Miért nézik le sokan az eltartott nőket?
Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.
Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.
Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.
Miért is kéne mindenkinek dolgozni?
Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.
Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.
Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.
Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.
Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?
Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.
Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.
Utolsó, mire legyünk irigyek? Hogy a havi nettó önálló bevétele nulla FT, hogy semmi hasznosat értelmeset nem csinál, és ha az eltartója kivágja a búsba akkor mehet a híd alá?
Hűű ez aztán valóban irigylésre méltó dolog.
Én közvetve ismerek egy csajt akinek egy drogos alvilági életű nem tistességesen meggazdagodott palija van, aki pénzeli, úgy beszél vele mint egy utolsó sz.rdarabbal, a csaj meg tűti mert kell neki a 100 ezres napszemcsi meg társai. Ezzel kb le is írtam hogy a csaj mennyit ér, és önmagát mire tartja....Ti éltek itt álomvilágba és képzelitek magatokat valami disneybe.
#56.
Volt màr olyan férfi az életedben,aki felajànlotta,hogy ha nem szeretnél,ne dolgozz?
Hidd el nem csak olyan pàrok élnek így,akiket te leírtàl.
Hála az égnek nem. Tudod nem mindenki esik hanyatt örömében, ha egy férfi tárgyasítani akarja, illetve meg akarja vásárolni. Ez csak az "olyan" nőknek nagy szám, hisz önmagukat is arra a "polcra" paskolják, ahová valók is. Nulla életcél, nulla önbecsülés....szánnivaló.
Amúgy meg fényezheted a dolgokat ahogy tetszik, attól a végeredmény ugyan az. Akármi vita van a két fél között a nőnek kuss a neve, elvégre őt csak kitartják. Ő a férfinek köszönheti azt is, hogy egyáltaln nem döglik éhen. De te csak nyugtasd magad azzal, hogy nem minden kapcsolat olyan, amilyet én felvázoltam....ja, nem...mikor épp béke van. :)
"Làssuk be,a legtöbb nő soha nem volt olyan palival és nem is lesz,aki biztosítanà neki,hogy nem kell dolgoznia,ha nem szeretne."
Ennek legfőbb oka az, hogy magára valamit adó, értelmes nő nem vágyik az otthoni szobadísz-karrierre, sem olyan pasira, akinek ilyesmire van szüksége az egója fényesítgetéséhez.
"Szóval szerintem a legfőbb okok az irigység,tudatlansàg a helyzettel kapcsolatban és korlàtoltsàg."
LOL.
A leírásban:
"Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként."
Az egyik hozzászólásomban:
"Én nem így élek/készülök élni"
Egy másik hozzászólásomban:
"Szerintem sokan félreértik, de a kérdés szempontjából mindegy, hogy rólam van szó, vagy a szomszéd Marikáról, szóval ha nekem címezitek se akadok ki, lehet, nem voltam egyértelmű.
Nem vagyok ilyen helyzetben, boltban dolgozom, hogy fizetni tudjam a kiadásaim, utána pedig elhelyezkedek majd a szakmámban, ha sikeresen végzek. Ha nem, akkor meg OKJ."
Egy harmadikban:
"nem rólam van szó
de kifejtettem pár oldallal korábban is, meg a leírásban is, miről is van szó"
De igazad van, nem írtam bele -.-
Ha így készülnék élni, még ma otthagyhatnám az egyetemet, mivel a férjem keres annyit, hogy ne legyenek anyagi gondjaink.
Ha mégsem így teszek, az azért jelent valamit, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!