Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazudtam a szüleimnek hogy...

Hazudtam a szüleimnek hogy dolgozom és mivel hónap eleje van szeretnék látni a fizetésemet.. Féltem hogy mindig ugyanazt kapom hogy nem viszem semmire az életben és ezért hazudtam nekik rossz szándék nem volt ebben ..hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés
okt. 13. 00:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%
Menj el gyorsan dolgozni, akkor igaz lesz.
okt. 13. 00:24
 2/35 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén, lényegre törően. És vállald a jogos következményeit a hazugságodnak, továbbá menj el dolgozni, de ezúttal tényleg, ne csak szavakban.
okt. 13. 01:24
 3/35 anonim ***** válasza:
93%
És hol bujkáltál munkaido alatt?😂
okt. 13. 02:56
 4/35 anonim ***** válasza:
83%

Ez szerintem egy trollkérdés.

Nem hiszem el, hogy valaki ilyesmire nem gondolt, hogy majd szeretnének fizetést látni.

Nem mondom, hogy menj a lottózóba, hátha nyersz, mert tuti, hogy nem, és csak buknál. Csak azért írtam le, mert ha igaz lenne, akkor ezen a színvonalon lehetsz: az ilyenek reménykednek abban, hogy pont ők a kivételek, akik mégis. Más szerencsejáték is felejtős.

Igen, embereld meg magad, és mondd el, hogy mi az igazság, és hogy megbántad, és mondd el, hogy milyen terveid vannak a jövőre nézve, és itt nem csak arra gondolok, hogy állást keresel, ami szintén nagyon fontos, kb. az az alap kéne, hogy legyen, hanem olyan dolgokra is, amik az alap alatt vannak, hogy ha vannak szenvedélybetegségeid, akkor felhagysz vele, tanulsz...

Az ugye világos, hogy a bizalom nulla lesz, és minden állításodat bizonyítanod kell, amit nem vethetsz a szemükre. Jó ideig kételkedhetnek a szavaidban. Erre csak azt tudom mondani, ha nem tetszik, elköltözhetsz otthonról.

Szóval ha korrekt akarsz lenni, akkor dolgozol otthon is, viszed a háztartást, tanulsz, képzed magad, és munkát keresel.

A munkakeresés meg nem abból áll, hogy várod a sült galambot! Nekem a tesómnak volt, hogy egyetlen nap alatt három állásinterjúra is kellett mennie. Ahova csak tudod, leadod az önéletrajod, amilyen állást csak tudsz megpályázol, és nem kifogásokat keresel, mert azt mindenre lehet találni.

okt. 13. 05:57
 5/35 anonim ***** válasza:
84%

„hogy [..] ugyanazt kapom ... nem viszem semmire az életben”

Néha ez önmegvalósító jóslat a szülők részéről.

Azt nem tudom, itt mi a helyzet, mulasztottak-e a szülők, de egyébként létező jelenség, hogy érzelmileg (és esetleg fizikailag is) bántalmazott gyerekek kerülnek ilyen helyzetbe. Gyerekkorban a gyerek érzelmi bántalmazása a szülők részéről, a gyerek félénk lesz — az iskolában is, — jönnek a tanulási nehézségek, esetleg épp fordítva, túlkompenzáló, minden erőt megfeszítő tanulással reagál a gyerek, egyéb érzelmi erőforrásai felélésével, néha akár az eminens szintig is. A kötelező tanulmányok után viszont felszínre kerülnek az önazonosság-keresés problémái, de még ha ez nem is lenne, a kiniti világba kilépve a felnőtt világ első konfliktusokat nagyon nehéz ilyen háttérrel kezelni.

A csavar ott van, hogy ilyenkor már kifejezetten demagóg, ha a szülő azt mondja „semmire nem viszed az életben”. Mintha én elterjeszteném egy bankról, hogy nincs fedezete, aztán amikor a tömegek kiveszik a pénzüket egy bankpánikban, és a ban ktényleg csődbe megy, azzl védekezném a bíróság előtt, hogy hát végül is igaz lett, amit mondtam.

Hogyan alakult ki az a helyzet, hogy eleve védekező helyzetbe kerültél, és hogy úgy érezted, védekezned kell a „Nem viszed semmire az életben” vád ellen? Az érettségi után milyen továbbtanulási lehetőségeket kínáltak fel, vagy jöttek szóba? Ki tudott alakulni ekkorra, mit szeretnél csinálni? Fogadóképesek voltak erre?

okt. 13. 06:58
 6/35 anonim ***** válasza:
39%

Féltem hogy mindig ugyanazt kapom hogy nem viszem semmire az életben

Fáj az igazság? Hiszen tényleg nem vitted semmire ezek szerint

okt. 13. 07:06
 7/35 anonim ***** válasza:
84%

ma 06:58

Nagyon érdekes dolgot írtál. Igaz is. De attól még ebben az esetben is ott van egy felnőtt ember felelőssége. Nem lehet azt mondani, hogy na a szüleid hibáztak, akkor neked felmentésed van a tanulás vagy a munka alól egész életedben. Aki ezzel áltatja a kérdezőt, vagy bárki mást, akár önmagát is, az hazudik, vagy legalábbis hatalmasat téved.

okt. 13. 07:37
 8/35 anonim ***** válasza:
63%
Ez a fajta kötelezettség nagyjából addig terjed, hogy el kell fogadni szakember segítségét. De az összes többiben igenis meg lehet próbálni tisztázni a külső sérelmek jelentőségét, főleg, ha annak van még tétje. Továbbtanulás pont ilyen is lehet.
okt. 13. 07:44
 9/35 anonim ***** válasza:
90%

ma 05:57-es válaszoló vagyok.

Ami még eszembe jutott, hogy mit tehetnél, az az, hogy önkéntes munkát is vállalsz, vagy akármilyen fos fizetőt. Nem a pénzért, hanem hogy bebizonyítsd a szüleidnek és magadnak, hogy képes vagy dolgozni. Meg az önéletrajban is jobb beleírni valami önkéntes munkát, mint a semmit. Persze ha valaki webfejlesztő akar lenni, az ilyen esetben ne a cicasimogatást írja be önkéntes munkának, mert azt tényleg leszarják, hanem valami olyan munkát, ami számukra szakmai tapasztalatot jelent, pl. egy egyesület honlapját elkészítette...

okt. 13. 08:00
 10/35 anonim ***** válasza:
85%
Sokszor nehéz megtalálni, mi lehet az a terület amit szívesen tudsz majd csinálni, és amiben legalább hosszú távon jó tudsz lenni. Sajnos nekem is soká tartott ez, főleg gyerekkori szemeélyiségzavaraim miatt, de amúgy ez önmagában is olyan kérdés, amihez önismeret kell. Egyszerre érdekeltek a humán területek is meg a természettudományok is. Nehezen ment a kitartó munka, bár létezett nálam egyfajta mánia egyes részterületeken, sőt, ezzel értem is el részsikereket az iskolában, de a felnőtt létben azért kevésnek bizonyult.
okt. 13. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!