Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 20:50
 51/95 anonim ***** válasza:
67%

"de vannak olyan nevek, ahol szerintem inkább elválnék"

Anya, miért nem él apa velünk?

Mert Zsótinak akart keresztelni.

... Fail.

2017. nov. 17. 15:29
 52/95 anonim ***** válasza:
74%

A mi családunkban az apám ragaszkodott hozzá, hogy a fia (az fél testvérem) az ő nevét kapja mert nála mindenkit így hívtak.

A nevelőanyám nem akarta de belement, viszont a mai napig nem szereti a nevet és mondogatja is mindig, hogy milyen idióta név mennyire utálja hogy lehet ilyen nevet adni egy gyereknek stb. Ő nem is szólítja így. Ádámot akart.

László lett.

Második nevet nem adtak mert szerintük az id béna.

2017. nov. 17. 16:05
 53/95 anonim ***** válasza:
64%

"nagy gondban lenne hogy meggyözzőn mert nekem már konkrét elképzelésem van"

"Ha ragaszkodna hozza megmondanam, engem kerdeznek meg a szülöszoban, azt mondok majd amit akarok"

"Anyósom egyedül döntötte el"

"Én meg cserébe ragaszkodnék a saját vezetéknevemhez, kapja azt a gyerek"

"inkább elválnék, ha a jövőbeni apuka annyira ragaszkodna hozzá"

"Azt mondanám, oké, de az én vezetéknevemmel. "

Szemezgetve a női válaszokból úgy tűnik, hogy a nők sokkalta agresszívebben(!) ragaszkodnak ahhoz, hogy csak azért is ők adjanak nevet a gyereknek.

Megy az állandó játszmázás, mert minden vitában a nőnek kell győznie.

Azután csodálkoznak, ha az adott férfi keres egy normális nőt.

2017. nov. 17. 16:10
 54/95 anonim ***** válasza:
80%
Nincs gond vele, ha a nő is szeretné. Pl. én nagyon szeretem a párom nevét, de valamiért úgy érzem, nem tudnám ezt a nevet adni a fiamnak. Ez inkább régebben volt divat. Anyukámat és apukámat is úgy hívják, ahogy a nagyszüleimet.
2017. nov. 17. 16:21
 55/95 anonim ***** válasza:
59%

"megtiltanad, h olyan nevet adjon a gyerekenek, amilyet akar? Innen mar csak egy ugras a diktatura. "

Én abszolút demokrácia párti vagyok,de felőlem betilthatják:D

Ha jól tudom egyszerre nem lehet a volt feleségnek és a jelenlegi feleségnek sem ugyanabban a formában a neve.

Szóval miért ne lehetne betiltani?

De most komolyan,van aki azért szaporodik,mert belőle nem elég egy,ezzel az erővel inkább klónoztassa magát,akit annyira érzékenyen érint,hogy a gyerekének nem lehet más neve,csak az,ami neki.

Eleve milyen partner egy ilyen ember az életben?

Tök gyerekes.

2017. nov. 17. 16:29
 56/95 anonim ***** válasza:
63%

"A mi családunkban az apám ragaszkodott hozzá, hogy a fia (az fél testvérem) az ő nevét kapja mert nála mindenkit így hívtak. "

Ezt sem igazán értem.

Most akkor nem szakíthatja meg senki a láncot?

Eleve a gyerekvállalás a szülő döntése,miért a felmenők hagyományait kellene követni bármiben is?

(mondjuk akinek saját gondolatai sincsenek,annak mindegy is,minden jó ahogy van,gondolom:D)

Mikor gyerek voltam,ment a Nickeledonon valami sorozat Pete és kis Pete,ez volt címe,a két testvérnek ugyanaz volt a neve.

Elég röhejes,vígjátéknak elmegy,de a valóságban gáz.

2017. nov. 17. 16:33
 57/95 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a nagypapám családja a vígjáték névadásban. (Kétszer nősült)

Papa Ottó.

Egyik fia Ottó xy.

Másik fia xy Ottó.

A harmadik fia ab xy Ottó.

A lány meg Ottília.

Hozzáteszem a XY-ok is egy azon nevet jelölnek!!

Na ezt szárnyalja túl valaki az idióta névadásban de komolyan :D

2017. nov. 17. 16:47
 58/95 anonim ***** válasza:
60%

"Ha jól tudom egyszerre nem lehet a volt feleségnek és a jelenlegi feleségnek sem ugyanabban a formában a neve."

De, lehet. Falun vicces dolgok bírnak kijönni ebből. Van, akinek már a harmadik feleségét hívják Kis Lajosnénak.

"Nekem a nagypapám családja a vígjáték névadásban. (Kétszer nősült)"

Mázli, hogy papád nem tudja, de a közhiedelemmel ellentétben a törvény azt se tiltja, hogy két azonos szülőtől született tesónak azonos keresztneve legyen. (Egy napon születetteknél nem lehet.)

2017. nov. 17. 17:51
 59/95 anonim ***** válasza:
71%

Nekem az tetszik, hogy az első keresztnév saját, a másodikat meg a családból valaki után kapja a gyerek, szóval az lehetne az apjáé.

Ha nem így akarja, hanem hogy ő is csak András meg a fia is csak András legyen, más név nélkül, meglepődnék, mert nálunk az a szokás, hogy az apa adja a vezetéknevet és az anya dönt a keresztnévről, de felőlem lehet fordítva is.

2017. nov. 17. 17:52
 60/95 anonim ***** válasza:
79%
Régen valószínű ki is rohantam volna a világból, ha a párom ragaszkodott volna ehhez a hagyományhoz. Aztán találkoztam azzal a férfival, akivel igenis le tudnám élni az életem, és kb 3. randin megbeszéltük, ha fiúnk lesz, akkor az ő nevét kapja meg. Szóval változik a világ, meg a véleményem is.
2017. nov. 17. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!