Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyon szar ember vagyok,...

Nagyon szar ember vagyok, kérlek nyugtassatok meg? 16f A többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok. 16 éves vagyok a nagyszüleim nevelnek 11 éves korom óta. Nekem ők a legfontosabbak és egyedül ők szerettek engem igazán ebbe a sz#r életbe. Szakmát tanulók jelenleg másodikos vagyok. A munkások gyakorlaton kéthetente egy hetet vagyok folyamat csesztetnek és kibeszelnek, gúnyolódnak, csak mert nem értek ezekhez a dolgokhoz . Nem ismerem a szerszámokat meg semmit. Azért nem írom le mit tanulók mert szeretnék incoba lenni. Sok lemondással járt az hogy ők magukhoz vettek nyugdíj mellett dolgoznak stb. Én nem akarok szakmát de felfogtam hogy muszáj mert akarják hogy elvégezzem és tisztábban vagyok azzal hogy ez a minimum. De gyomor idegen van az egésztől már. Annyira féltem hogy ma nem is mentem be. Elmentem orvoshoz mondtam neki hogy hányinger és hasmenés. Erre elküldött covid tesztre. Szegény papámnak kell elvinnije. Tiszta idegek én miattam aggódnak meg minden. Nekem meg hatalmas bűntudatom van az egész miatt. Nem ezt érdemlik.... Úgy érzem hogy csak gondot okoztak azoknak akiket a világon a legjobban szerettek. Kérlek szóljatok hozzám valamit. A véleményetekre vagyok kíváncsi.

2021. nov. 9. 14:29
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
90%
Ez még nem olyan nagy baj. Van aki meglopja a nagyszüleit. Na azok szar emberek.
2021. nov. 9. 14:34
 2/52 anonim ***** válasza:
100%
Nincs katasztrófa, csak szedd magad össze. Papád nem tud segíteni a szakma megtanulásában? Vagy egy gyakorlati tanárhoz is nyugodtan odamehetsz segítséget kérni, nem szégyen az. Igazából becsülni is szokták azt, aki tesz azért, hogy ügyesebb legyen.
2021. nov. 9. 14:36
 3/52 anonim ***** válasza:
31%
Másodikosként azért van fogalma az embernek a szakmájához kötődő szerszámokról: hogy lehet hogy nem ismered a szerszámokat? Ha elsős lennél, érteném, de így? Azért a melósoknak se könnyű azzal küszködni ha olyat kapnak a nyakukba akinek semmi fogalma az adott dologról. Nem rosszindulatból, nem szekálásból, de valami nagyon nem stimmel a történettel.
2021. nov. 9. 14:38
 4/52 anonim ***** válasza:
100%

OK.

Itt két nézőpont van, mindkettőt meg lehet érteni.

Ők úgy szeretnének egyszer majd "elmenni", hogy téged biztonságban tudnak. Lesz szakmád, munkád, bevételed. (Ebből következik, hogy ennivalód is, meg tető a fejed fölött)

Mindezt te is belátod, pusztán az nem érdekel, amit jelenleg tanulsz?

Mi az, ami érdekelne? Ezt derítsd ki és váltsál. Fiatal vagy, az életbe sok minden belefér. Vagy - ahogyan fentebb is írták -, kérj segítséget, gyakorolj szorgalmasabban, áldozz a tanulásra/gyakorlatra több időt.

Néha az utolsókból lesznek az elsők :)

2021. nov. 9. 14:40
 5/52 A kérdező kommentje:

Elsőbe nem tanultunk semmit (tanműhelybe voltunk) plusz digitális oktatás volt fél évig.

Nem volt nyári gyakorlat se. Sok szerszámot nem ismerek és nem tudok használni vagy a munkához szükséges anyagokat se tudtam mi mi. Amikor elküldenek valamiért és nem tudom miért indulok el.... Bűntudat gyötör és megállás nélkül sírok. Úgy érzem hogy csak gondot okozzok.

2021. nov. 9. 14:43
 6/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves szavakat. Sofőr szeretnék lenni az érdekelne csak szeretnék ha ezt végig járnám addig is. De tényleg igyekszem de úgy érzem mind hiába. A munkások utálnak ahogy a főnök is. Próbálok olyan lenni aminek mások akarnak de tehetetlennek érzem magam és remény vesztettnek.a covid tesztet is ha megtudják szegények.... Nagyon sajnálom őket hogy ilyen vagyok egyszerűen szégyellem magam
2021. nov. 9. 14:46
 7/52 anonim ***** válasza:
96%
Nyugi, mindenki volt kezdő. Senki nem úgy született, hogy tudta az összes szerszámot. Ezt mindig tartsd észben. Ha sofőr leszel, ott úgyis kevesen csesztetnek, addig bírd ki.
2021. nov. 9. 14:50
 8/52 anonim ***** válasza:
85%
Nem utálnak, csak ugratnak.
2021. nov. 9. 14:54
 9/52 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, azért vagy ott, hogy tanulj. Nem azért, hogy rajtakapjanak: mi az, amit nem tudsz.
2021. nov. 9. 14:56
 10/52 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ezt már engedd el, ki kell fizetnie sajnos a papádnak. A helyedben összeszedném magam, mivel semmi dolgod a tanuláson kívül ezért nekiállnék vele foglalkozni, nézz videókat az nem annyira unalmas, mint egy könyv. Ha piszkálnak az azért van mert tudják hogy semmi értelme veled szenvedni mert téged nem is érdekel az egész, a helyedben beszélnék velük a következő alkalommal, hogy szeretnéd komolyabban venni és segítségre lenne szükséged biztosan nem utasítana el senki és egy tanár sem, onnantól ha látják rajtad hogy tényleg foglalkozol a témával komolyan fognak venni és segítenek! Ha nem csinálod rendesen nem lesz semmi értelme és nem fogsz tudni elhelyezkedni, pedig manapság nagyon sokra viheted egy szakmával! Ha csak sunnyogsz meg lógsz semmi értelme. 16 évesen én pl már kezdtem a diákmunkát suli mellett, megtanultam két szakmát, most 25 évesen gondolkodom a diplomán, amivel elkéstem… ne járj így én szurkolok neked. ☺️ Valószínűleg a legjobbat akarják neked, neked is ezt kellene akarni magadnak.
2021. nov. 9. 14:56
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!