Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazudtam a szüleimnek hogy...

Hazudtam a szüleimnek hogy dolgozom és mivel hónap eleje van szeretnék látni a fizetésemet.. Féltem hogy mindig ugyanazt kapom hogy nem viszem semmire az életben és ezért hazudtam nekik rossz szándék nem volt ebben ..hogyan mondjam el nekik?

Figyelt kérdés
okt. 13. 00:21
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
80%
Anyám sokszor teljesen folyamatosan részeg volt, akár hónapokon át, részegen durva volt, józanon meg felvett egyfajta ,,pápább a pápánál'' magatartást. Én a matematikába, programozásba, nyelvekbe (latin, cigány stb.) menekültem, de a tanulási zavarokat és a túlzott merevséget azért nem úsztam meg. Emlékszem én is hazudtam otthon az államvizsga sikeréről (valójában halasztottam), több hónap múlva derült csak ki nagy botrány közepette. Anyám az egész időszak alatt nem volt józan egy percre sem. Később javult a helyzet annyiban hogy a tanulási zavarok, merevségek kicsit enyhültek, valamelyest tovább tudtam lépni, bepótolni a dolgokat, tanulni még, majd később dolgozni is.
okt. 13. 08:15
 12/35 anonim ***** válasza:
78%
Hazudtál, lebuktál...
okt. 13. 08:24
 13/35 anonim ***** válasza:
91%
Tudják, hogy nem dolgozol, azért akarják látni a fizetésedet.
okt. 13. 08:57
 14/35 anonim ***** válasza:
42%
Ha igaz ez a kamunak tűnő biszembasz, akkor a szülők már tudják az igazat, csak most akarják szembesíti a Kérdezőt..
okt. 13. 10:58
 15/35 anonim ***** válasza:
77%

Aki nem hiszi el a kérdést, az örüljön, hogy normális családban nőtt fel, és nem két idegbeteg kontrollmániás szigorú őrizetében.

Kérdező, költözz el azonnal, és vágd ki őket az életedből. Inkább nyomorogj, mint hogy ilyen lelki terror alatt élj. Tudom, mit beszélek, mert az én szüleim is ilyenek voltak. Én is elköltöztem, nagyon nehéz volt, de végül mindent megoldottam. Azok meg még akkor is mammogtak, hogy "úgysem viszem semmire", amikor megházasodtam, családom lett, saját házamban éltem. Persze nem nekem, mert nem álltam velük szóba soha többé. Mindenki másnak rinyáltak, hogy milyen "hálátlan" vagyok, hogy ezt adtam nekik a "sok szeretetért".

okt. 13. 12:22
 16/35 anonim ***** válasza:
42%
Nekem ilyen esetekkel, ha találkozom, mindig az az első gondolatom, hogy vajon a szülők milyen légkört teremthetnek maguk körül a "gyerekük" számára? Hát biztos, hogy nem egy bántalmazásmentes, őszinte és feltétlen szereteten alapulót. Ebben biztos vagyok. Képzeljünk el egy fiatal felnőttet, aki szeretne letenni valamit az asztalra, de nem jön össze neki. Mi kell ahhoz, hogy még egy ilyen hazugságot is bevállaljon, amivel időt nyer? A szülők olyan erős megfelelési kényszerben tarthatják, hogy nem meri nekik elmondani, hogy nem sikerült az a munkahely, hogy nem jött össze az állás. Ez azért elgondolkodtató. Ha a szülők normálisan viszonyulnának a gyerekükhöz, akkor nem kergetnék hazugságba.
okt. 13. 12:56
 17/35 anonim ***** válasza:
53%
Nézd, ha valakinek kijön a száján a "nem viszed semmire az életben", annak nyugodtan hazudj amennyit csak akarj. És ha teheted költözz el, és csak minimális látszatkapcsolatot tarts fenn velük.
okt. 13. 13:03
 18/35 anonim ***** válasza:
35%

Itt egyesek egyből neki álltak ügyvédet játszani, holott a Kérdező semmit konkrétat nem írt. A kérdése alapján ő a ludas.

Mi van akkor, ha egy 26 éves felnőttről van szó, aki egész álló nap a számítógépes játékokat nyomja és a szülők nyakán élősködik?

Valószínűleg így is van. Ha tanuló lenne, akkor nem csesztetnék, ha felnőtt és nem tanul+ otthon él, akkor igenis jogosan várják el, hogy beszálljon a költségekbe!

Nyilván ismerik a Kérdezőt, tudják hogy hajlamos kamuzni, ezért is kérik a fizetésről szóló bizonylatot. Nem hülyék.

Kérdező! A hazug embert előbb érik utol, mint a sánta kutyát.

okt. 13. 13:05
 19/35 anonim ***** válasza:
36%

"Ha tanuló lenne, akkor nem csesztetnék"

Te nem sok családot ismerhetsz közelről, ha ilyen álomvilágban élsz. Dehogynem csesztetnék, vannak szülők akik alapból csesztetnek, mert muszáj nekik. Valahogy ezt a mintát látták, fogalmuk sincs máshogy hogy lehet a gyerekkel beszélni. És igen, a bántalmazókkal szemben jogos a védekezés, és a hazugság az védekezés az ilyen emberek ellen. Annak ne hazudjon aki megérdemli, meg az moralizálhat a sánta kutyákkal, aki először a saját háza táján rendet tesz.

okt. 13. 13:23
 20/35 anonim ***** válasza:
7%
#19 Akkor költöztesd be magadhoz és tartsd el. Meglátjuk meddig bírod. :)
okt. 13. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!