Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?
Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.
Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.
Idén először nálunk nyaralt az unokám.
Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.
Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.
De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.
De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".
Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.
A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?
Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?
A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.
Ilyen hülyeségről még nem is hallottam. Előre le kellett volna tisztázni mindent, ha ennyire katonásan be van osztva, hová lehet vinni a gyereket és hová nem.
Ha nálam van egy hétig az unokám, majd én kitalálom neki, milyen programokkal szórakoztatom. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Még sosem írtam ilyet, de ha minden úgy van, ahogy leírtad, akkor nagyszülőként jó nagy papucsok vagytok.
Amikor a gyerekeket odaadom egy hétre, nem mellékelek hozzá elvárásokat. Vigyázzanak rá! Csak ennyi! Hogy hova viszi, hol eteti, az az ő dolga és természetesen az Ő költsége. Amit én megigérek a gyerkőcnek, azt én fogom megvalósítani. (saját költségre)
Azért nem igérgetek a gyereknek, hogy azt utána máson vasaltassam be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!