Elmúltam 17 éves, körülbelül 5 hónap múlva betöltöm a 18. születésnapomat. Azt vettem észre, hogy nagyon gyerekként kezelnek?
"Mivel a mama nem a legjobb fizikai állapotban van, így otthoni munkákból is nagyon sok rám marad, pl. veteményeskert rendben tartása, stb. Nagyon nehezen viselem, hogy ovisként kezel főleg a mama."
. Ez a két mondat annyira mond ellent egymásnak, amennyire ebben a kontextusban az lehetséges.
Nem, alapból nem kellene mobil az iskolában. Megértem, hogy a nagymamád ezt nehezen érti meg, mert nekem is kihívás, hogy találhat ki a tanár ekkora hülyeséget.
Magyarázd el neki, akár többször is, hogy Te dolgozol, rengeteg felelősség van a nyakadon, szűkös a szabadidőd, igenis hagyjon teret, bízzon benned, különben le sem tudsz érettségizni.
Viselkedj felnőttként. Fogalmazd meg az igényeidet felnőttként, megértve azt, hogy ők nem is egy, de két generációval vannak előtted.
Ne legyél agresszív, támadó és hisztis, ezzel szemben nézz utána, mit jelent az asszertivitás. A tisztelettudás jó alap lesz ehhez!
Elég egy nap iskolai szünet és máris jönnek a troll kérdések. :D
Kérdező, most akkor hétkor vagy fél kilenckor lövik a pizsit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!