Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kint voltam Németországban...

Kint voltam Németországban dolgozni,de 3 hónap után hazajöttem. Mindenki tudta,hogy kimentem,de hogy hazajöttem,és elköltöztem másik faluba,csak a nagyszüleim.Kértem őket,hogy ne hazudják,hogy kint vagyok, ennek ellenére csinálják. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyanyámnak mondtam a telefonba,hogy ne hazudjanak a falubelieknek, mert úgy is látják a Facebookomon,hogy nem vagyok kint. Ennek ellenére ők hazudnak,és azt mondták,ne merjek ellenük beszélni,mert hogy ők maradnak akkor a kakiban. Így meg én nem merek hazamenni,mert megkérdezik tőlem az utcán az ismerősök,hogy milyen kint élni, stb,holott kint sem vagyok. Ha hazudok,és kiderül akkor engem fognak hazugnak titulálni,ha meg a nagyszüleim ellen beszélek, akkor meg ők lesznek szemetek velem. Mit tegyek? Én nem akarok ebben a hazugságspirálban lenni,hogy ezért nem mehetek haza..Meg amikor visszajöttem 3 hónap után,nem a nagyszüleimhez költöztem vissza, hanem másik megyébe,egy barátomhoz. Már akkor mondtam,hogy ne csinálják ezt,de már akkor sem tetszett. De mi bajuk ezzel? Szégyenlik,hogy nem hozzájuk mentem vissza,vagy,hogy nem küldöm haza a sok lóvét?
tegnap 09:54
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
87%

Amikor ujra meglatogatod oket, es beszelsz a falubeliekkel, mond meg hogy haza jottel, es szolj a nagyszuleidnek, hogy megmondtad xy-nak, hogy haza jottel. Nem kell tudniuk mikor. Ha kerdezik: most.

Igy sem te sem a nagyszuleid nem lesznek kellemetlen helyzetbe.

tegnap 10:00
 2/39 anonim ***** válasza:
93%
Én is tapasztaltam hasonlót a szüleim esetében. De nem foglalkozom vele hogy mit gondolnak a szülőfalumban. Sőt, magam sem szoktam elárulni ha például diplomával méhész voltam Amerikában.
tegnap 10:01
 3/39 anonim ***** válasza:
89%

Állj bele!

Nyugodtan menj haza és ha kérdik, akkor legyél őszinte.

Más hazudozásaiért nem neked kell vállalnod a felelősséget...

tegnap 10:01
 4/39 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom,ahogy az utolsó mondja. A nagyszüleim miatt,és az ő érdekükben miért én tartsam a hátam. Én emelt fővel akarok az ismerőseim szemébe nézni.
tegnap 10:03
 5/39 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem agyon magasztaltak az ismerősöknek, és cikinek érzik bevallani hogy hazajöttél. Mert olyan hülye emberek vannak, egyből menne a találgatás, hogy miért jöttél haza. Ott sincs kolbászból a kerítés, biztos elvesztetted a munkád, vagy nem érte meg kint lenni vagy ilyesmi. "Kimentél nagy arccal - ki tudja hogy mondták a nagyszülők - aztán visszakullogtál." Ilyen hülyeségeket tudnak mondani egymásnak az emberek, aztán terjed majd vmi baromság. A nagyszülőknek mondj valami normális érvet ha esetleg nincs, hogy mit mondjon az embereknek, nem lehet a végletelnségig hazudozni. Mondják, hogy hazahívtak egy sokkal jobb ajánlattal, és újra itthon dolgozol. Jó volt kint is, de miért legyél távol mindenkitől, ha itthon is ugyanolyan jó lehet. Ne valami szentimentális érv legyen, hogy hiányzott a család meg az ország, mert ezt senki nem hiszi el, akkor ott "gyenge" voltál mások szemében aztán ennyi. Meg kéne esetleg kérdezni a mamáékat, hogy mit hazudoztak össze, hogy nem merik elmondani az igazságot. :D
tegnap 10:04
 6/39 anonim ***** válasza:
91%
4: de hát te emelt fővel is nézhetsz a szemükbe. Nem is értem a nagyszüleidet, hogy lehetnek ilyenek... A hazugság csak problémákat szül, majd most ők is megtanulják..
tegnap 10:06
 7/39 anonim ***** válasza:
97%

Egyébként azt sem értem, hogy a kérdezőnek miért is kellene bárkinek is bármit magyarázkodnia?!

Hazajöttem, mert már nem akartam tovább kint lenni, ennyi!

Ha meg tovább faggatnak, akkor menjenek ki és majd ők is meglátják!

tegnap 10:08
 8/39 anonim ***** válasza:
89%

5

Miert keveredjen egyik hazugsagbol a masikba? Teljesen felesleges. Csak mondja akkor hogy haza jott (mint latjak) es kesz. Nem erezte ott jol magat. Ennyi. Caloban senkinek semmi koze hozza. De falun tudom, hogy ez maskepp mukodik.

Es persze az se jo, ha a nagyszuleit hozza kellemetlen helyzetbe. Persze az ő hibajuk, de akkor is a nagyszulei, akik ott elnek.

Nem kell ennek nagy feneket keriteni. Nem volt jo, hazajott. Ennyi. Ha pusmogni akarnak igy is ugy is fognak. Nem kell vele foglalkozni. Majd megunjak.

tegnap 10:13
 9/39 anonim ***** válasza:
75%

7-es, az a baj, hogy vannak olyan kiváncsiskodós emberek, hogy belemásznak az ember (vagy nagyszülő) arcába, és faggatják. Mondhatod, hogy semmi köze, de akkor az megint egy okot ad, hogy terjesszen valami baromságot, hisz titkolózás van, mi lehet mögötte. Én biztos valami kegyes érvvel jönnék, amivel lenyugszik mindenki, falun ne terjedjenek hülye hírek senkiről.

(Tesóm osztálytársa megállított egyszer a buszmegállóban - Budapest - , kedves lány, de kotnyeles. Hogy vagy, hogy van a tesóm... Aztán kiböki, Te, az igaz, hogy tesód börtönben volt? Én meg mivan? :O Na, hát ilyen hülyék is vannak.) Én nem szeretném, hogy a hátam mögött rosszat mondjanak, a kérdező is inkább előzze ezt meg.

tegnap 10:13
 10/39 anonim ***** válasza:
29%
Kezeld őket jellemtelen hazudós senkikként - mert ezt érdemlik!
tegnap 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!