Miért nézik le sokan az eltartott nőket?
Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.
Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.
Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.
Miért is kéne mindenkinek dolgozni?
Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.
Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.
Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.
Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.
Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?
Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.
Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.
Én nem ítélek el senkit, nem nézek le senkit, de megállapítom, kinyilatkoztatom, hogy semmilyen nő nem képes olyat nyújtani, hogy ezt egy helyén lévő önértékeléssel bíró pasas bevállalja.
Semmilyen phuntzee nem tudna annyit hozzátenni az életemhez....
43, Az én párom szeret, köszönöm szépen :)
De szerintem már sok kommenttel előbb kifejtettem, hogy miről is van szó.
Majd felebredsz az elso veszekedes takarodj innen ide te semmit nem hoztal vagy tettel
Mondatok utan
akarom mondani, hogy nem rólam van szó
de kifejtettem pár oldallal korábban is, meg a leírásban is, miről is van szó
"Ha tényleg tehetséges, simán festhet, rendezhet kiállításokat, nem kell mindjárt a kinyúlt macinacis, zsíroshajú, TV előtt tespedő asszonykákra gondolni. "
Akkor már nem htb, hanem festőművész, aki otthon dolgozik, és akár többet is kereshet, mint a férje. Teljesen más kategória, mint a mindenhez ostoba, dolgozni pedig lusta gyűrűs takarítónő.:D
"a férfinak nincs más dolga, csak leülni a vacsoraasztalhoz meg felvenni a vasalt inget. Meg nyilván szeretik is egymást..."
Meg megkeresni azt a pénzt amit a házi kur.va elkölt.
Amennyire szimpatikus volt nekem eleinte Vajna Timi, annyira lett ellenpélda számomra.. Semmirekellő, előadja, hogy ő mekkora nagy valaki, közben egyszer már Andy Vajna is kiakadt, hogy miért nyaralgat milliókért az ő pénzéből.
Írod, hogy a férfi csak leül az asztalhoz enni, semmi háztartási munkából nem kell kivennie a részét.. Ezek szerint te még nem éltél együtt pasival. Igen, én vasalom az ingét, de attól előfordul, hogy ő főz (nemhiába a legtöbb mesterszakács pasi), a füvet nem én szoktam nyírni, mint ahogy a faágakat sem, ha bútort kell összeszerelni azt sem én szoktam, vagy ha elromlik valami, akkor is előbb jut eszembe szólni a páromnak, mint a kezembe venni a csavarhúzót. Úgyhogy szerintem egy normális kapcsolatban ugyanannyira veszi ki mindkét fél a részét. És nem gondolom, hogy ettől a nőknek otthon kellene maradniuk, hogy ezt a hűdesok feladatot el tudják látni.
Nem lenézem lesajnálom. Álomvilágban élsz. Szerinted ahol egy nagy palotában élnek, ott nincs erre bejárónő, meg nem étteremben kajálnak? Ugyan már. Normál méretű házat vagy lakást meg kb egy óra alatt kitakarít az ember főleg ha gyerek sincs vagy nem annyi idős. De ugye azt se naponta kell. Azonkívül mit csinál még? Főz? Jó az további 1 óra. És aztán? Igen tudjuk megy plázázni, meg él a hobbiknak (vagy nevezd aminek akarod, lényeg hogy nem keres pénzt) míg a másik fél a munkahelyen gályázik hogy hogy miss p.csának legyen mit elkölteni arra, amit épp megkíván.
Ez az egész ő is hasznos tud lenni, meg ő legalább jajj de kipihent szöveg csak egy maszlag, egy duma. Mi jelenleg még csak ketten vagyunk, nincs gyerek és nem készülök megszakadni, pedig munka mellett még tanulok is. Akkor el nem tudom képzelni, mi a búbánatot csinál napi 8-12 órában egy nő, akinek nincs gyereke, és egész nap otthon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!