Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen lenne az életem, ha a...

Milyen lenne az életem, ha a 70 éves nagyszuleimnel folytatnam tovabb?

Figyelt kérdés
Elmúltam 16, és már 6 éve nevelőszülőknél élek. Nagyok sok tényező miatt szeretnék innen el távolodni. Nem akarok bele menni teljesen, de nem lenne megszabva az sem, hogy mibol mennyit ehetek, nem lenne megszabva sok minden és igazi szerető családban érezhetném magam mashol, biztosan. Az igazi szüleim nem állnak ugy anyagilag es sehogy sem hogy vissza mehessek, ezert a nagyszuleimmel gondolkozok. Nagyon sok minden féle cuccot kaptam tőluk, mindent meg kapok amit szeretnék. de nekem ez egyaltalan nem fontos. Mar 70 et toltottek, és nem tudom hogy jo otlet lenne e ott folytatnom. Kozepiskolaba jarok, 9. Es vagyok. Technikumi kepzesen vagyis 5 ev. Sokat kellene gondoznom a nagyszuleim? Ha igen, milyen feladatokat pontosan. Hány éves az a kor mikor nem tudnak segitseg nelkul elni. Jo dontes lenne e ez nekem? Fontos dontes talan az eddigi legfontosabb.

ma 07:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom. Amikor 10 évvel ezelőtt nevelőszülőkhöz kerülték, akkor a nagyszülők nem jöhettek volna számításba? Hogy ne nevelőszülőkhöz kerüljél?

Miért nem harcoltak akkor érted?

Most milyen állapotban vannak testileg, lelkileg?

ma 08:07
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Nincs konkrét időpont arra, hogy valaki meddig tudja ellátni magát, van aki 60 éves koráig, van aki 90 évesen is tyúkokat nevel.
ma 08:22
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán vállalnának? Ha szóba jöhetne ez az opció, akkor nem állami gondozásban lennél már.

Egy dolog az, hogy visznek neked cuccokat, más dolog veled élni és eltartani, etetni.

Az meg hogy mennyit kell őket gondozni az függ az egészségi állapotuktól. Pl anyám 60 évesen rokkant, nem tud emelni, bevásárolni se tud elmenni. Mamám már 79 évesen több térd műtéten átesett, alig tudott csoszogni a házban. Minden nap járt hozzá főzni, takarítani a lánya, 80 évesen pelenkás lett. Ellenpélda a másik nagyim, 84 évesen a dédunokával focizik, olyan fitt mint egy 40 éves.

Tehát ezt nem tudhatjuk, hogy a te nagyszüleid milyen állapotban vannak, kellene-e egyáltalán gondozni őket.

ma 08:22
 4/14 anonim ***** válasza:
72%
Hogy milyen állapotban vannak, azt csak te tudod. Hogyha kerekesszékkel vagy bottal mennek hozzád látogatni, ajándékokat vinni, akkor lehet már most kapják a segítséget a mindennapi feladatuk elvégzésében. Hogyha minden segítség nélkül tudnak járni, és fittek szellemileg, akkor nem kell őket még pár évig gondozni. És ha így van, akkoris elgondolkodnék, hogy vajon mért nem ők nevelnek téged. Osztálytársamat is a nagymamája neveli már majdnem 10 éve. Anyja meghalt, apjával meg kiskorában beszélt utoljára. De a nagymama elvállalta, pedig ő már 72 éves.
ma 08:52
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván azért vagy nevelőszülőknél, mert a nagyszüleid nem akartak felnevelni még egy gyereket anyádék után. Ezek után miért hiszed, hogy most kamaszként vállalnának?
ma 10:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kizárt, hogy korábban a nagyszülök dolgoztak, vagy kevés volt a jövedelmük, ezért nem tudták volna megoldani a gyerek ellátását, ha most már nyugdíjasok, akkor meg szóba jöhetne.

A kérdés, ezt te találtad ki, vagy ök is akarnák, hogy velük élj? Másrészt az eltartásod még most sem kevésbe kerülne, ezt meg tudnák maguknak engedni?

Egyébként a kérdésed többi részére nem lehet válaszolni, ha 70 évesen még rendesen el tudják látni magukat, akkor valószínüleg egészségesek, még jópár évig el lehetnek minden probléma nélkül. Ha már most betegesek, akkor a jövöben is erre lehet számítani, akkor szükséges lehet az ápolásuk.

Ennél többet nem lehet mondani, senki nem lát a jövöbe.

ma 11:14
 7/14 anonim ***** válasza:
80%
Kérdezted tőlük? Nem. Akkor?
ma 11:31
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ha veled szerettek volna élni akkor nem kerültél volna nevelő szülőkhöz :/ sajnálom de ez így van :/ az egy dolog hogy sokmindent visznek neked, de valószínűleg nem telne rá hogy iskolaztassanak, vagy esetleg egyszerűen nem szeretnének veled élni :/ sajnálom :/
ma 11:38
 9/14 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó vagyok :) vállalj diákmunkákat, lassan itt van a tavasz, menj le a balcsira dolgozni. Ott adnak szállást, ételt és még pénzt is fogsz keresni :) lassan de biztosan állj neki sporolgatni. Így ha kijárod majd a sulit egyből saját lábra tudsz állni :) hajrá!
ma 11:40
 10/14 anonim ***** válasza:
84%
De gondolom, van valami kapcsolattartó személy a gyámhatóság részéről, aki téged meg is keres és meg is kérdez, ellenőrzi a körülményeidet, nemcsak úgy kicsaptak valahova, tehát ha téged éheztetnek, akkor te neki szépen jelented. Korlátozások, szabályok viszont minden családban vannak, pl nem maradhat ki a gyerek éjjel, és kell is, hogy legyenek. Ha ezek túllépik a normális kereteket, tégy panaszt.
ma 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!