Tényleg így kell nyaraltatni az unokát?
Átlagos család vagyunk, átlagos anyagi jövedelemmel.
Nem probléma egy pizza, de pl. a tengert még sohasem láttuk, a Balatonra is kb. 6-8 évente jutunk el. a Lányomék is hasonló anyagi körülmények között élnek.
Idén először nálunk nyaralt az unokám.
Csak példának hozom a Tropikáriumot, hogy ott a gyerek belépő 2.000 ft a felnőtt 2.700.
Mivel a kicsi ingyen utazik a vonaton és a belépője 2.000 ft, ezért a szülők adtak 2.000 ft-ot, hogy vigyük el.
De! Nekünk a vonat több mint 12.000 ft + a belépő 3.400 ft.
De, nemcsak ide "kellett" vinni az unokát, hanem a 8 nap alatt még további 3 programot is "ajánlottak" persze úgy, hogy a gyerekek tudtak róla és szerettek volna menni, "mert meg volt ígérve".
Vettünk medencét, játékokat, van itt fagyizó, minden nap elmentünk volna, 1x 2x elmentünk volna a közeli városba sétálni, játszóterezni.
A kérdés a szülők felé: ha ti meghatározzátok, hogy hova vigye a nagyszülő a gyereket, akkor csak a gyerek "részét" fizetitek?
Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe. Ilyenkor kinek a belépőjét fizetnétek ki?
A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni.
Nekem kinyílt a bicska a zsebemben ettől a mondattól:
"A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni."
Hát megmondanám, hogy ne fizesse! Vigye el ő a gyerekeket ezekre a programokra, és mondja magának, hogy a SAJÁT nyaralására költött.
1. Ha jól értem, nem is Bp-en laktok, hisz vonatozni kellet a Tropic-ba. Akkor eleve nem értem, miért gondolták, hogy ti elviszitek.
2. De eleve mi az, hogy ő kitalálja, hogy ti hova vigyétek az unokákat? Tudod van erre egy szép magyar mondás: "Könnyű más f..ával verni a csalánt." Ezt is mondtam volna a helyedben nekik. :-)
3. Kicsi gyerekeink vannak, soha eszembe nem jutna megszabni, hogy a nagyszülők hova vigyék őket. PLáne, aminek anyagi vonzata van. Maximum annyit, hogy levegőn legyenek, de hogy a kertben vagy a játszótéren, már abba sem szólok bele.
4. "Pl. szabadstrandra sem vihettük, csak fürdőbe." Na, itt megint eligazítottam volna őket a helyedben, hogy melyik testrészemet nyalhatják ki. Akkor semmilyen strand nem lesz, punktum.
Valószínűleg csináltam volna azt, amit elképzeltem (amit ti is írtatok). Aztán ha nem tetszik, megmondom, hogy vigyék ŐK a gyerekeiket el ezekre a programokra. Mert nekem eléggé olyan érzésem van, hogy pont ők akarták olcsón megúszni a gyerekek nyaralását.
Egyetlen, amiben hibásnak érezném magam: hogy tudtam ilyen haszonleső, önző lányt fölnevelni!
1. Ha a mamánál van a gyerek a mama dolga programot szervezni
2. Nem szoktuk a gyereket hetekre lepasszolni
3. Nálunk a nagyszülők nem fogadnának egy pénzt ilyenkor
Eszembe sem jutna programot szabni. Tisztában vagyok a nagyszülők anyagi helyzetével is. Nyilván, ha a kettőtök nyugdíja 300.000 forint, vagy a keresetetek, akkor nekem is rosszul esne, ha egy hét alatt SEHOVA nem vinnétek az unokát, csak játszóterezni.
Viszont soha nem kérek. Oda viszem a gyerekemet és kész. :D Majd ők tudják, mit akarnak velük programozni, feltalálják magukat, nem két 80 évesről beszélünk és nem is rokkantak. Csak ne legyen veszélyes, mindig ennyit mondok. Adok mindig valamennyi pénzt is a napoktól függően, de mivel apám, anyám még keres, sokszor nem szokták elfogadni azt sem.
"A lányom szerint, nehiggyem, hogy majd a mi "nyaralásunkat" is ő fogja fizetni."
Mert egy nagyszülőnek nyilván nyaralás a Tropicariumba menni :P
Legközelebb tisztázzátok a lányotokkal, hogy nektek mi fér bele a nyaraltatásba, ha meg ő ragaszkodik a flancos programokhoz, akkor vigye el ő a gyereket vagy csengesse ki a ti belépőiteket is. De ezt a bánásmódot ne hagyjátok, mert kemény kihasználás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!