Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg így kell nyaraltatni...

Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?

Figyelt kérdés

Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.

Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.

Idén először nálunk nyaralt az unokám.

Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.

Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.

De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.

De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".

Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.

A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?

Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?

A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.

2021. aug. 26. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
97%
Hát nem tudom. Nálunk a nagyik nem várják el hogy az ő belépőjüket is mi fizessük: viszont mindig élelmiszert is viszünk szépen ha nagyis nyaralás van, mert mi meg nem várjuk el hogy ők etessék a gyereket hetekig a nyugdíjukból. És persze eszünkbe se jutna meghatározni hova vigye a nagyi a gyereket. Ha a lányod azt hiszi ő tesz nektek szívességet mert nálatok nyaral a gyerek, akkor nem kell vállalni.
2021. aug. 26. 12:01
 2/76 anonim ***** válasza:
98%
Csak a gyereket fizetném, de nem is ígérnék cserébe semmit a gyerekeknek, hogy ide meg oda fogtok menni. Ha engem tudtak 18 évig nevelni és vigyázni, akkor nem hiszem, hogy nekem kéne megmondanom mit csináljanak.
2021. aug. 26. 12:07
 3/76 anonim ***** válasza:
27%
Nem kell nektek ez az unokázás, hagyjátok abba.
 4/76 anonim ***** válasza:
64%
Mondjuk meg kellene beszélni az ilyet, nem utólag puffogni idegeneknek a neten róla. Az kicsit nevetséges ötlet, hogy mindenkinek a részét a szülők állják. Hányan/honnan mentetek, hogy az a vonatozás 12 000-be került? :D
 5/76 anonim ***** válasza:
95%
Hát ez így elég gáz... Sosem tennèk ilyet, felbiztatta a gyereket, úgy hogy a nagyi nem tud róla, és anèlkül, hogy megkèrdezte volna , hogy belefèr e. Ha nem viszitek el, ti lesztek a gonosz nagyik. A szülők megèrnek egy misèt...
2021. aug. 26. 12:09
 6/76 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen hülyeségről még nem is hallottam. Előre le kellett volna tisztázni mindent, ha ennyire katonásan be van osztva, hová lehet vinni a gyereket és hová nem.

Ha nálam van egy hétig az unokám, majd én kitalálom neki, milyen programokkal szórakoztatom. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Még sosem írtam ilyet, de ha minden úgy van, ahogy leírtad, akkor nagyszülőként jó nagy papucsok vagytok.

2021. aug. 26. 12:12
 7/76 anonim ***** válasza:
99%

Amikor a gyerekeket odaadom egy hétre, nem mellékelek hozzá elvárásokat. Vigyázzanak rá! Csak ennyi! Hogy hova viszi, hol eteti, az az ő dolga és természetesen az Ő költsége. Amit én megigérek a gyerkőcnek, azt én fogom megvalósítani. (saját költségre)

Azért nem igérgetek a gyereknek, hogy azt utána máson vasaltassam be.

2021. aug. 26. 12:13
 8/76 anonim ***** válasza:
95%
Már eleve ott elakadtam, hogy a szülő "meghatározza", hogy mi legyen a program. Ha MEGKÉRI a nagyszülőket (vagy bárki mást), hogy vigyázzanak a gyerekére, akkor kb. annyit várhat el, hogy a gyerekek biztonságban legyenek.
2021. aug. 26. 12:13
 9/76 anonim ***** válasza:
96%
Ha a szülő megszabja, hogy hova vigyék a nagyszülők a gyereket, ráadásul úgy, hogy a gyereknek meg is ígérik, akkor illene állniuk a teljes költséget is. 3-4 ilyen program simán elviheti az egyik nagyszülő nyugdíjának a felét, és nem mindenkinek van megtakarítása.
2021. aug. 26. 12:14
 10/76 anonim ***** válasza:
89%
Folyt.: Jó nagy papucsok vagytok,hogy mindebbe belementetek. Nem kellett volna.
2021. aug. 26. 12:15
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!