Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 20:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 anonim ***** válasza:
71%

Pontosan ezt írtam én is, tessék értelmezni. Hogy marhára nem számít, hogy a szülőktől látta generáción át, vagy a szomszéd marcsibácsitól vagy a tévében látta, vagy akárhol máshol, ha magáévá teszi a szemléletet, akkor követni fogja. Névadás esetében nyilván a szülői példa volt előtte, és nem akármi más, ezt tudjuk, egyértelmű.

De ettől még nem lesz agymosott, aki így gondolja.

(Illetve nyilván van, aki igen, de ott meg nem a névöröklés az egyetlen gond.)

Én speciel nem pártolom, de nem nézem ostobának, korlátoltnak, satöbbi, aki mégis ilyen. Ennyire egyszerű.

2017. nov. 26. 22:46
 92/95 anonim ***** válasza:
19%

82-es. Akkor minden Annának, Ferencnek, Bencének, Zoltánnak ugyan olyan a személyisége? Ekkora marhaságot is rég hallottam. :D

Akkor viszont kérlek ne tarts karácsonyt, vagy bármely nemzeti ünnepünket mert "hagyomány". Sajnálom, hogy ilyen buta vagy, de nem érdekes, hiszen ezt se fogod érteni. :D

2017. dec. 15. 10:11
 93/95 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ahol ez hagyomány, és szeretné a férfi, a nőnek sincs ellenvetése, az rendben van.

Én inkább azt nem értem, ahol abszolút nem hagyomány a családban, mint ahogy a páromnál sem, és őt és a nővérét a szülők mégis magukról nevezték el.

Pedig párom nagyszüleit és dédszüleit sem úgy hívják, ahogy a párom szüleit, ők mégis a szülők nevét kapták. A lány tesó is. (egykék, nincsenek névbitorló elsőszülött testvérek!)

Nincs ellenvetésem vagy kifogásom, csak azt érdekesebbnek találom, hogy vajon miért.

Ahol dédmama pl Éva nagymama Magdolna, a lánya Juliska ott az ő lánya már miért Juliska?

Férfi névvel pont így.

2017. dec. 15. 15:31
 94/95 anonim ***** válasza:
58%

". Akkor minden Annának, Ferencnek, Bencének, Zoltánnak ugyan olyan a személyisége? Ekkora marhaságot is rég hallottam. :D "

Elég értetlen vagy.

Sajnos nem tudtad értelmezni,amit írtam.Olvasd el még egyszer.

2017. dec. 15. 18:17
 95/95 anonim ***** válasza:
73%
Megállapodás kérdése. Szerintem az egyik nevet adja az egyik szülő, a másik nevet a másik. Tehát ha a keresztnevet az apa adja, akkor a vezetéknevet az anya.
2018. márc. 5. 23:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!