Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen lenne az életem, ha a...

Milyen lenne az életem, ha a 70 éves nagyszuleimnel folytatnam tovabb?

Figyelt kérdés
Elmúltam 16, és már 6 éve nevelőszülőknél élek. Nagyok sok tényező miatt szeretnék innen el távolodni. Nem akarok bele menni teljesen, de nem lenne megszabva az sem, hogy mibol mennyit ehetek, nem lenne megszabva sok minden és igazi szerető családban érezhetném magam mashol, biztosan. Az igazi szüleim nem állnak ugy anyagilag es sehogy sem hogy vissza mehessek, ezert a nagyszuleimmel gondolkozok. Nagyon sok minden féle cuccot kaptam tőluk, mindent meg kapok amit szeretnék. de nekem ez egyaltalan nem fontos. Mar 70 et toltottek, és nem tudom hogy jo otlet lenne e ott folytatnom. Kozepiskolaba jarok, 9. Es vagyok. Technikumi kepzesen vagyis 5 ev. Sokat kellene gondoznom a nagyszuleim? Ha igen, milyen feladatokat pontosan. Hány éves az a kor mikor nem tudnak segitseg nelkul elni. Jo dontes lenne e ez nekem? Fontos dontes talan az eddigi legfontosabb.

ma 07:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
17%

Mi az, hogy megszabjak, mennyit ehetsz? 😱

Hogy neveloszulok ezek, csaladotthon? Amugy pedig amit a 10-es irt, teljesen igaza van!

18 evesen ott tudod hagyni oket.

ma 12:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

70évesek, valószínűleg nálunk se lenne minden jó, valószínűleg ott is lennének anyagi korlátok, hogy mennyit ehetsz stb. Az, hogy most küldenek dolgokat nem azt jelenti, hogy hosszútávon eltudnának tartani.

Az is egy jó kérdés, hogy miért nem jelentkeztek, hogy hozzájuk kerülj.

Nem tudjuk, hogy milyen állapotban vannak, de velük kellene beszélni, hogy mehetsz-e hozzájuk

ma 12:45
 13/14 anonim ***** válasza:

12: en ezt nem ertem! 🤔 Szerintem, ha egy neveloszulo megszabja, hogy mennyit lehet enni nala, es ha nincs penze kajara, azt jelenteni kell mindenkeppen, mert alkalmatlan!

A nagyszulo-kerdes pedig… sajnos teljesen igaza van mindenkinek, aki azt irja, meg kell oket kerdezni, mit gondolnak a dologrol. Es elgondolkoztato az is, miert nem naluk van a kerdezo. Az viszont nagyon szep toluk, hogy foglalkoznak vele.

ma 12:52
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Oké, lehet hogy gonosz és fukar a nevelőszülő. De ahol egy családban több gyerek van, ott léteznek olyan szabályok, hogy a nagy kesvencekből, mondjuk banán, túrórudi, mittudomén, mindenkinek egy darab jut. Ez még csak a sima együttélés tanulása. Nincs róla infó nem tudjuk. Ha a parikáskrumpliból se jut a kamasznak jóllakásig, akkor viszont igenis, szóljon a gyámnak.

Sajnos a nagyiéknál lakásra nem sok reményt látok. Részben, mert ha esélyes lett volna, már régen ott lennél. Másrészt amit elképzelsz, lehet , hogy nagyon távol áll a valóságtól

Ha van rá mód, próbálj először csak látogatõba, mondjuk egy hétvégére odamenni.

Lehet a papa nyolckor fekszik, és tőled is azt várja, aztán már nem is fog tetszeni, hogy vele élj. Szinte semmi tapasztalatod nincs róluk , és a mindennapjaikról. Előbb tájékozódj!

ma 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!