Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az eltartott nőket?

Figyelt kérdés

Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.

Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.

Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.

Miért is kéne mindenkinek dolgozni?

Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.

Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.

Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.

Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.

Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?

Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.

Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.

2018. jan. 27. 18:22
 61/117 A kérdező kommentje:

Mellesleg normális nőnek tartom magam, attól, hogy nem krvázok le másokat sokakkal ellentétben.

Vagy ezt jelentené normálisnak lenni? Mert akkor igazad van, nem vagyok az.

2018. jan. 28. 13:05
 62/117 A kérdező kommentje:

67, Ha erre vágynék, akkor ezt csinálnám.

Attól, hogy én magam dolgozom, és szeretek is, továbbra is fenntartom, miért kéne mindenkinek dolgozni?

Magas, mi?

2018. jan. 28. 13:06
 63/117 aranyos121 ***** válasza:
76%
Mert ezt a világot éljük nem tudtad?? Így fer hogy nem csak otthon ülünk és várjuk a sült galambot.
2018. jan. 28. 13:12
 64/117 A kérdező kommentje:

Nem mindenki.

Ponthogy hagyni kéne szabadon eldönteni az egyénnek, mit szeretne, és nem lenézni, mert az álláspontja eltér a miénktől. Attól még nem lesz rossz ember.

Mivel is árt neked pontosan azáltal, ha nem dolgozik?

2018. jan. 28. 13:14
 65/117 anonim ***** válasza:
36%
Az egyén szabadon döntse el, hogy őt tartsa el valaki?
2018. jan. 28. 13:24
 66/117 A kérdező kommentje:
Ezesetben az egyén és a párja dönti el. Senki nem szokott a másik akarata ellenére otthon maradni normális párkapcsolatban.
2018. jan. 28. 13:27
 67/117 DuplaKV ***** válasza:
79%

Én nem nézem le ezeket a nőket, de megérteni sem tudom őket. Én jobb szeretem magamnak biztosítani a dolgokat.

Nekem a nagy kérdéseim ezzel az egésszel kapcsolatban az:

1. Mi lesz vele, ha lecserélik? Keres valaki mást? Ha nem talál azonnal valakit, akkor addig miből él meg? Vissza megy a szüleihez?

2. Mihez kezd, ha az eltartójával történik valami? Ha nem voltak házasok/élettársak semmit nem örököl, kivéve ha van végrendelet, de azt is meg lehet támadni.

3. Nincs, és nem volt munkája, ezért nyugdíjas korában hogyan fog megélni a segélyekből (még a minimálnyugdíjat és a résznyugdíjat is munka évekhez kötik)? Nem hinném, hogy erre gondolva már most félre tenne pénzt, vagy fizetne magánnyugdíj alapot. (Bár, ha a partnere TÉNYLEG törődik vele, akkor lehet, hogy a TB járadékával együtt azt is befizeti a nőnek.)

Nem olvastam végig a több oldalnyi hozzászólást, így nézd el, ha valamelyik kérdést valaki már feltette volna!

2018. jan. 28. 13:43
 68/117 anonim ***** válasza:
74%
Ilyen nőkből lesznek hajléktalanok.
2018. jan. 28. 14:34
 69/117 anonim ***** válasza:
22%

62: "ha nem rólad van szó mértnem írtad bele a kérdésedbe?"

Beírta.

2018. jan. 28. 14:36
 70/117 anonim ***** válasza:
86%
Mindenki szabadon dönti el, hogyan szeretne élni, kedves kérdező. Ahogy mindenki szabadon és önállóan formálhat véleményt is.:-) Nem korlátozom senkinek a jogát arra, hogy ha akar, és talál hozzá partnert, akkor gyerek nélküli htb-ként élje le az életét. Viszont te sem korlátozhatod az én jogomat arra, hogy az ilyen nőket - finoman szólva - sokkal kevésbé tiszteljem, és tartsam magammal egyenrangúnak, mint azokat, akik a munkájukkal, adójukkal, vagy mondjuk több gyerek tisztességes felnevelésével beletesznek valamit a közös kalapba, nemcsak kivesznek belőle. Azt elfogadom, ha egy nő azért marad otthon, mert rendesen felnevel 5-6, vagy akár még több gyereket és vezeti a háztartást. Ismerek 9 gyerekes családanyát, akinek sose volt munkahelye, de mind a 9 gyerek szakmát vagy felsőfokú végzettséget szerzett és itthon dolgozik - ez teljesen más kategória, mint a "gyerek nélkül eltartatom magam, mert nincs kedvem dolgozni" típusú hozzáállás.
2018. jan. 28. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!