Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az eltartott nőket?

Figyelt kérdés

Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.

Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.

Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.

Miért is kéne mindenkinek dolgozni?

Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.

Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.

Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.

Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.

Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?

Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.

Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.

2018. jan. 27. 18:22
 71/117 anonim ***** válasza:
95%
78: Én sem értem, hogy ez szerinted milyen összefüggésben áll a te életeddel, a közösség életével. Ez csakis az ő életére van kihatással. Mert úgy beszélsz róla, mintha ennek te magad is hátrányát éreznéd.
2018. jan. 28. 14:52
 72/117 anonim ***** válasza:
85%

Szerinted hogy hivjak azt a not aki pinacoladajaert es hazimunkaert cserebe eltartatja magat ?

Kujva ebbol van ocso es luxus is de aki megelhetesert kitartott lesz az prostitualja magat.

Es nem idoleges kozos gyereknevelesrol beszeltem hanem a gyerektelen nokrol akik lustasagbol nem dolgoznak.

2018. jan. 28. 15:03
 73/117 A kérdező kommentje:
De ez miért bánt idegeneket?
2018. jan. 28. 15:04
 74/117 anonim ***** válasza:
22%

"78: Én sem értem, hogy ez szerinted milyen összefüggésben áll a te életeddel, a közösség életével. Ez csakis az ő életére van kihatással. Mert úgy beszélsz róla, mintha ennek te magad is hátrányát éreznéd."

Ez esetben fuss neki még egyszer, hátha másodjára sikerül is értelmezni, amit írtam. Szándékosan igyekeztem egyszerűen fogalmazni, hogy még 8 általánossal is felfogható legyen.:-)

2018. jan. 28. 15:46
 75/117 anonim ***** válasza:
100%
ha valaki otthon mos, takarít, rajzolgat, festeget az kevésbé érdemi munka, mint a férfié. Nyilván azért akarják ezt csinálni a nők, mert dolgozni és pénzt keresni nehezebb. Szóval teljesen egyértelmű, hogy egy kapaszkodó a nő, hiszen a könnyebbet akarja csinálni. Az pedig csúnya dolog, amikor a másikra rakja valaki a nehezebbet és ő csinálja a könnyebbet. Sok embernek gáz lenne, ha a másikra róná a teher nagyobbik részét. Ez nem szép dolog, tehát érthető a lenézés.
2018. jan. 28. 15:47
 76/117 anonim ***** válasza:
92%
Nyilván az ő dolguk. Ha ez nekik jó, akkor dolgozzon csak a férfi. Igazad van, hogy ez az ő dolguk. Viszont becsülendőbb egy dolgozó nő, mint egy otthon rajzolgató, zenét hallgató, takarítgató stb nő. Egy ilyen nőnél nekem az ugrik be, hogy elég buta lehet, hogy nem tud mást csinálni. Ellenben egy cégvezető nőnél azonnal beugrik, hogy milyen értelmes nő.
2018. jan. 28. 15:55
 77/117 anonim ***** válasza:
18%

Nekem az a fura,hogy ezek a nők senkit nem zavarnak,bàntanak azzal,hogy nem dolgoznak ,akkor miért vàltanak ki egyesekből ilyen indulatokat?!

( És itt nem a segélyre alapozó ,tàrsadalmon élősködő otthonülőkre gondolok )

2018. jan. 28. 16:11
 78/117 anonim ***** válasza:
92%
Milyen indulatokat? Te írogatsz "?!" végződéssel.:-)
2018. jan. 28. 16:24
 79/117 anonim ***** válasza:
7%

#86.

Javaslom a halmozott íràsjelek hasznàlatànak,jelentésének tanulmànyozàsàt.

2018. jan. 28. 17:01
 80/117 aranyos121 ***** válasza:
90%
85-ös..én nem örülnék neki ha pl lenne egy fiam aki jól keres és egy nő csak a pénzéért lenne vele (kihasználná)...
2018. jan. 28. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!