Nem szeretnék ennyi pénzt adni a férjem keresztlányának. Velem van a baj?
A férjemnek vagy egy keresztlánya, akkorról mikor mi még nem voltunk együtt. Mikor megszületett csinált egy spórolást a lánynak, amire X összeget spórolunk havonta. Ez 18 éves korára kb 1,5 millió forint lesz.
Teszem hozzá én ezt nagyon nagyon túlzásnak érzem, mert kb a kapcsolat az 0 közöttük, csak akkor találkozunk ha szülinap/névnap van, akkor is kb fél-1 óra. Akkor is sokallnám ezt a pénzt ha egyébként jó kapcsolatot lenne közöttünk, de így meg pláne. Ezt a pénzt én inkább a gyermekeinknek a jövőjére tenném félre. Ne nézzétek egy pénz éhes nőnek, de csak szerintem túlzás ez így?
10: A keresztlányának gyűjti. Azért az mégsem idegen, vagy a szomszéd.
Az, hogy ezt kitalálta a keresztlányának, nem zárja ki, hogy a saját gyereketeknek is gyűjtsetek.
De, pénzéhes vagy.
Semmi közöd hozzá.
Ha már annyira pattogni akartál, akkor kellett volna szólni, amikor eldöntöttétek, hogy összeházasodtok.
Nekem leégne a bőr a képemről ha ezen nekiállnék balhézni.
Mivel a két testvér között haragot idézhet elő, hogy az egyik egyszerre csak kap másfél milliót, a másik meg semmit, hiába mondjátok, hogy a lány keresztgyerek, a fiú meg nektek senki, ebből a srác sértődése okán durva és hosszan tartó konfliktus alakulhat ki. Két kérdést tehetnél fel a férjednek: 1) Ha ilyen fontos neki a kislány, miért nem kereste, látogatta őt sohasem (te írod, hogy a kapcsolat közöttük nulla); 2) Ha annyira szereti, hogyhogy nem zavarja a családi féltékenység, amit ezzel az ajándékozással a srácban fel fog ébreszteni.
Egyébként a férjed beígérte ezt a pénzt nekik? Tudják, számítanak rá?
A saját gyerekeitek mit fognak szólni ahhoz, hogy előlük ez az idegen lány kapott ennyit?
(Félve vetem fel az ötletet: biztosan CSAK keresztlánya ő a férjednek? Másra vall ez az egész. Nem látogatja - nem lehet, hogy egy elmúlt viszony miatt? Mert emiatt kényelmetlen lenne a velük való kapcsolattartás? Valami oka csak van, hogy elkerüli őket. Ugyanakkor az ebből eredő bűntudatból kvázi "ki akarja fizetni" azt a gyereket...)
Kedves kérdező!
Kérdezem én, a férjed ezt a pénzt x ideje gyűjti igaz? Szenvedsz te vagy a családod emiatt a pénz miatt? Miért sajnálod, mert nem neked gyűjti? Úgy gondolom, ha a családi költségvetés rendben van, rezsi, ennivaló, adó, minden kifizetve, ruha, egyéb rendben, mind a két félnek maradnia kell saját pénzének, amit arra költ amire akar. El is ihatná, el cigarettázhatná vehetne rajta kaparós sorsjegyet vagy lottót is nemde bár.
Nem tudnak erről a pénzről, férjem úgy tervezte hogy egy összegben kiveszi a pénzt és borítékban adja a lánynak.
Ő a férjem tesójánaka lánya.
Nem magamnak akarom a pénzt hanem inkább a saját gyerekeinknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!