Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?
Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.
Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.
Idén először nálunk nyaralt az unokám.
Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.
Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.
De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.
De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".
Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.
A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?
Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?
A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.
Kicsit off: Aki azt írja, hogy a nyugdíjasok ingyen utaznak, ezt honnan veszik?
Csak 65 éves kor felett.
Addig ugyan van 50% és 90%-os kedvezmény, de az is maximálva van. Konkrétan egy év alatt 8 db 50%-os és 1 db 90%-os oda-vissza útra jogosult.
Aug. 1-gyel mentem nyugdíjba, előtte szabadságon voltam.
Az utazáskor még nem volt meg a nyugdíjas utalványom -már megkaptam-.
Így teljesáru jegyet kellett venni + IC pótjegyek + a budapesti menetjegyek.
A sztoriban a kamu annyi, hogy nem a lányom, hanem a menyem, de nem akartam a történetet anyós-meny vitára kihegyezni.
A többi sajnos valós.
Szeretem az unokáimat, az ünnepeken kapnak ajándékot is, de ha jövőre a 3 unoka 3 különböző időben lesz itt, akkor a mostani összeg meg fog háromszorozódni, ami azért már viszi havi nyugdíjamat.
Annyit mondtam, hogy spórolnom kell, mert jön a villany elszámoló számla, de annyit mondott rá, hogy majd ha nem tudom kifizetni, segít.
Nem kell segíteni a számláimat majd kifizetem én, de nem tartom igazságosnak, hogy ők az én pénztárcám terhére szervezik a programokat!
Szerintem ne csináld ezt meg még egyszer. Legyen nagyjából az a program minden unokával, amit a nyitóban saját elképzelésedként leírtál. Ha az unokád vagy a menyed vagy a fiad pampog, mondd meg, hogy az unokát azonnal vigyék haza (ill. oda se hozzák), és oldják meg a felügyeletét egész nyáron.
Mert az ugye egyértelmű, hogy ha csak a lakásban ülnél vele egy hétig, akkor is óriási szívességet tennél a gyerekednek és a menyednek, amiért hálás köszönettel tartoznának. Ha ezt nem képesek értékelni, akkor vigyék két hónapon át táborokba vagy fizessék be óvodai/iskolai ügyeleti napközibe.
Még valami. Most írtad, hogy nem a lányod, hanem a menyed mondta mindezeket.
A fiaddal beszéltél erről? Ő hogyan viszonyul ezekhez? Szerinte is az a normális, ahogyan a felesége gondolja? Ha nem, miért nem mondta meg neki, hogy óriási pofátlanság, amit
elgondolt? Vagy a felesége a háta mögött intézkedik? Miféle család az, ahol a gyerekkel kapcsolatos dolgokba ennyire nincs beavatva a férj? Ha meg egyetért a feleségével, akkor őt is el kéne igazítani, hogy örülnie kéne, hogy egyáltalán vállalod, hogy vigyázol az unokára.
"De én nem értem, nincs szád, hogy mondjad, hogy nem telik rá?"
De, nyilván van szája. Képzeld el ezt a helyzetet:
Kati megjelenik a Juliskával a nagymamánál.
Kati:
-Szia Marika. Megígértem a Juliskának, hogy elviszitek Pestre a Tropikariumba, már alig várja. Itt van 2000 forint, a jegye ára, utazni meg úgyis ingyen utazik.
Marika, a nagymama:
-Kati, nekünk ez rengetegbe kerülne, hiszen mi nem utazunk ingyen és a belépőink is drágábbak lennének.
Kati, Juliskahoz:
ONline, sajnálom, a mamának nincs pénze rá, hoyg elvigyen a Tropikariumba, hiába fizetem ki a jegyedet.
Szerinted? Juliska nem kicsit fog fújni a nagymamára
43-as vagyok és mondjátok már meg, hogy miért lett lepontozva a válaszom, mikor kb.ugyanazon a véleményen vagyok mint itt a válaszadók többsége akik viszont mind 100%-ot kaptak!? Elveszi az ember kedvét, hogy valahova segítő szándékkal választ írjon.
Különben kérdező örülök, hogy nem a saját lányoddal vagy ilyen mondhatni rossz viszonyban. Továbbiakra továbbra is azt javaslom, hogy állj ki amellett, amit Ti jó szívvel és az anyagiaknak megfelelően tudtok nyújtani az unokáknak. Nekik hidd el tökéletes lesz az is, egy gyerek úgyis azt érzi, hogy itt szeretnek és örülnek ha itt vagyok, ez sokkal fontosabb mindennél.
Én eleve nem bíznám rá 1 hétre a gyerekem a szüleimre, pláne ha van még dolgozó ember a családban aki már idősebb is és pihenne is délutánonként.
Ha annyira nem tudom megoldani a felügyeletet, akkor bébiszitter vagy tábor. De egy darabig van bölcsőde és óvoda is a nyáron.
Ha mégis rábízom 1 hétre a szüleimre a gyereket (pláne ha tudom, hogy nem jó az anyagi helyzetük), akkor igenis adok annyi pénzt, amennyi fedezi legalább a gyerek költségeit vagy többet.
De az a minimum, hogy megkérdezem, hogy belefér-e nekik az állatkert, Tropicarium, mozi stb. Nem odab.szom a kölköt, megígérek neki mindent, aztán kellemetlen helyzetbe hozom a nagyszülőket.
Pofátlan bunkó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!