Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem szeretnék ennyi pénzt...

Nem szeretnék ennyi pénzt adni a férjem keresztlányának. Velem van a baj?

Figyelt kérdés

A férjemnek vagy egy keresztlánya, akkorról mikor mi még nem voltunk együtt. Mikor megszületett csinált egy spórolást a lánynak, amire X összeget spórolunk havonta. Ez 18 éves korára kb 1,5 millió forint lesz.

Teszem hozzá én ezt nagyon nagyon túlzásnak érzem, mert kb a kapcsolat az 0 közöttük, csak akkor találkozunk ha szülinap/névnap van, akkor is kb fél-1 óra. Akkor is sokallnám ezt a pénzt ha egyébként jó kapcsolatot lenne közöttünk, de így meg pláne. Ezt a pénzt én inkább a gyermekeinknek a jövőjére tenném félre. Ne nézzétek egy pénz éhes nőnek, de csak szerintem túlzás ez így?

2020. máj. 14. 10:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 A kérdező kommentje:
Meg van egy harmadik dolog... Ennek a lánynak van egy tesója, akinek nem a férjem a keresztapja,az meg olyan hülyén jön ki, hogy az egyik kap 1,5 millát a másik meg semmit.. Nem?🙄
2020. máj. 14. 11:24
 12/82 anonim ***** válasza:
72%
attól függ, a keresztlány legalább vérrokon? ha igen akkor az ő dolga mire költi a havi 7000 ft-ot a saját fizujából. Ennyi erővel minek költesz sminkre és nasira stb.
2020. máj. 14. 11:24
 13/82 anonim ***** válasza:
84%

10: A keresztlányának gyűjti. Azért az mégsem idegen, vagy a szomszéd.

Az, hogy ezt kitalálta a keresztlányának, nem zárja ki, hogy a saját gyereketeknek is gyűjtsetek.

2020. máj. 14. 11:31
 14/82 anonim ***** válasza:
66%

De, pénzéhes vagy.

Semmi közöd hozzá.

Ha már annyira pattogni akartál, akkor kellett volna szólni, amikor eldöntöttétek, hogy összeházasodtok.

Nekem leégne a bőr a képemről ha ezen nekiállnék balhézni.

2020. máj. 14. 11:41
 15/82 A kérdező kommentje:
Azért az hogy semmi közöm hozzá szerintem túlzás...
2020. máj. 14. 11:44
 16/82 anonim ***** válasza:
28%

Mivel a két testvér között haragot idézhet elő, hogy az egyik egyszerre csak kap másfél milliót, a másik meg semmit, hiába mondjátok, hogy a lány keresztgyerek, a fiú meg nektek senki, ebből a srác sértődése okán durva és hosszan tartó konfliktus alakulhat ki. Két kérdést tehetnél fel a férjednek: 1) Ha ilyen fontos neki a kislány, miért nem kereste, látogatta őt sohasem (te írod, hogy a kapcsolat közöttük nulla); 2) Ha annyira szereti, hogyhogy nem zavarja a családi féltékenység, amit ezzel az ajándékozással a srácban fel fog ébreszteni.

Egyébként a férjed beígérte ezt a pénzt nekik? Tudják, számítanak rá?

A saját gyerekeitek mit fognak szólni ahhoz, hogy előlük ez az idegen lány kapott ennyit?

(Félve vetem fel az ötletet: biztosan CSAK keresztlánya ő a férjednek? Másra vall ez az egész. Nem látogatja - nem lehet, hogy egy elmúlt viszony miatt? Mert emiatt kényelmetlen lenne a velük való kapcsolattartás? Valami oka csak van, hogy elkerüli őket. Ugyanakkor az ebből eredő bűntudatból kvázi "ki akarja fizetni" azt a gyereket...)

2020. máj. 14. 11:47
 17/82 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező!

Kérdezem én, a férjed ezt a pénzt x ideje gyűjti igaz? Szenvedsz te vagy a családod emiatt a pénz miatt? Miért sajnálod, mert nem neked gyűjti? Úgy gondolom, ha a családi költségvetés rendben van, rezsi, ennivaló, adó, minden kifizetve, ruha, egyéb rendben, mind a két félnek maradnia kell saját pénzének, amit arra költ amire akar. El is ihatná, el cigarettázhatná vehetne rajta kaparós sorsjegyet vagy lottót is nemde bár.

2020. máj. 14. 11:48
 18/82 anonim ***** válasza:
75%
14-es vagyok: azért gondolom azt, hogy nincs semmi közöd hozzá, mert ezt a férjed a veled való kapcsolat előtt döntötte el, havonta nem egy eget verő összeg, ha van akár csak egy átlagos keresete. És tényleg, miért nem a házasságkötéskor szóltál? Utólag pattogni ezért szerintem ultra gáz!
2020. máj. 14. 11:48
 19/82 A kérdező kommentje:

Nem tudnak erről a pénzről, férjem úgy tervezte hogy egy összegben kiveszi a pénzt és borítékban adja a lánynak.

Ő a férjem tesójánaka lánya.

Nem magamnak akarom a pénzt hanem inkább a saját gyerekeinknek.

2020. máj. 14. 11:55
 20/82 anonim ***** válasza:
88%
Na es mi akadályoz meg abban, hogy beszélj érről a férjeddel?
2020. máj. 14. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!