Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan férfiró...

Mit gondoltok az olyan férfiról, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az elsőszülött fiúgyermek az ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. nov. 16. 20:50
 11/95 anonim ***** válasza:
41%
Hallottam. Kb. 50 éve és sok száz éve volt divat.
2017. nov. 16. 21:52
 12/95 anonim ***** válasza:
64%

Hogy beképzelt.

Nőkből is ismerek olyanokat, akik magukról nevezték el a gyereküket. Olyan görcsös, egoista dolog.

2017. nov. 16. 21:58
 13/95 anonim ***** válasza:
34%
Ha megelégszik azzal hogy második neve legyen akkor minden rendben. De nagy gondban lenne hogy meggyözzőn mert nekem már konkrét elképzelésem van hogy mi lesz az első fiam második neve, érzelmi okokból.
2017. nov. 16. 22:07
 14/95 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk így van. Nálunk nem ragaszkodott senki hozzá de én akartam, hogy a fiam apja nevét vigye tovább mert tetszik a név : Dénes.

Már az ük-déd-nagypapa is Dénes volt.

Kavarodás meg nincs.

Anyósom apósomnak nem azt mondja, hogy Dénes, hanem, hogy "gyere papa"

A férjemet mindenki Dinónak hívja. Barátai, családja,kollégái.

A fiam meg Dini..Még az oviban is így hívták. Szóval senki nem keveri őket..:)

2017. nov. 16. 22:07
 15/95 anonim ***** válasza:
74%

Egyetértek az előttem szólókkal, azzal a kiegészítéssel, hogy szerencsétlen gyerek kiskorában Ferike, Józsika, kisPistike, kisAndris, stb., és még 30 éves korában is így szólítja a rokonság. Vagy akár mindenki, mert rajta ragadt.

Anyám is emlegeti, hogy a kisCsabi..., mondom anyu! Hány éves koráig akarjátok még Csabikának szólítani, amikor felnőtt dolgozó, komoly férfi?! Borzalom.

2017. nov. 16. 22:12
 16/95 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem nincs ezzel semmi baj.A mi fiunk is az apja nevét kapta.Pontosabban azt is,mert azon kívül van második keresztneve is.
2017. nov. 16. 22:17
 17/95 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, igen, pont, ahogy nagyon szépen bemutattad.

Aztán ebből vannak a "gyönyörű" röhögnivaló becenevek. Mert vhogy csak meg kell különböztetni a 3-4 generációnyi Jánost egymástól meg az összes többitől legalább az utcában.

Vagy pl a barátnőm apukáját ismerem x éve, csókolom Pityu bácsi, gyere Pityukám megyünk, Pityu hol a vicik-vacak, aztán egyszer véletlenül ott vagyok Ferenc napkor és jönnek a vendégek köszönteni. Nèzek, mint a moziban, mondom mi ez, apudnak most van a szülinapja?? Ja, nem apu Ferenc, nem tudtad??

Nem, és rajtam kívül még nagyon sokan mások sem.

Azért Pityu, hogy megkülönböztessék a többi Feritől.

Mondjuk akkor ketesztelhették volna mindjárt Istvánnak, meg adhatnának önálló keresztneveket, és akkor nem kell ilyen hülye, sok esetben az érintettnek kínos szokásokat meghonosítani a családban.

2017. nov. 16. 22:20
 18/95 anonim ***** válasza:
36%

Aztán ebből vannak a "gyönyörű" röhögnivaló becenevek.

Miért szerinted a röhögnivaló becenevek csak ott vannak ahol több generáció viszi a nevet??? Buta az aki így gondolja.

Én Andrea vagyok. Rajtam kívül a nagy családban nincs másik Andrea. A családunk igen nagy, hiszen anyámék 15-en, apámék 9-en voltak testvérek. Mi 4-en, és rengeteg unokatestvér van. Mindenki tudja, hogy Andrea vagyok, mégis mindenki Lizinek hív. Pedig ez nem is az Andrea becézése, mégis ez a becenév maradt rám. Ma már felnőtt ember vagyok, akárhová megyek, bemutatkozom, hogy Andrea vagyok. De idővel ők is Lizinek hívnak. Még a főnököm is.

Mindenkinek lehet beceneve, és ez független, hogy egy családban hány Lajos vagy Béla van. A becenév nem ettől függ.

2017. nov. 16. 22:40
 19/95 anonim ***** válasza:
58%
Jajj de örülnék... az én párom ennek pont az ellenkezője... ő kinevetett engem amikor felhoztam a témát, hogy örülnék, ha az ő nevét kapná :(
2017. nov. 16. 22:53
 20/95 anonim ***** válasza:
82%
Maguktól Lizinek kezdenek hívni?
2017. nov. 16. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!