Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg így kell nyaraltatni...

Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?

Figyelt kérdés

Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.

Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.

Idén először nálunk nyaralt az unokám.

Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.

Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.

De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.

De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".

Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.

A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?

Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?

A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.

2021. aug. 26. 11:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
100%
"Ha nyugdíjas vagy, miért fizetsz vonat jegyet" Mert a nyugdíj nem jogosít fel az ingyen utazásra.
2021. aug. 26. 20:16
 52/76 anonim ***** válasza:
15%
egy nyugdijasnak nem kell teljes åru jegyet venie vonatra,ugyhogy kamu tényleg.
2021. aug. 26. 22:07
 53/76 anonim ***** válasza:
94%
De itt csak az egyik nagyszülő nyugdíjas, nem baj?
2021. aug. 26. 22:12
 54/76 anonim ***** válasza:
94%
Aztán az is lehet, hogy nem jutott eszükbe, hogy nyugdíjasként már ingyen van a vonat. Apukám nyugdíjazása után is lazán vett még vagy egy évig gyűjtőjegyet BKV-ra, mert nem jutott eszébe :D.
2021. aug. 26. 22:15
 55/76 anonim ***** válasza:
87%
1 unoka van, arról is azt írta, ő ingyen utazik, a kérdező nyugdíjas, esetleg a férjének kell teljes árú, de így nem tudom hogy jöhet ki több mint 12ezer, nekem ez valahogy bűzlik.
2021. aug. 26. 22:18
 56/76 anonim ***** válasza:
37%
Ráadásul gyerekkel kedvezményt is adnak.
2021. aug. 26. 22:19
 57/76 anonim ***** válasza:
100%

Azt a f*szt. Ha a gyerekem meghatározza, hova, milyen konkrét helyekre KELL vinnem az unokát, akkor tartom a markom, hogy "sorry, édes, de ez az extra nekem nem fér bele a büdzsébe".

Ha meg erősködik, hogy én álljam, akkor szépen visszafordítom a kölyköt, oldja meg a szüleje.

2021. aug. 26. 22:37
 58/76 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyugdíjas vagy, akkor 65 év alatt utazhatsz 50 és 90%-ossal. 65-től ingyen!
2021. aug. 27. 02:08
 59/76 anonim ***** válasza:
14%

A Tropicanumba családi belépő összesen 3.600 .-Ft. Tehát 2 unokával 2 felnőtt fejenként 900,-Ft.

Amúgy igen. Ettől függetlenül, ha külön kívánságok vannak a szüleim felé, akkor fizetem.

De még inkább, a nevükben nem ígérek semmit.

2021. aug. 27. 02:15
 60/76 anonim ***** válasza:
92%

A kérdésben egy szóval sem írták, hogy nyugdíjasok. És ha azt nézzük, hogy pl. Hódmezővásárhelyről Budapestre (családi kedvezménnyel számítva) két felnőtt jegye oda-vissza tényleg több mint 13 ezer ft.

59-es válaszoló pedig nem tudom, hol nézted a tropicarium weboldalán a családi belépő 8.800 Ft. Nekem ebből sehogy sem jön ki a 900 fejenként.

Meg egyébként is csak 1 gyerekkel mentek így semmiképpen sem tudtak volna családit venni.

2021. aug. 27. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!