Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan az...

Miért nézik le sokan az eltartott nőket?

Figyelt kérdés

Most arról az esetről beszélek, amikor nincs (és a feleség nem is szeretne) gyerek.

Mi abban az elítelendő, amikor valaki tudja magáról, hogy nem képes arra, hogy olyan pályán szerezzen diplomát/szakmát, amivel meg is él, és szereti is. Nem lehet mindenki mérnök, orvos, tolmács, akármi. Boltban/gyárban/raktárban robotolni meg értelemszerűen nem akar, ha nem muszáj, meg nem is fenntartható az általa áhított színvonal. Így keres egy olyan partnert, aki szintén azt az elvet vallja, hogy a feleség dolga otthon teremteni, és biztosít ahhoz anyagilag mindent, hogy egy lelkes, kipihent, boldog felesége legyen.

Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé.

Miért is kéne mindenkinek dolgozni?

Sajnos én is beismerem, nem vagyok egy lángész, sosem lesz belőlem orvos vagy fizikus, ennek ellenére megpróbálkoztam a továbbtanulással, mert az érettségim jó lett. Mellette természetesen dolgozom egy boltban kasszásként.

Nem vagyok egy irigy, megekeseredett ember, de látva azt a gyermeki csodálkozást a fentiekhez hasonlóan élő ismerősömön hallva, milyen körülmények között (sokszor 6-7 órán át nem tudom használni a mosdót, nem ihatok, és másnap leszakad a vállam), azért elgondolkodtatott.

Egyedül egy dologban nem tudtam vele egyetérteni, hogy ha tudom, hogy nincs hozzá eszem, minek tanulok.

Mondjuk azért, mert nem akartam feladni úgy, hogy meg sem próbálom, de ez most pont mindegy.

Szóval, miért lenézendő, ha valaki már fiatalon (18-20) eldönti, hogy a munka világa nem neki való, és mást szeretne?

Nem hiszem el, hogy ennyien aggódnak azon, hogy mi lesz szegény random, idegen lánnyal, ha nem lesz a férje.

Sajnos sokan dolgozóként is megnézhetjük magunkat, ha kiesik akár az egyik kereset is, szóval ez nem csak őt fenyegeti.

2018. jan. 27. 18:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/117 aranyos121 ***** válasza:
77%
buták az ilyen nők de ha majd lecseréli őket az uruk és egy darabig szinglik lesznek mihez kezdenek?
2018. jan. 28. 20:05
 92/117 anonim ***** válasza:
81%

Uhh, nem olvastam végig a kommenteket, de látom érdekli az embereket, azért beszállok én is... :D

"Válás esetére külföldön olyan törvény áll fenn, hogy ha közös megegyezés alapján a feleség nem dolgozott, jár neki az asszonytartás az eddigi színvonalon. Ha meg a férjet éri valami, a vagyon a feleségé. "

Ez az asszonytartás akkora hülyeség... nehogy már nekem kelljen fizetni valakinek az életszínvonalát, akivel már elváltak útjaink. Ez kész röhej, nem a szülője vagyok. Gyerekkel más, gyerek nélkül hülyeség. Mire fel? Azért mert velem élt egy ideig? Ez esetben ez nem más, mint egyfajta prostitúció...

2018. jan. 29. 05:12
 93/117 anonim ***** válasza:
23%

Most akkor jövök én, a "kitartott prosti". Kedves, jó belegondolni, miket gondolhatnak rólam az ismerőseim, ha ők is olyan utálatosak és megkeseredettek, mint az itt írogatók. Szerencsére én tartom azt az álláspontot, miszerint mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogyan és miből él. Senkinek nincs joga a másik pénztárcájában kutakodni. A miénkben sem. Régóta együtt vagyok a párommal, az egyetem óta. Akkor még az én családom támogatta őt, segítettem neki külföldre kerülni dolgozni, együtt diákmunkáztunk kint. Aztán elvégeztük az egyetemet, de egyikünknek sem jött be a szakma. Ő több év alatt kitanult egy másik szakmát, míg mindketten dolgoztunk. Aztán mire jó munkát kapott az új szakmájában, én munkanélküli lettem a sorozatos költözködések miatt. Felmondtam a biztos állásom, hogy vele költözködjek, épp ahova kell. Ő viszont azóta is jól keres, el tud tartani, így nem vagyok rákényszerülve mindenféle kulimunkára. Végeztem olyat is, de fizikailag nem bírtam, a folyamatos láb- és derékfájás miatt szinte naponta sírtam, az orvos szerint nem nekem való az ilyen munka, és mindig is fájni fog. Így hát ha nem muszáj, nem kényszeríti senki, nem szenvedek.

A párom szerencsére megértő és szeret, nem vágja a fejemhez az itt olvasott szörnyűségek egyikét sem. Most már ő is otthonról dolgozik, rengeteg időnk van együtt, ami szerencse. Amikor azt mondom neki, hogy a "te autód", amit nemrég ő vett, kijavít, hogy a "mi autónk", pedig nem én fizettem, csak segítettem neki a választásban, mivel itthon sok időm van mindennek utánanézni, rengeteget olvasok minden témában, így az átlag embernél sokkal nagyobb lexikális tudásra tehettem szert. Szerinte egy két lábon járó Wikipédia vagyok. :) Plusz nyelveket tanulok, rendben tartom a lakást, amit nemrég vettünk és szintén én rendeztem be. 2 éve vagyok itthon, de már gondolkodom én is másik szakma kitanulásán, csak mivel drágák a tanfolyamok hozzá, nehezen kezdek bele, nem tudom megéri-e. Aki már potyára elvégzett egy 4 éves képzést, szerintem joggal óvatos. És arról nem én tehetek, ha egy diplomás embernek ez az ország csak 80 meg 100 ezres nettó fizetéseket tud kínálni még a nyugati országrészben is. Ennyire szerencsére nincs szükség a pénzre, főleg hogy van kiegészítő tevékenységem, amivel szépen lefoglalom magam heti 15-20 órában és az is hoz pár tízezret.

Annak viszont nagyon örülök, hogy nem olyan zavaros fejű, gyenge önértékelésű, kegyetlenkedésre hajlamos ember a párom, mint itt sokan. Nem értem, mire fel ez az ok nélküli gyűlölet az emberekben, de szinte ijesztő. Miért kell elítélni, sőt gyűlölni és fröcskölődni egy olyan emberre, aki soha nem ártott senkinek? Én sem a társadalmon élősködöm, az államtól egy fillért nem kaptam a 2 év alatt, a tb-t fizetem magamnak. A párom meg kötött egy előnyös életbiztosítást, aminek én vagyok a kedvezményezettje, így ha történne vele valami, akkor sem válok földönfutóvá. Ha meg szakítanánk, természetesen nem tenném rá semmire a kezem, ami nem engem illet, de ez a veszély jelenleg nem fenyeget.

Mindenesetre szerintem a legtöbb fröcskölődő, káromkodó válaszolóból csak az irigység szól, egy névtelen oldalon engedik felszínre az indokolatlan, oktalan dühüket és frusztrációjukat, tőlük távol álló embereket sértegetve ezzel, akik nekik semmit nem ártottak.

2018. jan. 29. 10:54
 94/117 anonim ***** válasza:
87%

Utolso: most öszintén érdekel, minek képzed magad, tanulsz meg hat nyelvet, és olvasol el száz könyvet egy évben? Kb felesleges tudásra teszel szert, mert aztán sehol nem használod, ha otthon ülsz. Az pedig, hogy 0-24ben együtt vagytok hosszu távon szerintem nem egészséges.

Egyébként meg egy fokkal már jobb a te helyzeted, hiszen dolgoztál már diákként is, és a párod miatt hagytad ott a munkahelyed. Én inkább csak azokat nézem le, akik világéletükben egy percet sem dolgoztak, a párjukon élösködtek. Rokonom is ilyen, és állandoan igérgeti, hogy keres mostmár valami munkát, de nem lép egyröl a kettöre ugy, hogy közben a párja agyon dolgozza magát havi 180 ezerért, amiböl alig élnek meg négyen.

2018. jan. 29. 12:26
 95/117 anonim ***** válasza:
79%

Azért, mert ahogy a nők kivívták az egyenlő jogaikat és kötelességeiket, egyre kevesebbet jelentett a házimunka is. Ahogy fejlődött a technika, a szerepek értelmetlenné váltak.

Mert mit is jelentett akkor, 100-200 éve a munkamegosztás? A férj elment fizikai munkára, bányába, a gazdaság nehéz fizikai részét csinálni, stb.

A feleség már hajnalban felkelt, hogy megetesse az állatokat, tehenet fejjen, behozza a tojásokat, abból reggelit készítsen a férjének, előkészítse a friss ruhákat a családnak.

Utána jött a 3-6 gyerek, akiknek megcsinálta a reggelit, a kicsiket felöltöztette, a nagyoknak elkészítette az uzsonnát és mentek gyalog az iskolába.

Utána jött a felmosás, az akkori körülmények között négykézláb. Ha volt kút, onnan volt a víz, ha nem volt, akkor a közkútból vagy patakból és vödrökben hordták a házba. Jött a mosás előkészítése, tűzrakás és vízmelegítés. Kézzel, korabeli mosószerrel és mángorlóval kicsavarva és simítva, majd kötélre teregetve az udvaron. A kilyukadt ruhákat megvarrta, a kopott anyagra foltot rakott. Jött a főzés, amihez a húst friss (csirkevágás, pucolás) vagy szárított formában szerezte be. A többi alapanyag vagy volt otthon, vagy lovaskocsin, esetleg gyalog ment érte a helyi vegyesboltba.

Közben hazaértek a gyerekek iskolából vagy napszámból, ettek, aztán segítettek anyjuknak a házimunkában.

Este hazajött a férj, megvacsorázott a család, felkerült a fazék víz a tűzre és így lehetett melegvizet csinálni a fürdéshez, az állatokat beterelték a helyükre és mentek aludni. Másnap folytatódott ugyanez.

Na ezért nézik semmibe a mai háztartásbelit, mert köze sincs a most végzett munkának ahhoz, amit a nők akkoriban végeztek. Azok a nők tényleg összetartották a családot és a munkájuk nélkül semmire nem ment volna egy férfi sem. Igazi tiszteletreméltó nők voltak, akikből a feministák hosszas munkával kinevelték azt a magát gyengének és áldozatnak beállító nőtípust, ami ma jellemző.

A főzni nem tudó/akaró, házimunkát kerülő, a gyereket nevelni és irányítani képtelen lusta réteget.

Ennek eredményeképp a férfiak szépen elkezdtek önállósodni, elsajátították a korábban nők által végzett feladatokat és rájöttek, hogy azért nem kell együttélni valakivel, mert bepakolt a mosogatógépbe, vagy megfőzte a félkész alapanyagokból a kaját, meg berakta az oviba a gyereket.

Megnőtt a kereslet azok iránt a nők iránt, akik nem kapnak rohamot a házimunka és a gyereknevelés miatt, hanem örömmel vállalják a régi idők családösszetartói szerepét. A körömreszelgetőket rövidtávon megunják és ejtik és igazi nőket és családanyákat választanak párként.

Ilyen nők mellett a férfi örömmel veszi ki a részét a házimunkából és létrejön a valódi egyenlőség. Nem a feministák egyenlősége, hogy a férfi nőiesedjen és a nő férfiasodjon, hanem szabad akaraton alapuló férfi-nő életközösség.

A feministákhoz bottal se nyúlnak, túltolták a szemléletüket és közük nincs az egyenlőséghez, csak azonos bánásmódra vágynak a régi kiváltságaikkal egyben (gyenge nő, segítségre szorul, fizikailag nem tud annyi munkát végezni, de azonos bért kapjon a többet bíró férfival és maradjon meg az alapvető áldozat-státusza, míg a férfit ne illesse meg ugyanez, legyen genderkvóta de csak a kényelmes helyeken magasabb poszton - fizikai munka, kosz kizárva).

Ez természetesen tűzzel-vassal irtott nézet és megy ezerrel a cenzúra (itt is), amire válaszként születtek az elfajzott nézetek is, MGTOW, Redpill, AWALT, és csak romlik a helyzet.

Megértem őket is.

2018. jan. 29. 17:38
 96/117 anonim ***** válasza:
13%
"Igazi tiszteletreméltó nők voltak, akikből a feministák hosszas munkával kinevelték azt a magát gyengének és áldozatnak beállító nőtípust, ami ma jellemző. " Attól eltekintve, hogy a feminizmussal dobálózol, amiről fogalmad sincs, egész szimpatikus a válaszod.
2018. jan. 29. 18:28
 97/117 aranyos121 ***** válasza:
28%
azért ez hogy a férj tartson el...nem az apánk hanem a férjünk...legyünk felnőttek és csináljunk valamit ha minden nő így gondolkodna kihez mennék körmöshöz meg fodrászhoz meg stb stb? :D azért szerintem többek vagyunk ennél hogy csak otthon ..én is tudok takarítani itthon anyukám is tudott munka mellett figyelni rám közbe végezni a női munkát és közbe dolgozni..több pénz jut a házhoz ha a nő is keres
2018. jan. 29. 19:57
 98/117 anonim ***** válasza:
4%
Azt hiszem a 96-os megadta a lehető legjobb választ erre a kérdésre. :D
2018. jan. 29. 21:10
 99/117 anonim ***** válasza:
18%
"Miért nézik le sokan az eltartott nőket?" - miért Kérdező, mit kellene csinálni szerinted a másokon élősködökkel?
2018. jan. 29. 21:14
 100/117 aranyos121 ***** válasza:
68%
mindenki lenézi a rossz embereket..akik másokat kihasználnak mert pénzes vagy a gyilkosokat meg stb stb..attól hogy még a családba nincs ilyen attól még a rossz embereket minden normális lenézi..zavaró hogy léteznek ilyenek...
2018. jan. 30. 17:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!