Miért nézik le sokan az eltartott nőket?
Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.
Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.
Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.
Miért is kéne mindenkinek dolgozni?
Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.
Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.
Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.
Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.
Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?
Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.
Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.
33, A vitatkozós részhez tudok egyedül hozzászólni:
Csak azzal vitázom (tehát felsorakoztatva az érveim, normális hangnemben), akit szeretek/tisztelek, ugyanis csak az ő véleménye számít, tőle szeretném, hogy megértse a látásmódom (ha egyet nem is ért vele), elismerjen.
Aki iránt nem érzek semmit, közömbös, azt nem fogom meggyőzni az igazamról, mert hidegen hagy a véleménye.
Azért szerencsére ma még az a természetes, ha a nő is dolgozik, nagyon ritka az aki tényleg nulla munkával, otthon van, barátnőzik, őrzi a házat mint egy kutya, és meg kap mindent.
Van ilyen, módos cigányoknál(ahol úgy illik hogy a nő a rendre, tisztaságra figyel, de az tud is főzni, takarítani, mosogatni!! Ez a legszebb)
Akikről Te írsz azok moslék magyarok, akik kitartattják magukat, aki annyira nem szeretne soha dolgozni az legalább külföldre kimegy és össze b*****a a pénzét, annyit amennyi neki kell, mi érdekes van ebben?
Normális ember nem halt bele soha a munkába, főleg nem 8 órába. Aki meg ezt nem tudja elhinni az inkább meg sem kellett volna hogy szülessen.
Én biztos nem tartanék egy idiótát a pénzemen, olyan külsejű csajt meg lehet fogni dolgozó rétegből valót is, ráadásul amelyiknek főiskolája is van.
Miért választanék ingyenélő naplopót, csak a külső miatt?
Szóval gondolkozz egészséges férfiak fejével is, ne csak 60 évesekével akik dobnak hetente 150 ezret a 18 éves csajnak és azt csinál vele amit akar.
25F
"a férfinak nincs más dolga, csak leülni a vacsoraasztalhoz meg felvenni a vasalt inget. Meg nyilván szeretik is egymást..."
Ezt úgy érted, hogy szereted nagyon a pénzét?!
Gondolom, hogy nem egy minimálbéresbe szeretsz majd bele!!
Az előbbi válaszolók majdnem mindent leírtak, én hozzátenném, hogy ez az egész "nem dolgozok de vezetem a háztartást" egy hibás koncepció. Saját tapasztalatomból tudom, hogy aki nem dolgozik és más pénzével gazdálkodik, az rosszul fog gazdálkodni és teli lesz felesleges kiadásokkal. Apám vállalkozó és elég jól keres, édesanyám háztartásbeli amióta megszülettem, átlagos színvonalon élünk mégis olyan kiadásaink vannak, hogy az több mint az én egyhavi fizetésem (160k-t keresek). Nem is valóban hasznos luxuscikkekre gondolok amiket használjuk, hanem pl rengeteg kidobott kaja, fölösleges elektronikai eszközök amik a port fogják, 10 előfizetéses telefonkártya amit nem is használ senki, két autó után fizetjük az adókat pedig anyám nem használja az övét, és persze a méregdrága cipők, parfümök, ruhák.
Ennyit akartam mondani, szerencse hogy ez anonim oldal és ki tudtam adni ezt a kritikát, mert otthon akárhányszor szóvá tettem, mindig le lettem hurrogva.
"Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott. "
Pont emiatt valamiféle kívülálló, tájékozatlan ember, aki egy távoli virágoskertben él, és meglehetősen bántó a világképe és a reakciója a többség számára. Tehát nem partner másoknak. És a férjének sem. Nem vállalta be a felnőtté válást, örök gyerek marad szellemileg, így felnőtteknek nem partner.
Kedves kérdező!
Amelyik férfi kicsit is tud számolni, az helyetted inkább disznót tartana, mert lényegesen több hasznot hajt mint te.
Vagy te is tudsz -eladásra- kilencet kölykezni??
"Egyedül viszi a háztartást sokuk, a férfinak nincs más dolga, csak leülni a vacsoraasztalhoz meg felvenni a vasalt inget. Meg nyilván szeretik is egymást, nem véletlen kerültek össze (kevés, aki tényleg nulla érzelemmel megy bele a házasságba), meg ugye a feleség pozitív, kipihent.
Ha tényleg tehetséges, simán festhet, rendezhet kiállításokat, nem kell mindjárt a kinyúlt macinacis, zsíroshajú, TV előtt tespedő asszonykákra gondolni. "
Szerintem egy kefélhető bejárónővel sem járna rosszabbul az illető, ha nem hülye papucskormány.
Az utóbbi felsoroltakból meg nem nagyon lehet megélni.
... és a felnőtté válásnak az is része, hogy felépítesz egyedül magadnak egy otthont, a hivatalos dolgok és a beszerzés, karbantartás kitanulásával, tehát: fizikailag öngondoskodóvá válsz.
Tehát nem az iskolai művelődés a fő különbség szerintem, hanem az öngondoskodás, még ha a pénzt nem is kell megszerezd ehhez, mert alapjövedelemből élsz.
A 38-ast írtam korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!