Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg így kell nyaraltatni...

Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?

Figyelt kérdés

Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.

Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.

Idén először nálunk nyaralt az unokám.

Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.

Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.

De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.

De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".

Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.

A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?

Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?

A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.

2021. aug. 26. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
100%
A lányod pofátlan. De ezt szerintem te is tudod. Tedd szépen helyre, a te lányod.
2021. aug. 26. 16:00
 42/76 anonim ***** válasza:
92%

szülőként...

én szoktam programot ajánlani, de csak olyat ami ingyenes vagy állom a költségét, bár a nagyi sok esetben nem fogadja el még a benzinpénzt sem. cserébe az unokák legalább egy fagyira/sütire meghívják.

de nem kötelező egyik sem ha nem akkor nem majd kitalál mást ha akar :D

vagy másik h visszük a nagyit de akkor teljes egészben én állom a programot

ez így nálatok nagyon gáz !

2021. aug. 26. 16:08
 43/76 anonim ***** válasza:
33%
Ha tetszett a Tropi progi, akkor nem értem azt a 2.000 Ft-ot minek vettétek el a gyerek belépőjére, mivel ha már bevállaltátok, hogy mentek, így ahogy mondod a többi költség mellett szinte eltörpül az a 2.000 Huf! Ennyit (az egész nap kiadásaival együtt) igazán lehet a saját unokádra szánni egy évben egyszer-kétszer. Nekem legalábbis eszembe nem jutna semmilyen családi gyermek után pénzt elfogadni a szülőtől, ha egyszer úgy döntöttem, hogy elviszem egy programra, mert megér egy misét. Viszont ha eszetek ágában nem volt Tropiba menni, akkor megint minek vettétek el a 2.000-ret, akkor egyszerűen meg kell mondani, hogy mást terveztetek vagy nincs kedvetek vagy most az egész anyagilag nem fér bele. Ez egy normális családon belüli kommunikáció. A többi dolgot és elvárást szintén szükségeltetik normálisan megbeszélni a lányoddal. De a részéről is elvárandó a normális kommunikáció, nem olyan stílusban, mint amilyet meséltél.
2021. aug. 26. 16:26
 44/76 anonim ***** válasza:
94%

43-as

a 12 000.- vonatjegy mellet amit ki kellet fizessen a nagyszülő amellett tényleg nem sok a 2000.-

de a nagyi kifizette a vonatjegyet magának és a gyereknek is - oda vissza - ezt spec állhatta volna a szülő ha már kötelezővé tette a programot a nagyi háta mögött

2021. aug. 26. 16:43
 45/76 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a normális gyermekben (és nem, nem az unokára, hanem az Ön felnőtt gyermekére célzok, aki csupán Önnek a gyermeke, jogilag és egyébként - jó esetben, normális esetben - már semmiképp nem gyermek) fel sem vetődik, hogy a nagyinál nyaral(tat)ás ingyen van.

Belegondolsz? Ha te otthon vagy, otthon élsz, és csak alapvető szükségleteket elégítesz ki, eszel, mosdasz,házimunkát végzel, már az sincs ingyen.

Egy gyereknek meg azért vannak igényei. Nem, nem arra célzok, hogy vidd el állatkertbe, meg moziba, meg vidámparkba, meg étterembe, mert így akár napi 50 ezret is simán oda lehet vágni (Budapesten puccos helyekre járva szerintem simán a 100.000 forintot, de tán még jóval többet, akár a többszörösét is el lehet költeni, ha a legdrágább helyeken eszik az ember, és mindenből a maximumot, a legjobbat választja)...

Ez hülyeség!

De a minimumköltségek is pénzbe kerülnek, nektek pedig van egy - ha jól értem, azért korlátozott - költségvetésetek...

2021. aug. 26. 17:06
 46/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem hataroztam meg soha, max ötletet adtam, azt is csak ha kértek és soha nem a gyerek előtt, pláne nem megígérve más neveben. Egy iylen Tropikarium pl csak ugy történhetett volna mag nálunk, hogy én előre, gyerek nélkül megkérdezem, lenne e kedvük hozza és egyértelműen mindenk utjat és belépőjét fizetem.
2021. aug. 26. 18:23
 47/76 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon gáz. Szomorú, hogy egy átlag család olyan anyagi helyzetben van, hogy már egy Tropicarium-nézés és odavonatozás is anyagilag ekkora gond egy nyugdíjas házaspárnal - de ha ez a helyzet, akkor tahóság elvárni tőlük, hogy ilyen helyzetben igenis verjenek a seggére az összes pénzüknek azzal a jeligével, hogy "nyaraljon a gyerek". Meg ez a megjegyzés, hogy nem akarják a ti nyaralásotokat fizetni... nektek akkor lenne ez nyaralás, ha akarnátok meg jó szívvel ki tudnátok fizetni. És főleg megígérni a gyereknek dolgokat a más kontójára, megbeszélés nélkül... nagyon alja viselkedés.

Én amilyen családokat ismerek, ott mindenhol úgy megy a "gyerek nyaral a nagyival/papival", hogy a szülők örülnek, hogy a nagyi átveszi addig a gyereket, és egy büdös szót nem szólnak bele a programba. Így a nagyszülők akkor és olyan programot szerveznek, ami nekik is tetszik és anyagilag belefér. A legtöbb esetben nincs is ilyen-olyan fizetős program, még moziba sem szoktak elmenni, hanem kb. a fagyievés az egyetlen fizetős program, inkább játszótér, séta, társasozás, kirándulás.

2021. aug. 26. 18:56
 48/76 anonim ***** válasza:
14%
Ha nyugdíjas vagy, miért fizetsz vonat jegyet? Kamu szagú
2021. aug. 26. 20:02
 49/76 anonim ***** válasza:
100%
AZ előzőekkel egyetértve még annyit jegyeznék meg, hogyha 4 ember, köztük két gyerek menettérti vonatjegye 12e Ft volt (még ha a bp-i közlekedést is hozzászámoljuk, akkor elég messziről utazhattak oda. Szóval a kérdező lánya kötelező programként előírta, hogy a két nagyszülő vonatozzon el jó messzire és tömegközlekedjen egy nagyvárosban, miközben vigyáz még két kisgyerekre. És ha a nagyszülőknek ez egyszerűen túl fárasztó? Vagy nem tudnak Bp-en eltájékozódni? Vagy a nagy forgalomban sokkal kevésbé tudnak vigyázni a gyerekekre? Nem mindegy, hogy egy csöndes kisvárosban mennek át pl. az úttesten, vagy egy forgalmas nagyvárosi úton.
2021. aug. 26. 20:04
 50/76 anonim ***** válasza:
100%
48# Attól függ, hány éves a nyugdíjas. 65 év felett ingyenes az utazás.
2021. aug. 26. 20:14
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!