Nagyanyámék,akárhányszor megyek haza látogatóba,mindig
elvárják,hogy adjak nekik pénzt. Amint megkapták,utána
jó,hogy itt voltál,jobb ha mész van..Miért csinálják
ezt? (ők neveltek fel).
Figyelt kérdés
Amikor a barátommal mentünk,első alkalommal is, addig bunkók voltak,míg a nekik szánt pénzt meg nem kapták,és ez a barátomnak is feltűnt. Még ő mondta itthon,hogy utána nagyanyám mennyivel barátságosabb lett. Miért ennyire pénz éhesek? Idős korukra is mindig azt hajtogatják,hogy másokat befizetnek a gyerekeik nyaralni,meg helyekre (ő nem menne mert nem is tudna a térdei miatt), mégis állandóan zsarolgat, meg ilyen-olyan ürüggyel pénzért kuncsorog. Előtte az volt a bajuk,miért vagyok még otthon velük majdnem 30 évesen, most meg a 7. bőrt is lehúznák rólam.Ha nincs belőlem haszna, nincs segíteni való munka, akkor nem is hív csak akkor amikor segítség kellene, mind anyagilag mind segítséget illetően. Szolgának szülték a saját gyerekeiket is,meg engem is azért neveltek fel,hogy legyen akit nyúzhatnak? És a legrosszabb,hogy tudja,hogy érzelmileg meg tud zsarolni..
Ezek után nem mennék hozzájuk, nem keresném a társaságukat.
jan. 24. 21:31
2/17 anonim válasza:
Ne öregedj mert, mert visszakapod.
Utánajártál, hogy mi az oka? Van gyógyszerük? Mennyi a rezsijük? Orvos látta őket?
Fűtés? Ruházatuk, stb?
A szüleid nem segítik őket?
Tudsz arról, hogy törvény van a szülőtartásról?
jan. 24. 21:33
3/17 anonim válasza:
Ha érzelmileg meg tudnak zsarolni, nincs értelme a kérdésednek. Senki nem fog neked önbizalmat adni a neten. Ez nem így működik.
Marad így minden. Neked kell változtatni.
jan. 24. 21:43
4/17 anonim válasza:
Írod, hogy 30 évesen még velük laktál. De miért? Akkor kértek tőled pénzt? Mire költöttél akkor? Nem lehet, hogy azt szeretnék tőled,hogy kárpótold őket egy kicsit,hisz bárhogy is nézzük éveket éltél a nyakukon felnőttként. Nagyanyád lehet úgy gondolja,hogy eddig ő segített rajtad,most te is rajta. Tudom,tudom. Te fizetted a rezsit,a nagybevásárlást, meg mindent.
jan. 24. 22:05
5/17 anonim válasza:
2 menj ám a francba!
Nem is az a fő baj, hogy kérnék hanem hogy utanna hazaküldik!
jan. 24. 22:17
6/17 anonim válasza:
Nézz utána, hogy mennyi is nyugdíjuk, utána gondold át a dolgot.
jan. 24. 22:42
7/17 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy mennyi a nyugdíjuk, hogy ők nevelték-e, és hogy hány éves koráig élt náluk a kérdező. Kultúrember ha rászorul az anyagi segítségre, akkor leül ezt megbeszélni a szeretteivel, és KÉR, nem pedig követelőzik meg zsarol. Én még az atyaúristent is úgy köpném pofán, hogy a szeme kiégne, nemhogy a nagyszülőt, ha így bánna velem.
jan. 25. 00:11
8/17 anonim válasza:
7# na na na
Nem tudjuk mennyi a nyugdíjjuk, azt mire költik, és nem tudjuk mennyi a kérdező keresete, és abból hogy tud megélni. Ki ki mennyire és mire és hogy tudja /akarja segíteni a másikat.
jan. 25. 02:56
9/17 anonim válasza:
Csak akkor hívnak fel, ha segítség kell...
És te hányszor hívod fel csak úgy őket, csak úgy beszélgetni?
30 éves korodig ott laktál. Mondhatsz bármit, mégiscsak felneveltek. Lehet segítségre van szükségük, de csak ilyenmódon kaphatnak tőled. Amíg ott laktál besegítettél, anyagi eg egyéb módon? Most pedig a barátoddal jársz a k÷t idős ember nyakára, szó nélkül kéne besegíts...
jan. 25. 03:09
10/17 anonim válasza:
ezen csak te tudsz våltoztatni mondj nemet , ha csak akkor kedvesek veled ės azért hogy kapjanak valamit .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!