Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az eltartott nőket?

Figyelt kérdés

Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.

Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.

Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.

Miért is kéne mindenkinek dolgozni?

Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.

Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.

Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.

Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.

Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?

Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.

Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.

2018. jan. 27. 18:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
86%

"Ilyen nők mellett a férfi örömmel veszi ki a részét a házimunkából és létrejön a valódi egyenlőség. Nem a feministák egyenlősége, hogy a férfi nőiesedjen és a nő férfiasodjon, hanem szabad akaraton alapuló férfi-nő életközösség. "

Pontosan ezt szeretnék elérni a feministák is.:-)

Az eggyel korábbi kommentben jót mosolyogtam azon, hogy diplomával állítólag még a szakmunkás minimálbért (bruttó 180 ezer) sem fizetik - nem tudom, milyen diploma lehet ez...:D Ő pedig így nem is dolgozik, mert havi 90-100 ezer nem hiányzik a családi kasszából, de tanfolyamra se jár, mert az meg drága. Fantasztikus, hogy be tud kattanni valaki 2 év semmittevéstől.:D

2018. jan. 30. 18:20
 102/117 anonim ***** válasza:
81%
Eltűnt a kérdező, talán megunta.
2018. jan. 30. 18:31
 103/117 anonim ***** válasza:
88%

Na sejtettem hogy jön egy érintett aki előhúzza az irigység kártyát. Mert benned fel nem merül még elképzeés szintjén sem, hogy valaki bizony úgy boldog ha hasznos dolgot csinálhat és anyagilag hozzájárulhat a közös életükhöz. Hm? És semmilyen irigység nincs benne a láblógató nők iránt? Tipikus ostoba nő gondolatai. Ezn a hosszas magyarázkodás meg max egy jó önigazolás, egy kis önsajnálattal (brühühühüh a sok gonosz ember) megspékelve.

Amúgy meg a hozzád hasonló nők miatt tartunk még ott így 2018-ban is hogy "minden nő szemét élősködő, akinek úgy is csak a pénz számít, meg hogy tuti gazdag pasit akar mind". Gratulálok.

2018. jan. 30. 19:57
 104/117 anonim ***** válasza:
73%

"2018-ban a garantált bérminimum (szakmunkás minimálbér) összege: 180.500 Ft.

A szakmunkás minimálbérnek szoktuk nevezni, ami egyébként a jogszabály szerint a garantált bérminimum. Ez az az összeg, amit ki kell fizetnie a munkáltatónak, ha olyan alkalmazottja van, akinek a munkaviszonyában elvárás a középfokú szakképzettség. Ha viszont elegendő a munkakör betöltéséhez az ennél alacsonyabb végzettség is, vagyis csak alapfokú végzettség, akkor viszont hiába van meg a szakképesítés, nem kötelező megadni a munkavállalónak a garantált bérminimumot, egyszóval mindig a munkakörhöz szükséges képzettség a meghatározó a bér szempontjából."

Ezzel élnek vissza a cégek. Kiírják az állást érettségivel rendelkezőkre, aztán keresik a diplomást, aki igen, sokszor bruttó 160-170 ezer ft-ért elvállal mindent.

2018. jan. 30. 23:46
 105/117 anonim ***** válasza:
46%

88: "a nő lehet egyedülálló idővel, és akkor az én adómból tartják ám el.."

Mmmivan??:) A Te adódat megkapja, aki egyedülálló? :D :D

2018. jan. 31. 01:18
 106/117 anonim ***** válasza:
16%

Mivel aki nem dolgozik, nem kap semmilyen szociális ellátást, ezért ha a nő egyedülállóvá válik, akkor sem ti fogjátok eltartani az adótokból. Arról nem is beszélve, hogy itt mindenki szereti a mellét verni, hogy az "ő adója", kérdem én, az eltartott nem fizet 27% áfát? Nem fizet tb-t (de, csak magának külön, nem bérből)? Nem fizet az autója után vagyonszerzési illetéket, súlyadót...stb.? Vagy ezek nem az államkasszába mennek?

Plusz még annyit, hogy veritek a melletek a ti kétfilléres kis jövedelemadótokra (havi bruttó 180 ezres fizetésnél kemény 27 ezret fizettek, bravó!!), én ennek sokszorosát kifizetem áfá-ban (mert én eltartottként nem 150-et költök egy hónapban, mint az átlag magyar munkás, hanem jobbmódúként 5-600 ezret is), lényegében a végére kiszámolhatnám, hogy én, az eltartott csürhe sokkal több adót befizetek, mint akik itt a mellüket verik, aztán semmilyen ellátást nem kapok, és még le is vagyok nézve. Persze a tolvaj politikusokat nem nézitek le, akik naponta lopják a milliárdokat MINDNYÁJUNK zsebéből. Az nem baj, persze, csak az eltartott nehogy ne fizessen SZJA-t, mert akkor már a társadalmon élősködik, ha a pasija tartja el. Gyönyörű, megint levizsgázott a magyar nép, gratulálok, proli bagázs...

2018. jan. 31. 09:54
 107/117 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem dolgozik, jóval kevesebbet tesz hozzá a társadalomhoz. Lehet itt méricskélni, hogy en adóm, te adód, de valójában mindnyájan tudjuk, hogy egy ország akkor működik a legélhetőbb módon, ha a lehető legkevesebben lógatják a lábukat.

Persze miután majd a jól kereső párja meghal/elhagyja/keresőképtelenné válik, akkor kérdés, vajon miből fogja a tb-jét meg az autója adóját befizetni, de persze, simizzük csak meg a munkakerülők buksiját, mert olyan szép dolog a szociális háló. Főleg mivel vannak olyan barmok, akiknek a pénzéből lehet szőni...

2018. jan. 31. 11:23
 108/117 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:54

Álmodban vagy te jómódú, csak nagyot akartál mondani, amiből semmi se lett. Na vissza a gyerekhez, éhes! Ne a gyakorin éld ki a vágyálmaid, ahhoz tanulni kellett volna, nem csak szülni kettőt és kész.

2018. jan. 31. 12:00
 109/117 anonim ***** válasza:
84%

"Plusz még annyit, hogy veritek a melletek a ti kétfilléres kis jövedelemadótokra (havi bruttó 180 ezres fizetésnél kemény 27 ezret fizettek, bravó!!), én ennek sokszorosát kifizetem áfá-ban (mert én eltartottként nem 150-et költök egy hónapban, mint az átlag magyar munkás, hanem jobbmódúként 5-600 ezret is), lényegében a végére kiszámolhatnám, hogy én, az eltartott csürhe sokkal több adót befizetek, mint akik itt a mellüket verik, aztán semmilyen ellátást nem kapok, és még le is vagyok nézve."

Drága, ha "csak" havi 150 ezret költenék (ennek a többszörösét keresem meg nettóban:-)) ADÓZÁS UTÁN, akkor sem tartanálak magammal egyenrangúnak, ugyanis én 1. a munkámmal, 2. a gyerekeim nevelésével értéket teremtek, te meg nem. Ennyire egyszerű a történet, fölösleges habzó szájjal vergődni.:-)

2018. jan. 31. 12:46
 110/117 anonim ***** válasza:
100%

"kérdem én, az eltartott nem fizet 27% áfát? Nem fizet tb-t (de, csak magának külön, nem bérből)? Nem fizet az autója után vagyonszerzési illetéket, súlyadót...stb.? "

Nem. ezeket az fizeti akin élősködik az eltartott, ugyanis az eltartottnak nincs jövedelme- más pénzét költi.

2018. jan. 31. 15:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!