, hogy mennyit teszek a kasszába, akkor téged aztán végképp ne érdekeljen.
2020. máj. 17. 08:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!