Nem szeretnék ennyi pénzt adni a férjem keresztlányának. Velem van a baj?
A férjemnek vagy egy keresztlánya, akkorról mikor mi még nem voltunk együtt. Mikor megszületett csinált egy spórolást a lánynak, amire X összeget spórolunk havonta. Ez 18 éves korára kb 1,5 millió forint lesz.
Teszem hozzá én ezt nagyon nagyon túlzásnak érzem, mert kb a kapcsolat az 0 közöttük, csak akkor találkozunk ha szülinap/névnap van, akkor is kb fél-1 óra. Akkor is sokallnám ezt a pénzt ha egyébként jó kapcsolatot lenne közöttünk, de így meg pláne. Ezt a pénzt én inkább a gyermekeinknek a jövőjére tenném félre. Ne nézzétek egy pénz éhes nőnek, de csak szerintem túlzás ez így?
Szóval a férjednek volt egy élete azelőtt is, hogy megismerkedett veled. Vagy mély baráti kapcsolat, vagy rokoni kapcsolat van gondolom a keresztgyereke szülei és közte, így lett keresztapa. Imádom, amikor megjelenik egy nő a felszínen, és onnantól a férfi borítson mindent IS, ami a nő előtti időkhöz köti. Barátokat, hobbit, keresztgyereket, saját, vér szerinti gyereket, mindegy, csak az új asszonyka érezze, hogy most már 100%-ig bekebelezte a pasit.
Amit kérsz, így hangzik: " Béla, nem tartom tiszteletben a döntésedet, az a pénz, amit valaki olyannak akarsz adni, aki miatt hosszú évek óta gyűjtögetsz, nem fontos, mert én vagyok a fontos, és majdani közös gyerekeink, mindenki más, aki a múltadban fontos volt, delete!"
Tipikusan az ilyen nők miatt hagyják el a saját gyerekeiket is a férfiak válás után, mert jön egy nőcske, aki addig csinálja a fesztivált, mígnem a férfi vagy dobbant, vagy a gyerekeit nem látogatja többé.
Csak nehogy neked is ez legyen a sorsod, és a férjed beadja az unalmast, mert nem tartod tiszteletben sem az Ő akaratát, sem azt, hogy Ő is megdolgozik a fizetéséért ( és havi 7000 Ft-ot nem tud arra költeni, amire akar), pénzéhes vagy és kb utálod a keresztgyerekét, pedig hát láthatóan neki fontos az a gyerek. Meg lehet van benne tisztesség, ha vállalta ezt a fajta felelősséget, meg ígéretet tett erre, nem akar seg g et csinálni a szájából, de láthatóan te ezt is telibe...
Szóval ráadásul rokon is a kislány! Undorító ez a hozzáállás, ha a szüleit támogatná, vagy esetleg tényleg egy előző kapcsolatból született gyerekét, vagy esetleg a testvérét, te azt se tartanád tiszteletben, hiszen minden már csak neked jár, meg akit te szülsz neki majd, igaz?
És ha esetleg lesz gyereketek, elváltok, aztán nem lesz semmi gyerektartás, mert éppen egy ilyen nővel hozza össze a sors utánad? Azt érdemelnéd szerintem!
Férjed tesójanak a lanya? Ergo az unokahuga (unokahugotok hetkoznapi neven neked is, ha masnak beszelsz rola vagy a ferjed unokahuga egyben keresztlanya).
Nincs igazad. Ertem kozos kasszan vagytok, de miota is?
Elotte hany even at rakott havonta felre a keresztlany u okahugnak? Azaz miota vagy vele? A kozos kassza nem azt jelenti, hogy a hazassagotok elotti megtakarotasai a ferjednek mostantol kozosek vagy neked lenne jogod azok felhasznalasarol donteni.
Amit tehetsz, ha ennyire csipi a csőröd, hogy a ferjedre ra se izelo unokahugi (bar bocs de te 15 evesen a nagybatyjaddal keresztapuddal mekkora intenzitasu kapcsolatot tartottal??? Mert en kb ennyit: szulinap es nevnap es kozel egykoru unokatesokkal kozos nyaralas nagyszuloknel, de ha neked kicsik a gyerekeitek akkor ez utobbi eselytelen).
Tehat: hivd el neha a keresztlanyat, hogy legyen kapcsolatuk tobb (persze a jarvany vege utan). Ferjeddel beszeld meg nyisson a kozos gyerekeiteknek ks megtakaritast es probald elerni, hogy oda ennel nagyobb osszeget tegyen be. Pl. A csaladi potlek osszeget tegye be minden fizetes erkeztevel. Te meg figyelj, hogy ez ne a kozos kassza rovasara menjen...vagy ha annyira magadnak akarod kerd te es a gyerek legyen a kedvezmenyezettje stb.
Amugy nem tudom mit gondoljak rolad, mert abban hasonlitunk, hogy engem is kiakasztott a ferjem, hogy a b..felnott gyerekeit tamogatja anyagilag kozben nekunk nincs penzunk egy nyaralasra es a gyerekei ra se kopnek. De en tudomasul vettem ezzel nem tudok mit tenni...mert jaj az elso gyerekeim. Viszont elertem nekem adjon csak a kozos gyerekekre havi fix osszeget, amit en teszek be takarekba. Ezen felul ha ugy alkul siman elmegyek mar nelkule a gyerekeinkkel jo helyekre es kerem fizesse ki. (Mert ugye ha jut a tobbire jusson nekunk is:-)). De azert ha korabbi megtakaritasrol.van szo nem mernek beleugatni.
21-es tökéletesen megfogalmazta. Nem egy idegen gyerekről van szó, hanem egy olyan személynek a gyerekéről, aki valószínűleg fontos a férjed számára, azért is lett ő a keresztapa. Valami nagyon hiányzik a lelkedből, ha nem érted a férjedet.
Amúgy mi a bánat tart téged vissza attól, hogy a saját fizetésedből rakjál félre a gyerekeidnek?
Soha nem mondtam neki h ne jöjjön vagy ne menjünk(inkább a sógornőm, de ettől tekintsünk el) a kislány 4 éves volt télen , mi nyáron leszünk 4 éve együtt, tehát pár hónapos volt a kislány mikor mi összejöttünk. Kb olyan szinten vagyunk, h a kislány csókolomot köszön nekünk, mert azt se tudja kb kik vagyunk.
Nem vagyunk gazdagok, bár elég jól élünk de inkább átlagosnak mondanám, és az is szomorú h a saját lányunknak is "csak" ennyit tudunk spórolni, és most jön a 2.lányunk neki is csak ennyi jut, mint a keresztgyereknek, inkább ez nem tetszik nekem.
Miért zavar ennyire ez a kislány? Mi a bajod vele?
Van keresztanya is?
Az o pénzéből (amit előtted kezdett el rakni) könnyű takarékoskodni.
Az jogos kérés lenne hogy ha 7000ft rak a lánynak rakjon a közösnek is melle annyit már ha persze te is raksz.
De ha te a jelenlegi kérést jogosnak tartod akkor ő is jogosan számon kérhet rajtad minden forintot mint fodrász kozmetikus arckrém vagy simán csak egy forinttal drágább tusfurdo vagy fogkrém mint a kapható legolcsóbb hiszen ez már urizalas az költhetnéd a közös gyerekre is!
Tudom most jön hogy te meg magadnak vàgod a hajad is kozmetikusnál meg életedbe nem jártál de nem is ez a lényeg hanem az hogy ha te havi 7000 Ft-ot elköltesz bármire ami nem a létfennmaradáshoz kell egy szabad nem lehet mert akkor ennyit o is kivehet havonta a kasszából.
A közös kassza nem azt jelenti, hogy a másik zsebében turkálhatsz, hanem azt hogy egymást ám segítettek a költségek közös rendezésében.
Bocs, nem olvastam végig a válaszokat, de: Ha visszaosztjuk, akkor ez havi 7000 forint. Ebbe nem hal bele az ember. Szerintem ezt már csináljátok végig (ennyit egy hónapban simán elkölt az ember fagyira is). 18 után viszont leállnátok, és akkor max. jelképes ajándékot kapna szülinapra a lány (de csak ha van kapcsolata a férjeddel, ha nincs, akkor annyit sem.)
Én ezt tenném most már, végigvinném a spórolós részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!