Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Másnak is úgy van ,hogy az...

Másnak is úgy van ,hogy az egyik nagymama a családban jobban főz mint a másik?

Figyelt kérdés
Anyám anyukája nagyon istenien főz pedig ugyanolyan alapanyagokkal főz kb mint apám anyja. De anyám anyja nem rak mindenbe rántást lehet attól jobb az ő főztje. Apám anyjának minden főztjének nagyon furcsa rossz utóíze van. Pedig ő is tisztán főz. Miért van nagyon rossz íze akkor az ő kajàinak??

tegnap 15:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nem használ egyik se különleges fűszereket. Só ,delikat, bors, pirospaprika
tegnap 15:21
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy az apai nagymama zacskós cuccokat használ vagy vegetával leveskockával tesz tele mindent.
tegnap 15:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a falusi nagymamám nem túl jól főzött, ők nagyon szegények voltak, és valahogy később is csak alap dolgokat csinált. Anyukám, vagyis a lányom nagymamája régen jól főzött, de mire nagymama lett, már nem nagyon erőltette meg magát. Másik nagymama, volt anyósom nagyon jó, friss alapanyagokat használt, eljárt őstermelőkhöz sajtot, zöldséget, húst venni, ezt nagyon szerettem, és nagyon odatette magát, ha mentünk hozzájuk.
tegnap 16:00
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Nekem mind a kettő nagyon jól főz, mégis teljesen más ízvilággal. Össze sem lehet hasonlítani a két főzési, fűszerezési, ízesítési, technológiai stílust. Egyikük a nagyon klasszikus, hagyományos, otthoni, házias ízvilággal főz, másikuk gyengébben, szolidabban, visszafogottabban ízesít, egészen diszkréten, lehelet finoman fűszerez, harmonikus, lágy ízekkel készíti az ételeket. Mindkettő isteni finom, mégis teljesen más. Mindenki máshogy főz, mindenkinek megvan a maga saját jellegzetes egyéni stílusa. A főzés olyan, mint az ujjlenyomat. Egyedi, egyéni. Nincs két egyforma stílus.
tegnap 16:03
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk hatalmas szerencséje van a gyerekeinknek. Anyám is nagyon jól főz, anyósom is és én is.
tegnap 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az anyai mamám nem túl jól

főz. Illetve gyerekkoromban volt hogy minden vasárnap nála ebédeltünk és nem volt a legfinomabb. A másik hogy utána is

rá egy fél órára éhesek lettünk.

Most felnőttként sem sokat változott mert nem főz olyan finomakat és egyáltalán nem erőlteti meg magát. Mindig hiányzik az ételéből valami

pl:a paprikás krumplit sem úgy készíti hogy az ízletes legyen.

Ki sporolja belőle a húst a kolbászt. Az egész főzési szokására jellemző hogy a fűszerekel is spórol van nagyon

sok finom fűszer amitől tök finom

lesz az étel de ő ezeket kihagyja és csak pirosparikát meg sót borsot esetleg vegetát használ

pedig ezektől a fűszerektől amiket

kihagy sokkal finomabb is lehetne

amit főz. De igazából már nem is nagyon szokott főzni amikor én megyek hozzá meg nem is kínál meg semmivel. Ellenben vele az apai mamám amíg élt mindig nagyon

kitett magáért pl kiskoromban tudta hogy szeretem az almás pitét ezért sokszor csinált amikor ott voltam nála. Meg többfogásos kaják voltak nála többféléből lehetett választani. És ezek mellé nagyon finoman ízletesen főzött..

Utána sosem voltam éhes..

Ráadásul az az érdekes hogy

ezt a vendéglátást úgyis megcsinálta hogy hozzá sokkal ritkábban jártam mint a másik mamámhoz. Szóval a hozzáállásukban is volt különbség.

Viszont sajnos ez a mamám

( az apai. ) már három éve meghalt. Ellőtte meg évekig idősotthonban lakott..

tegnap 16:49
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

"pl:a paprikás krumplit sem úgy készíti hogy az ízletes legyen.Ki sporolja belőle a húst a kolbászt"

Nálam alap, hogy a paprikás krumpli mindenféle húsféle nélkül készül. Mi így szeretjük, nekünk így finom, köze nincs a spóroláshoz.

Amúgy meg az ízlés egyéni dolog. Attól, hogy neked nem ízlik az egyik nagyszülő főztje, még egyáltalán nem biztos hogy másnak sem. Nálam mindkét nagymama finoman főzött.

tegnap 18:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez ilyen, ki ebben jó, ki abban.. nálunk az egyik nagymama korrekten főzött, viszon sütikben bajnok volt.

A másik nem volt egy nagy bajnok a konyhában, de kacsapecsenyét és disznóvágáskor pecsenyéket olyanokat sütött, hogy még most is emlegetjük, pedig már lassan 40 éve meghalt. :)

tegnap 18:27
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

Anyai ágról borzalmasan főz a nagyi és a higiénia sem a barátja, ezért nem is eszem náluk olyan 10 éves korom óta biztosan.

Apai ágról tűrhetően főz a mama, de mindig is türelmetlen volt hozzá és néha vannak olyan agymenései, hogy pl egyre kevesebb cukrot rak a sütikbe és csodálkozik, hogy senkinek sem kell a harmad annyi cukrot tartalmazó sütemény.

Anyám viszont istenien főz és elméletileg én is, úgyhogy ez kárpótol.

tegnap 18:33
 10/11 anonim ***** válasza:
77%
Nekem mindkét nagymamám nagyon jókat tudott csinálni. Nagyon hiányoznak :(
tegnap 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!