Feleségem mindenképp az nagyija nevét akarja adni a lányunknak, de szerintem valakiröl elnevezni a gyereket merhaság. A csáladban több ilyen is volt és nem igazán sültek el jól. Hogy tudnám erről lebeszélni?
Lehet nem tetszik a válaszom, de én a névtől tenném függővé.
Sose akartam valamelyik elődömről elnevezni a gyerekemet... de ha tudom, hogy anyu nem éli meg, hogy láthassa a kislányom(második unokáját) biztos megkapta volna második névnek az ő nevét. (Katalin)
Szerintem szép gesztus :-)
Miért lenne már marhaság? Nyilván függ a névtől is, bár a mostani nagyikorúak idejében egész jó nevek forogtak.
Nálunk a húgom az anyai nagymamánk anyukájáról (dédiről) kapta a nevét. Mikor hugi született, dédi már nagyon idős volt és a családban ő volt az egyetlen azzal a névvel. Mikor megtudta, hogy úgy fogják hívni az új dédunokáját, nagyon boldog volt. Nemsokára meg is halt, sajnos. De a neve tovább él.
Szerintem kössetek kompromisszumot. Vagy második név legyen vagy add be a derekad azzal, hogy a következő gyereknek viszont kizárólag Te adhatsz nevet. :-) De megbeszélni jobb lenne
Ha neked nem tetszik a név, mindegy, hogy kié volt. Nálunk legalább is így volt, az volt a fő szempont, hogy mindkettőnknek tetsszen.
Ha nem, keressetek mást, a feleségednek is meg kell érteni, hogy nem dönthet egyedül, mert oltári bunkóság.
Ha a név nem nagyon gáz, esetleg beleegyeznék, hogy második névnek kapja, de ha tényleg ronda, megkérném a párom, hogy válasszunk olyat, ami mindkettőnknek megfelel.
A megoldas a komrpomisszum..
Valasszatok mellé egy nevet ami csak az övé használjátok majd azt de kozben a mama nevet is kapja igy mindenki nyer ...
Kompromisszum mindennek a nyitja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!