Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?
Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.
Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.
Idén először nálunk nyaralt az unokám.
Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.
Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.
De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.
De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".
Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.
A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?
Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?
A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.
Egyáltalán nem korrekt, hogy ők beterveznek programokat veletek való egyeztetés nélkül, és a gyereknek is beígérik. Nem csak anyagi, más oka is lehet, hogy valamelyik program nehézséget okozzon a nagyszülőnek. Az pedig abszurd, hogy a lányodék szerint nektek ez "nyaralás", akkor keressen bébiszittert, és attól várja el, hogy ingyen vigyázzon a gyerekre, szórakoztassa, pláne fizessen plusz költségeket miatta. Kábé körbe fogják röhögni már az elgondolástól.
Nem értem, miért nem lehet előre megbeszélni, hogy a nagyszülőknél ez és ez lesz a program, leginkább az, amit a nagyszülők kitalálnak, és nekik befér. Akár anyagilag, akár időben, fáradságban. Nem pedig kvázi kizsarolni tőlük, hogy márpedig a gyereket ide meg oda vidd el.
Kompromisszumot kell kötni, meg kell beszélni mi fér bele.
Egy részről ti nem várhatjátok el a gyerekeitektől, hogy titeket is befizessenek programokra, mert akkor már ők is elmehetnéneka a gyerekkel.
Viszont ők meg nem várhatják el tőletek, hogy az unokát programoztassátok, ha nincs rá pénz, esetleg még kenyér kérdése is a dolog. Viszont aljas dolog a gyerek előtt elhúzniuk a mézes madzagot úgy, hogy utána ezt rátok hárítják. Mivel írod, hogy egyikőtök sincs eleresztve anyagilag, így olyan keretek közt "nyaraltassátok" az unokát, amilyenek közt kényelmesen bírjátok. Hány évesek? Nem kell mindennapra extra program nekik amúgy sem, az a lényeg hogy együtt legyetek.
Jézusom, hát ez így elég gáz.
Egyik az, hogy miért szervez nektek programokat, úgy hogy meg sem kérdez. Másik, ha tudja az anyagi helyzeteteket, miért várja el, hogy ide oda menjetek, amit ugyan a gyereknek kifizet, de nektek egy vagyon saját részről. Én a helyedben megmondtam volna, hogy nem viszem őket oda ahova ő mondja hanem szervezek én programot, ha nem tetszik akkor viheti is haza a gyerekeket.
Nekem 2 gyerekem van, mi se vagyunk gazdagok, de ha pl állatkertbe megyünk vagy ilyesmi akkor szoktuk vinni anyukámat, mert a gyerekek imádják meg amúgy is egyedül van szegény, amúgy nem jár sehova. Ilyenkor mindig mi fizetjük a belépőjét hisz mi hívtuk el. Plusz ha egyedül viszi a gyerekeket valahova amire én kérem meg, akkor természetes hogy én fizetem az úti költséget, mindenkiét, anyukámét is. Hisz miattam vagy a gyerekeim miatt kell mennie, amúgy nem lenne neki kiadás én meg nem akarok neki plusz kiadásokat csinálni.
Nálunk a nagyszülők nem fogadnának el pénzt a gyerek programoztatására, a belépőjegyét sem engendék kifizetni.
Viszont nekünk még eszünkbe nem jutna megszabni, hova vihetik.
Eszembe sem jutna, hogy visszautasítsam az unokám felügyeletét.
Nem, kell élelmiszert hozni, van pici kert, minden nap megfőzöm a kedvencét.
Érdekes módon sem pizzát sem hamburgert nem kell készítenem /nem is nagyon tudnám/ viszont szilvás gombócot, kakaós lekváros tésztát, mindenféle kelt tésztát-imádja.
Én már nyugdíjas vagyok, a férjem még dolgozik. Van megtakarításunk nem is ez gond, de hamarosan a másik 2 unokám is olyan korba ér, hogy ránk fogják bízni -sőt ahogy értem, muszáj lesz ránk bízni- hogyan fogjuk anyagilag ezt bírni, mer ha egyik unoka ingyen nyaral, akkor a többitől hogy kérjek pénzt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!