Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?
"de vannak olyan nevek, ahol szerintem inkább elválnék"
Anya, miért nem él apa velünk?
Mert Zsótinak akart keresztelni.
... Fail.
A mi családunkban az apám ragaszkodott hozzá, hogy a fia (az fél testvérem) az ő nevét kapja mert nála mindenkit így hívtak.
A nevelőanyám nem akarta de belement, viszont a mai napig nem szereti a nevet és mondogatja is mindig, hogy milyen idióta név mennyire utálja hogy lehet ilyen nevet adni egy gyereknek stb. Ő nem is szólítja így. Ádámot akart.
László lett.
Második nevet nem adtak mert szerintük az id béna.
"nagy gondban lenne hogy meggyözzőn mert nekem már konkrét elképzelésem van"
"Ha ragaszkodna hozza megmondanam, engem kerdeznek meg a szülöszoban, azt mondok majd amit akarok"
"Anyósom egyedül döntötte el"
"Én meg cserébe ragaszkodnék a saját vezetéknevemhez, kapja azt a gyerek"
"inkább elválnék, ha a jövőbeni apuka annyira ragaszkodna hozzá"
"Azt mondanám, oké, de az én vezetéknevemmel. "
Szemezgetve a női válaszokból úgy tűnik, hogy a nők sokkalta agresszívebben(!) ragaszkodnak ahhoz, hogy csak azért is ők adjanak nevet a gyereknek.
Megy az állandó játszmázás, mert minden vitában a nőnek kell győznie.
Azután csodálkoznak, ha az adott férfi keres egy normális nőt.
"megtiltanad, h olyan nevet adjon a gyerekenek, amilyet akar? Innen mar csak egy ugras a diktatura. "
Én abszolút demokrácia párti vagyok,de felőlem betilthatják:D
Ha jól tudom egyszerre nem lehet a volt feleségnek és a jelenlegi feleségnek sem ugyanabban a formában a neve.
Szóval miért ne lehetne betiltani?
De most komolyan,van aki azért szaporodik,mert belőle nem elég egy,ezzel az erővel inkább klónoztassa magát,akit annyira érzékenyen érint,hogy a gyerekének nem lehet más neve,csak az,ami neki.
Eleve milyen partner egy ilyen ember az életben?
Tök gyerekes.
"A mi családunkban az apám ragaszkodott hozzá, hogy a fia (az fél testvérem) az ő nevét kapja mert nála mindenkit így hívtak. "
Ezt sem igazán értem.
Most akkor nem szakíthatja meg senki a láncot?
Eleve a gyerekvállalás a szülő döntése,miért a felmenők hagyományait kellene követni bármiben is?
(mondjuk akinek saját gondolatai sincsenek,annak mindegy is,minden jó ahogy van,gondolom:D)
Mikor gyerek voltam,ment a Nickeledonon valami sorozat Pete és kis Pete,ez volt címe,a két testvérnek ugyanaz volt a neve.
Elég röhejes,vígjátéknak elmegy,de a valóságban gáz.
Nekem a nagypapám családja a vígjáték névadásban. (Kétszer nősült)
Papa Ottó.
Egyik fia Ottó xy.
Másik fia xy Ottó.
A harmadik fia ab xy Ottó.
A lány meg Ottília.
Hozzáteszem a XY-ok is egy azon nevet jelölnek!!
Na ezt szárnyalja túl valaki az idióta névadásban de komolyan :D
"Ha jól tudom egyszerre nem lehet a volt feleségnek és a jelenlegi feleségnek sem ugyanabban a formában a neve."
De, lehet. Falun vicces dolgok bírnak kijönni ebből. Van, akinek már a harmadik feleségét hívják Kis Lajosnénak.
"Nekem a nagypapám családja a vígjáték névadásban. (Kétszer nősült)"
Mázli, hogy papád nem tudja, de a közhiedelemmel ellentétben a törvény azt se tiltja, hogy két azonos szülőtől született tesónak azonos keresztneve legyen. (Egy napon születetteknél nem lehet.)
Nekem az tetszik, hogy az első keresztnév saját, a másodikat meg a családból valaki után kapja a gyerek, szóval az lehetne az apjáé.
Ha nem így akarja, hanem hogy ő is csak András meg a fia is csak András legyen, más név nélkül, meglepődnék, mert nálunk az a szokás, hogy az apa adja a vezetéknevet és az anya dönt a keresztnévről, de felőlem lehet fordítva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!