Granulátum kérdése:
Miért kell az elsőszülött fiúnak az apa keresztnevét adni?
Figyelt kérdés
De komolyan: Tóth János - Tóth János. Ennek mi értelme van? De ritkább vezetéknév esetén sem értem.
A nőknél is adódhat gond a keresztnevekkel. Van az ismeretségi körünkben háromgenerációs Katalin-sorozat: Kati néni, Kati és kis Kati. (nagymama, lánya, unokája).
Többszáz utónév van, nem lehetne különbözőket választani?
2013. jan. 24. 20:23
1/19 Joshy Ca$h válasza:
Akármilyen nevet adhatsz, de valaki így mutatja ki a tiszteletet és nyílvánit köszönetet a szülei felé.
2/19 anonim válasza:
Ezt én se értem,nekem ez nem tetszik.Mondjuk nekem 3 nevem van,és a 3. nevem Enikő,az édesanyámé,szeretem ezt a nevet,de mindenki a fő keresztnevemen hív....
3/19 anonim válasza:
Amolyan királyi hagyománynak tűnik,nemtudom,nekem szimpatikus volt a dolog,így én is éltem ezzel.A férjem nevét kapta a fiam.(első szülött)
4/19 anonim válasza:
Szerintem szánalmas és a szülők beszűkült fantáziájára vall. Én is Katalin vagyok, egész életemben én voltam a Katika, mivel anyám is Katalin (ja, ő pedig a nagymamája után kapta). Nem elég, hogy ugyanazt a nevet adja, de még ráadásul ez egy tucatnév is.
5/19 anonim válasza:
nekem se szimpatikus, volt, hogy tanítványt felhívtam, mondom, hogy Tóth Jánossal szeretnék beszélni, erre visszakérdeznek, hogy melyikkel. hát mit tudom én, hogy hány van.
6/19 anonim válasza:
Én sem az apám nevét kaptam...hanem a bátyámét. A születésem előtt halt meg. Szerintem borzasztó választás volt, olyan pótlék vagy B.terv vagyok érzést kelt.
De a családfás ismereteim szerint senki sem kapta ugyanazt a nevet, mint az apja vagy anyja. Csak egy hagyomány van anyum ágáról névválasztásban, de ennyi.
7/19 anonim válasza:
kedves kati, legyél jázmin, ha már mindenképp k*rvás név kell :D
8/19 anonim válasza:
Mert ha nem,akkor az apa megsértődik.Amúgy ha én fiúnak születtem volna,nem apám keresztnevét kaptam volna.Pedig fateromék ágán emberöltők óta mindenkinek ugyanaz a neve.Ugyanúgy is néznek ki.Mintha klónozták volna őket.Ebben biztosan az ördög keze van.
9/19 TappancsMancs válasza:
4 A Kati pedig nagyon nőies hangzású név.
10/19 TappancsMancs válasza:
Bocsi hogy a kérdésre is feleljek... egy régi hagyomány (volt) ez. Akkor még úgy is írták, hogy id. Tímár Péter, ifj. Tímár Péter. Annyi mint idősebb/ifjabb. Aztán később lemaradt már az elejéről az id. és ifj. és akkor kicsit másképp hangzott, mert teljesen azonossá vált. Ez régies dolog amit nem használnak. Vagy kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!