Mi egy nagyszülő dolga/kötelessége? Milyen egy jó nagyszülő, mik a feladatai?
Sziasztok!
Azért tettem fel a kérdést, mert megkaptam 2 hete a menyemtől, hogy én még nem értem meg a nagyszülőségre. Nem tudom ez mit jelent, lehet 2020-ban más a "dolga" a nagyszülőknek mint az én időmben és azóta nagyot változott a világ.
Érdekelne, hogy Nektek mi a véleményetek erről.
#90, bocsánat, nem a te szavaidat akartam kiforgatni, a hozzászólásomnak ez a része nem személyre szóló volt (azt sem tudom, hogy melyik volt a te válaszod, talán a 75-ös?), hanem egy általában gyakori hozzáállásról írtam, ami egyébként tényleg itt is több válaszban megjelenik, ha nem is szó szerint, de a sorok között megbújva. És vannak, akik (ahogy a kérdező menye is), nem veszik észre, hogy a nagy családi összetartás és szeretet jegyében tett szívességek és segítségnyújtás mérlege bántóan igazságtalanul elbillent az egyik irányba, ez pedig valóban lózunggá silányítja a nemes fogalmakat, amik így már csak a bűntudatkeltésnek és a másik kihasználásának az eszközei.
Igen, a kommunikációnál jobb megoldás nincs, remélem sikerül a kérdezőnek dűlőre jutni a családjával. Bár a leírtak alapján a kérdező minden tőle telhetőt megtett (pl. többször eldobott a kezéből mindent, ha telefonált a meny, hogy már szinte ott is vannak, pedig ez igencsak bunkóság), itt már csak a menynek kéne engednie az elvárásaiból. És ha esetleg mégsem sikerül finomítani az álláspontján (mert van, akivel hiába próbálsz kommunikálni), akkor marad a sértődés, de a kérdező akkor is menjen el nyugodtan a postára, meg egyszer-egyszer strandra.
"Ha vki jol akar majd szórakozni, pár hét vagy hónap múlva felteheti ezt a kérdést a meny szemszögéből megfogalmazva, merőben más válaszok születnének :)"
Én egyszer pár éve megtettem, felnőtt mostohalány szemszögéből is, és mostoha "nagyi" szemszögéből is.
Gondolom, mondanom sem kell, hogy mindegyikre jött 99+ válasz, és mindig a "kérdező" lett szidva:DDDDDDD
A fiammal is beszéltem erről, ő azt mondja, hogy velem is egyet ért meg a feleségével is. A feleségével azért, mert elhiszi, hogy anyaként rosszul esik neki, hogy én sosem érek rá. Még egyszer mondom, heti 1 alkalommal biztos jöttek, a "sosem érek rá" az meg maximum 2 hét kimaradás volt.
A menyemmel lehetetlen normálisan kommunikálni, mert ahogy ő mondja "olaszos a stílusa" (én ezt máshogy hívom) és nem hallja meg amit a másik mond, levegővétel nélkül hajtja a magáét, túlordítva másokat.
Én 2x próbáltam meg, feladtam. Csak annyit értem el, hogy felidegesítettem magam.
Én korábban megkérdeztem mi lenne az ideális a nagyinak de nem érkezett válasz. Meg lehet beszélni kompromisszumos megoldás
Hetente helyett akkor kethetente
Én azért megismerném a meny oldalát és véleményét is. Ha egy hisztérika lenne, és ha alátámasztaná a fiad is, akkor nem lenne bennem kérdés, de ebben a dologban nem nagyon szoktak köntörfalazni a férfiak. Így nekem gyanús, hogy túlzol.
Persze ez már sosem fog kiderülni. Inkább tényleg csak arra biztatom a vállalkozó kedvű trollokat, amire korábban is: tegyék fel a kérdést a meny szemszögéből pár hét múlva.
97!
Az idealis az lenne, ha megkérdeznék x napon rá ér e, van e kedve és a nemet is gond nélkül elfogadnák válaszként
Úgy van náluk kialakítva a rendszer, hogy munka után a fiamé a gyerek, illetve hétvégén is. Már amikor nincs program, hogy elmennének valamerre.
A fiam elismeri, hogy "szar a stílusa", de azt mondta, hogy ő hozzászokott és már nem zavarja. Engem igen. Itthon sosem volt divat ez a stílus és nem is szeretném bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!