Miért adnak a finnek 3 keresztnevet a gyereküknek?
Figyelt kérdés
2008. jún. 30. 19:45
1/5 anonim válasza:
Nem csak hármat, még többet is... Általában a rokonok, ősök iránti tiszteletüket próbálják kifejezni a névadással. Ami szerintem elég fura, mert néha nagyon béna kombinációk tudnak kijönni, másrészt a gyerek úgyis csak egyet fog használni belőle, szóval felesleges is. :P Azt hiszem, náluk összesen öt keresztneve lehet a gyereknek, csak győzze mindet ráírni a hivatalos iratokra. :)
2/5 anonim válasza:
volt egy finn barátnöm akinek született egy unokaöccse és kérdeztem mi a neve. mikor mondta még nincs neve mert nincs megkeresztelve. és kérdeztem hogy a kersztelöig hogy hívják és azt mondta hogy sehogy, baba. majd a keresztelötöl lesz neve neki.
3/5 anonim válasza:
Mi 3 nevet akarunk adni a mi kicsinknek - egyenlőre puhitom a férjemet...
Tiszteletből a 2 már nem élő Nagypapa és a név amit választunk...bolondság? Nem tudom...
4/5 anonim válasza:
Valamelyik remélhetőleg tetszeni fog a gyereknek (is)
5/5 anonim válasza:
Mindenesetre van egy előnye, hogy ha nem tetszik az egyik, akkor hivathatja magát a másikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!